Başkan'dan Bahçeli’ye 10 bin liralık bal

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, balı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye 10 bin liralık narenciye balı hediye edecek.

Başkan'dan Bahçeli’ye 10 bin liralık bal
Başkan'dan Bahçeli’ye 10 bin liralık bal
GİRİŞ 22.04.2015 12:10 GÜNCELLEME 22.04.2015 12:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Adana’da sezonun hasat edilen ilk narenciye balını açık artırmayla 10 bin liraya satın alan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, balı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hediye edeceğini açıkladı.

Sezonun ilk bal hasat töreni, Bal Tanıtım Derneği’nin organizasyonuyla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kampüsünde yapıldı.

2015 Onur Ödülleri bu yıl Portakal Çiçeği Karnavalı fikir babası Ali Haydar Bozkurt ve ekibine, Arıcılık Gazetesi Kurucusu Güner Kayral ve TV yapımcısı Umut Özdil’e takdim edildi. Şifa Üniversitesi’nden Yrd. Doç İbrahim Eren Akçiçek ve Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Banu Yücel ise 2015 Altın Arı Ödülü’nün sahibi oldu.

Bu yılki etkinliklerin ana sponsoru ise Anadolu Bal ve Karlıova Bal Evi firmaları oldu. Etkinliklere Adana Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Organize Sanayi Bölgesi, Seyhan Belediyesi, Adana Arıcılar Birliği ve ARMASAD destek verdi.

"YILIN BAL AĞASI SÖZLÜ OLDU"

Yılın ilk hasadı ise kent protokolü tarafından yapıldı. Adana Vali Yardımcısı Durmuş Gençer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, özel kıyafetlerini giyerek arıların kovanından petekleri aldı ve işledikten sonra kavanoza boşalttı.

Petekten elde edilen 850 gram narenciye balı, açık artırmaya çıktı. 2 bin 250 liradan başlayan açık artırma, Hüseyin Sözlü’nün 10 bin liralık teklifiyle son buldu. Böylece Sözlü, yılın ‘Bal Ağa’sı oldu. Başkan Sözlü, şöyle konuştu:

“Tam 850 gram balı 10 bin liraya aldık. Bu, Çukurova’nın ilk portakal çiçeği balı genel başkanımız sayın Devlet Bahçeli’ye gidecek. Seçimden önce bunu yediği zaman herhalde iktidarı yerle bir eder.”

YORUMLAR 5
  • paralel savar 9 yıl önce Şikayet Et
    bu ülke eğer 17-25 aralık kumpaslarıyla 150 milyar dolar zarara uğradıysa,bunda şüphesiz en büyük veballerden biri de hakan şükür'e aittir.16 aralık günü şükür'ün ve kılıçdaroğlu'nun pensilvanya'da gülen'in yanında ne işi vardı?ne gibi emirler aldılar da hemen ertesi gün türkiye'ye döndüler ve aynı anda mit tırlarının durdurulması olayları patlak verdi?7 haziran'dan sonra şükür milletvekili seçilemediği taktirde tutuklanırsa kimse şaşırmasın...ona meclis değil kodes yakışır...77 milyon insanın kul hakkına girmiş bir şahıs çünkü..
    Cevapla
  • arif 9 yıl önce Şikayet Et
    bal yemekle iktidar olunsaydı dünyayı arılar yönetirdi....
    Cevapla
  • gurbetçi şehmuz 9 yıl önce Şikayet Et
    ak partiyi devirebilmek için öyle 850 gramlık bir kavanoz bal filan yetmez...dünyadaki tüm arılar bir araya gelse iktidarı devirecek balı icat edemezler...
    Cevapla
  • gurbetçi şehmuz 9 yıl önce Şikayet Et
    iktidarı yerle bir etmek için bal değil bol miktarda yürek yemesi lazım.
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    bahcelide seçimde bende bal veririm derse hiç şaşırmam 3 mayısta parti bildirisini açıklaycakmış chp uçtu gitti hdp boş dururmu hdpde uçtu bakalım mhpe ne kadar uçacak nasıl olsa iktıdar olamıyorlar demirel gibi onlar bir veriyorsa ben beş veriyorum eski türkiye kafası hortladı tabi millet yerse yeni TÜRKİYEDE vesallam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!