Ümraniye Belediye'sinden sağlığa dev katkı!

Son 11 yılda başarılı projelerle ilçeye kalıcı eserler kazandıran Ümraniye Belediyesi, yeni dönemde de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ümraniye Belediye'sinden sağlığa dev katkı!
Ümraniye Belediye'sinden sağlığa dev katkı!
GİRİŞ 20.05.2015 17:12 GÜNCELLEME 21.05.2015 16:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

11 yılda 250’yi aşkın kalıcı esere imza atan Ümraniye Belediyesi, Kızılay Hizmet Binası ve Kan Alma Merkezi, aile sağlığı merkezleri, muhtarlık, bilgi evinden oluşan 5 tesisin açılışını ve 2 aile sağlığı merkezinin temel atma törenini Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdi.

Sağlık alanındaki çalışmalarına ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ümraniye Belediyesi, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılmıyla 7 büyük kalıcı eseri daha hizmete açtı. Ümraniye Belediyesi tarafından Şerifali Mahallesi'nde yapılan Şerifali Muhtarlığı, Bilgi Evi ve Aile Sağlığı Merkezi ile Tatlısu Mahallesi’nde yapımı biten aile sağlığı merkezi ve Ümraniye Kızılay Hizmet Binası’nın açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Açılışı gerçekleştirilen 4 yeni hizmet binasının yanı sıra Mehmet Akif Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi ile Esenşehir Aile Sağlığı Merkezi’nin temeli de atıldı. Açılış törenine Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

13 yıldır Türkiye’de hizmet destanı yazdıran AK Parti kadrolarının olduğunu söyleyen AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu:  “Ekonomiden eğitime, ulaşımdan sağlığa birçok alanda devrimler yapan ve Türkiye’nin rakamlarını değiştiren bir AK Parti iktidarı var” dedi. Çakıroğlu:  “13 yıllık süreçte Ak Parti her alanda hizmet yapmış yerel yönetimlere sahiptir. Gerek büyükşehir belediyelerimiz gerekse, ilçe belediyelerimizin başarıları AK Partimizin başarılarını tamamlayıcı bir unsur olmuştur. Bugün de burada Ümraniye Belediyemiz tarafından yapılan 5 yeni hizmet binası açılışı ve 2 temel atma töreni, Sağlık Bakanımız sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu kalıcı eserlerin ilçemize hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum” dedi.

BAŞKAN HASAN CAN; “ÜMRANİYENİN %55’İNİ YENİDEN İNŞA ETTİK”

Programda konuşan Belediye Başkanı Hasan Can, göreve geldikleri günden itibaren Ümraniye'ye çok değerli hizmetler kazandırdıklarını ifade ederek, Ümraniye'nin yüzde 55'inin kendileri tarafından yeniden inşa edildiğini söyledi. Başkan Hasan Can: "10 sene evvel buralar tarlaydı ve çizme ile bile giremezdiniz. Yağmur yağdığında otlardan, dikenlerden ve çamurdan buralardan geçemezdiniz. Ama şu anda İstanbul'un en seçkin mesken alanlarından birisi haline geldi. Ve Ümraniye son 10 yılda şehrin yüzde 55'ini yenileyen ve sadece işadamlarının ve vatandaşın önünü açmak suretiyle doğal zeminde bunu başaran bir belediye oldu hamdolsun" dedi. AK Parti olarak dünyanın gıpta ettiği başarılara imza atıldığını ifade eden Başkan Hasan Can, "7 Haziran seçimlerine gidiyoruz. Türkiye gerçekten çok şey kazandı. Türkiye büyük ve örnek başarılara imza attı. İnşallah 7 Haziran'da da bu başarılarımızı daha kalıcı olacak hale getirmek için bunları yasal zeminde korumaya almak, hizmetin devamlılığını sağlamak bakımından yapacak çok şeyimiz var. Bunun için milletimizden daha çok destek istiyoruz" diye konuştu.

BAKAN DR. MEHMET MÜEZZİNOĞLU: “SAĞLIKTA SESSİZ DEVRİM YAPTIK”

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise AK Parti iktidarı ile birlikte ülkeye çok sayıda eser kazandırıldığını vurgulayarak, "Sağlık Bakanlığı olarak 2 tane rakam vereceğim. Birincisi 36 bin yatak kapasiteli 226 tane hastane yapıyoruz. Yılsonuna kadar da ilave olarak 12 bin yatak kapasiteli 43 hastane yapacağız" dedi. İktidara gelmeden önceki ambulans sayısını hatırlatan Müezzinoğlu, "Bakınız biz iktidar olduğumuzda ülkede toplam 617 tane ambulans vardı. 3'te birinde tıbbi donanım yoktu. Kala kala bu ülkeye 250 ambulans kalıyordu. Sağlık Bakanlığı görevine 2,5 yıl önce getirildim. 2,5 yılda 2 bin 100 adet ambulans aldık. Şu anda 4 bin 500 ambulansımız var. Önceki Sağlık Bakanımızla birlikte sağlıkta sessiz devrim yaptık" şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, konuşmaların ardından, aralarında aile sağlığı merkezinin de olduğu 4 hizmet binasının açılışı ile 2 hizmet biriminin temel atma törenini canlı olarak Şerifali Mahallesi’nden gerçekleştirdi. Mehmet Akif, Tatlısu ve Esenşehir Mahalleleri’nde bulunan Belediye Başkan Yardımcıları, Şerifali Mahallesi’ndeki tören alanına bağlandılar. Müezzinoğlu daha sonra yine Ümraniye Belediyesi tarafından hizmete açılan Kızılay Ümraniye Şubesi'nin açılışını yaptı.

Bu açılışlarla birlikte Ümraniye’de 11 yılda hizmete geçen aile sağlığı merkezi sayısı 31’e yükseldi.

YORUMLAR 6
  • ibilgili 8 yıl önce Şikayet Et
    ak parti sağlıkta devrim yaptı helal olsun eskiden almanyaya gider aile hakimlerini görünce guıpta edrdik arttık bizdede var.
    Cevapla
  • ATA 8 yıl önce Şikayet Et
    ümraniye mi? öyle bir yer varmı?
    Cevapla
  • gülsen 8 yıl önce Şikayet Et
    siz uzayda yaşıyorsunuz galiba, orayı duymamış olabilirsiniz, haberde öyle bir yerin var olduğundan ve oraya yapılan hizmetlerden bahsediliyor.çok komiksiniz....
    Cevapla
  • caner 8 yıl önce Şikayet Et
    sağlıkta önceki bakanımızın yaptığı devrimi yıktık deseniz daha doğru olurdu.Üniversitelerde hoca muayene parası, özel hastanelerde muayene ücreti farkı...reçetelerden alınan farklar....
    Cevapla
  • ferruh 8 yıl önce Şikayet Et
    haklısın kardeş iyi doktor yada iyi insan olmak başka şey yönetim kabiliyeti başka şey müezzinoğlu çok çileler çekmiş bir bakanımız ama recep akdağın yaptıklarına sahip çıkmakta çok eksiği var inşallah seçimden sonra bir revizyon olur
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık bakanlığı 1 yıldır doğru düzgün alım yapmıyor kpssden 80 üstü alan herkes bunalımdan sayın bakan martta nisanda mayısta alım yapacağım diye diye haziran ayına geldik hakkımızı helal etmiyoruz 7 aydır oyaladı bizi bu Bakan yüzünden sağlığımızdan olduk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor