Dört gözle beklenen dev projede sona gelindi

İBB bütçesinde aslan payına sahip olan ulaşım, meyvelerini vermeye devam ediyor.

GİRİŞ 04.05.2015 17:12 GÜNCELLEME 04.05.2015 19:03
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

2012 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan Anadolu yakasının ilk metrosu Kadıköy-Kartal metro hattının devamı olan Kartal-Kaynarca metro tünelinin kazı çalışmalarında sona yaklaşıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yerin 38 metre aşağısına kazı alanına inerek metro inşaatını yakından inceledi ve basın mensuplarına bilgi verdi. 

Göreve geldikleri günden bugüne 68 milyar TL yatırım yaptıklarını kaydeden Başkan Topbaş, “İBB bütçesinde aslan payını ulaşıma ayırdık. Bu zaman kadar yaptığımız yatırımların 32 milyar TL’sini de sadece ulaşıma ayırdık” diye konuştu.

105,6 milyon dolara mal olan yeni metro hattıyla birlikte Hacıosman'dan Tuzla'ya kesintisiz ulaşım sağlanacağını ifade eden Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "2019 yılında 400 kilometrelik raylı sisteme ulaşmayı hedefliyoruz. Istanbul'a kaliteli ve konforlu ulaşım sistemini halkımızla buluşturuyoruz. Gelecek planlarımızda her mahalleye yarım saat yürüme mesafesinde metro durağı yapmak yer alıyor. Buradaki Kaynarca durağı son hat değil. Bu hat Tuzla'ya kadar ulaşacak. Yıl sonunda bu metro istasyonuna vagonları indirip test sürüşlerinin yapılacağını hepbirlikte göreceğiz."
Anadolu Yakası'nın ilk metrosu olan Kadıköy-Kartal Metro tüneli kazı çalışmaları bittiğinde Kaynarca’ya uzanmış olacak. 2012 yılında açılan ve hat uzunluğu 21,7 kilometre olan Kadıköy-Kartal Metro tüneli 16 yolcu istasyonuna sahip. Kartal-Kaynarca Metrosu’da hatta dahil olduğundaistasyon sayısı 19’a ulaşacak ve hattın uzunluğu 26,5 kilometreye çıkacak. 

2019 yılında faaliyete geçirilmesi planlanan Kartal-Kaynarca metro hattı ile birlikte Kadıköy-Kaynarca arası tek seferde saatte 70 bin yolcu taşınabilecek. Yeni yapılacak metro hattıyla beraber Kadıköy-Kaynarca arası yolculuk süresi 38,5dakikaya inecek.

YORUMLAR 16
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Ak Partili Belediye farkı Helal olsun Başkan
    Cevapla
  • Murat Sekmen 8 yıl önce Şikayet Et
    Su akar türk bakardı. Simdi türk yapiyor su enerji oluyor. Başkan calisiyor yerin alti yol oluyor.Alkislanacak birşey varsa buyrun bunu Alkislayalim. Onlar konuşur akparti yapar.
    Cevapla
  • hakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    Chp Mhp Hdp binmesin onlar kaos çıkarssınlar.
    Cevapla
  • Yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah Razi olsun.
    Cevapla
  • can 8 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok AKP ye oy vermeye devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!