Muş'ta belde belediyesi icralık oldu

Muş'un Kızılağaç Beldesi Belediye Başkanı Burhan Öğüt'ün makam aracı ile belediyenin gelir hesaplarına, akaryakıt borcu nedeniyle el konuldu

Muş'ta belde belediyesi icralık oldu
Muş'ta belde belediyesi icralık oldu
GİRİŞ 18.05.2015 18:36 GÜNCELLEME 18.05.2015 18:36

Merkeze bağlı Kızılağaç Beldesi Belediye Başkanı Öğüt, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir bankanın şubesine giderek belediyenin gelir ve gider hesaplarını takip etmek istediğini, bu esnada, polislerin makam aracına el koyduğunu söyledi.

Belediyenin geçmiş dönemden kalan yüksek miktarda akaryakıt borcu bulunduğunu anlatan Öğüt, eski Belediye Başkanı Şirin Yılmaz döneminde yapılan harcamaların bir çoğunun ödenmediğini öne sürdü.

Öğüt, belediyenin borçlu olduğu akaryakıt istasyonunun, makam aracına icra yoluyla el koydurduğuna değinerek, şöyle konuştu:

"Bizden önceki dönemde alınan akaryakıtın tamamen hayal olduğunu düşünüyorum. Yaptığımız araştırmalarda söz konusu borçlanma tarihinde sadece belediyenin makam aracı çalışıyordu. Bir araç için 200 bin lira akaryakıt bize tamamen hayal gibi geldi. Zaten belediyemizin öz gelir kaynaklarında icra olduğu için hiçbir çalışma yapamıyoruz. Elimiz kolumuz bağlanmış durumda. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Bizler yasalar ne gerekiyorsa onu yapacağız. Vatandaşlarımız hizmetin en güzelini hak etmektedir. Önceki dönemde yaşanan sorun ve sıkıntıları biran önce bitirip halkımıza hizmet etmek istiyoruz."

Belediyeyi devraldıklarında ilgili memurların, belediyenin borcunun bulunmadığını kendisine bildirdiğini ve bu konuda İcra Müdürlüğünden herhangi bir tebligat almadıklarını savunan Öğüt, "Bu davranışı kınıyorum. Benim makam aracıma haciz koydurmuşlar. Araç almanın bir adabı var. Ortamı germenin anlamı yok. Benim aracımı alsalar bile görevime yaya olarak devam ederim. Benim tek bir amacım var. O da beldemize en güzel şekilde hizmet etmek" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!