HDP, YSK'dan Erdoğan için yasak istedi!

HDP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Seçim Yasalarını açıkça ihlal ettiği gerekçesi ile Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu.

HDP, YSK'dan Erdoğan için yasak istedi!
HDP, YSK'dan Erdoğan için yasak istedi!
GİRİŞ 05.05.2015 15:16 GÜNCELLEME 05.05.2015 15:16
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Konu ile ilgili YSK'ya bir şikayet mektubu gönderen HDP, Cumhurbaşkanını Ak Parti yöneticisi gibi davranmakla suçladı.

Mektupta, "Sayın Cumhurbaşkanı, uzunca bir süredir, Anayasal tarafsızlığına ve tarafsızlık yeminine aykırı olarak iktidar partisi yöneticisi gibi davranmaktadır" denildi.

Mektupta HDP, "seçimin düzen içinde ve dürüstlük ilkelerine uygun olarak yapılmasının sağlanması, Cumhurbaşkanlığı Makamının uyarılması ve yayın ilkelerine uygun davranılmasının sağlanması içerisinde olmak, gerekli önlemlerin almasını ve sonucu hakkında HDP'nin bilgilendirilmesini" talep etti.

Şikayet mektupta şöyle denildi: "Açıklamalar, Sayın Cumhurbaşkanının yansızlık ilkesine aykırı hareket ettiğini, 298 sayılı Yasanın 49 ve devamı maddeleri ile seçim yasaklarına aykırı davrandığını göstermektedir. Yüksek Seçim Kurulu'nun, seçimin düzen içinde ve dürüstlük ilkelerine uygun olarak yapılmasının sağlanması amacıyla, Cumhurbaşkanlığı Makamının uyarılması ve yayın ilkelerine uygun davranılmasının da sağlanması içerisinde olmak gerekli önlemleri almasını ve sonucu hakkında partimizin bilgilendirilmesini umuyoruz"

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • ulkede huzur 8 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuru reis gezip konusmasin yav bu ulkenin sikintisini seksen milyon insani tv denmi izlesin ne yaparsaniz yapin o bize babalik etmeye geldi baba evladini sahipsiz birakirmi tayip baba musluman
    Cevapla
  • hüsnü 8 yıl önce Şikayet Et
    kanunlar uygulanmıyor ki :) neyı neye sikayet ediyorsunuz
    Cevapla
  • insan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede cumhur konuşmayacakta kim konuşacak eyyy şer odakları.hepiniz yine birleştiniz.
    Cevapla
  • sayria 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu yemedi mi?
    Cevapla
  • kübra 8 yıl önce Şikayet Et
    Milletin dilinden Cumhurbaşkanımız anlıyor. Siz kimsiniz ya? HDP işine bak. Yasaklarla barajı geçemezsin. Önce silahı bırak! sonra plan, proje üret ama Milletin dini ile uğraşmadan işe yarar projeler. İşte o zaman belki daha ikna edici olursunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi