CHP taşeron işçilere zulm ediyor

CHP'li belediyelerin çoğunda, taşeron işçiler mutsuz. Çoğu Kılıçdaroğlu'nun vaat ettiği asgari ücretin altında çalışıyor.

CHP taşeron işçilere zulm ediyor
CHP taşeron işçilere zulm ediyor
GİRİŞ 09.05.2015 08:51 GÜNCELLEME 09.05.2015 08:51
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

CHP lideri Kılıçdaroğlu "Taşeron işçilik kalkacak" vaadinde bulunuyor. Ama buna kendi belediyeleri dahi uymuyor. İstanbul, İzmir ve Ankara'daki ilçe belediye çalışanları isyanda.

7 Haziran seçimleri öncesi meydanlarda "Her işçinin sendikalı olmasını istiyoruz. Bu yüzden taşeronluğu kaldıracağım" diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu suçüstü yakalandı. CHP'li belediyelerin çoğunda, taşeron işçiler mutsuz. Çoğu Kılıçdaroğlu'nun vaat ettiği asgari ücretin altında çalışıyor. CHP'li belediyelerin çoğu maaş ödeyemediği için işçiler belediye binalarını işgal ediyor. Bazı belediyelerde ise işçiler, sendikaya üye oldukları için işten atılıyor.

SÖYLEM FARKLI EYLEM FARKLI

Türkiye'de 800 bin taşeron işçi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesinde bütün taşeron işçileri kadrolu olarak işe başlatacağını söylese de CHP'li belediyelerin durumlarına bakıldığında gerçeğin hiç de Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi olmadığı apaçık ortaya çıktı. İşte CHP'li belediyelerin taşeron işçi karnesi:

YA TÜRKİYE'Yİ İZMİR GİBİ YÖNETİRSE!

"Türkiye'yi İzmir gibi yöneteceğim" diyen Kılıçdaroğlu'nun partisinin İzmir'deki işçi politikalarından habersiz olduğu ortaya çıktı. İzmir'de CHP'li belediyelerde yaşanan işçi krizleri bitmek bilmiyor.

ÇÖP DAĞLARI OLUŞTU

Çiğli Belediyesi'nin şirketi KAFE-SAN'da çalışan 400'e yakın işçi, 1.5 yıl önce bir aylık maaş, ikramiye gibi alacakları ödenmeyince iş bırakma eylemi yaptı. Eylem nedeniyle Çiğli sokaklarında çöp dağları oluşmuştu. Gaziemir Belediyesi Temizlik İşleri'nde çalışan 140 işçi de eylül maaşlarını alamadıkları ve yıllık izinlerini kullanamadıkları için eylem yapınca sokaklarda çöpler birikmişti.

SENDİKA YASAK

Bayraklı Belediyesi'nde de 3 taşeron temizlik işçisi, sendikaya üye olunca 1.5 ay önce işten çıkartıldı. Bir hafta sonra 8 işçi daha aynı nedenle işten atıldı. CHP'li Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın işçileri işten çıkarmanın yanı sıra Belediye-İş Sendikası'ndan ayrılıp Genel-İş Sendikası'na geçmeleri için işçilere baskı yaptığı da ortaya çıktı.

ZABITA İŞÇİ DÖVDÜ

Karşıyaka Belediyesi temizlik işlerini yürüten taşeron Altaş şirketi 1.5 ay önce sendikalaşmak isteyen 3 işçisini işten attı. Belediye giriş katında işçilerin yaptığı eylemde olay çıktı. Zabıta ve işçiler yumruklaştı. İşçiler, şirketle CHP'li Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar'ın sendikalaşmayı engellemeye çalıştığını söyledi. DİSK, işçilerle eylem yaptı.

MAAŞLAR ÖDENMEDİ

Karabağlar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan 970 işçi, 1 yıl önce mart ve nisan aylarına ait maaş, birikmiş alacaklar ve bazı sosyal yardımların ödenmediği gerekçesiyle 2 gün iş bırakma eylemi yaptı. Sokaklarında çöp dağları oluştu ağır kokular etrafa yayıldı. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, krizi çözmek için kendi lüks makam aracı ve 10 belediye aracını satıp işçilerin maaşlarını ödedi.

Kaynak: Ceyhan Torlak - Zeynel Yaman - Deniz Derin - Aykut Gören / Sabah

YORUMLAR 8
  • okanx34 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adam hiç samimi degil söylediklerine kendisi bile inanmıyor tek derdi başbakan olabilmek türkiye batsa da umurunda degil bunlardan bi cacık olmaz
    Cevapla
  • selahattin 8 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da kardesim chp yi sizler decmedinizmi neden bu isyan bir sectin calismiyorlarsa ikinciye nicin seciyorsunuz
    Cevapla
  • deniz 8 yıl önce Şikayet Et
    Kuşadası na gelin yolları görün,tamir bile edilemiyor.işçi kıyısı Son sürat
    Cevapla
  • mustafa agkas 8 yıl önce Şikayet Et
    Bay kemal once sen yonettigin belediyeleri yonetmesini becer ondan sonra ahkam kes belediyeleriniz en geri kalmıs borc batagında izmir turkiyenin en cok gece kondu bolgesi
    Cevapla
  • yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlara sakın oy vermeyin!!ne oldukları belli zaten islam düşmanları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...