Beşiktaş-Kabataş metrosunun temeli atıldı

Kadir Topbaş, temelini attığı Mecidiyeköy-Beşiktaş-Kabataş Metrosu'nun, 2018 yılının ortalarında hizmete gireceğini bildirdi.

Beşiktaş-Kabataş metrosunun temeli atıldı
Beşiktaş-Kabataş metrosunun temeli atıldı
GİRİŞ 21.05.2015 17:26 GÜNCELLEME 21.05.2015 17:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ilk olarak Piyalepaşa Cami Zeminaltı Otoparkı ve Çevre Düzenlemesi'nin temel atma törenine katıldı. Burada konuşan Topbaş, çevre düzenlemesi ve otopark hakkında bilgi verdi. Topbaş, 49 bin metrekarelik proje alanında 25 bin 500 metrekare meydan, 2 bin 500 metrekare yaya yolu, 7 bin 500 metrekare yeşil alan, 3 bin 500 metrekare aromatik bitki bahçesi olacağını belirterek, proje kapsamında 343 araçlık zeminaltı otoparkı yapılacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Taksim Meydanı düzenlemesinin de başladığını kaydetti.

METRO 2018 YILINDA HİZMETE GİRECEK

Mecidiyeköy-Beşiktaş-Kabataş Metrosu hakkında bilgi veren Kadir Topbaş, hattın 455 milyon liraya mal olacağını ve günde 700 bin yolcu taşıyacağını belirtti. Hattın Bağcılar ve Bahçeşehir'e uzanacağı bilgisini veren Topbaş,"Birileri Bolu Tüneli yapmaya kalkıştı, 17 yıl sürdü. İnşallah 2018 yılının ortalarında bu metroyu hizmete alacağız. Bağcılar-Mecidiyeköy hattının toplam uzunluğu 23 kilometre ve metronun maliyeti 2 milyar 810 milyon lira. Bunu belediye olarak yapıyoruz. Devlete de borcumuz yok. Hazine garantisi olmadan başkan olarak benim imzamla istediğimiz krediyi bulabiliyoruz" dedi.

6,5 KM'DE 4 İSTASYON OLACAK

Kabataş-Beşiktaş-Darphane-Mecidiyeköy güzergahında 4 istasyonla hizmet verecek 6,5 kilometrelik yeni hattın, 2018 yılında hizmete alınması planlanıyor. Yeni hatla birlikte Mahmutbey metrosu Kabataş'a kadar uzamış olacak. Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının ise 2017 sonunda açılması planlanıyor.

8 İLÇE BİRBİRİNE BAĞLANACAK

Kabataş-Mahmutbey Metrosu ile 8 ilçe (Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar) birbirine metro ile bağlanmış olacak.

24.5 KİLOMETREYE ULAŞACAK

Kabataş bağlantısıyla 24.5 kilometreye ulaşacak olan hat daha sonra Halkalı Toplu Konutlar-Altınşehir-Başakşehir hattı ile birleşerek İstanbul Metrosu’nun can damarlarından biri haline gelecek.

"İSTANBUL'UN ALTINI DEMİR AĞLARLA ÖRDÜK"

Kadir Topbaş, "Her yerde metro her yere metro" anlayışıyla İstanbul'un altını demir ağlarla ördüklerini vurgulayarak, "Dünyanın ezberini bozacak tanklarını, topunu, uçaklarını ve uçak gemilerini yapan bir Türkiye'yi birlikte inşa ediyoruz. Dünyanın birçok yerine de ihraç ediyoruz. Ekonomi güçlenmeden bunlar olmaz. Güçlenen bir ekonomiyle müreffeh bir Türkiye mümkün olur"şeklinde konuştu.

Topbaş, konuşmasının ardından çocuklarla butona basarak metronun temelini attı. Açılışlara Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, AK Parti'nin İstanbul milletvekili adayı Haydar Ali Yıldız ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR 4
  • kadir tartar 8 yıl önce Şikayet Et
    ak parti bu ülkeye ne yaptı diyenlerin iki yakası bir araya gelmesin.böylede çıldırttınız beni.fethullahı geçtim=)
    Cevapla
  • Burhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Eeeey chp ve parelel iste hizmet. Bol keseden palavra degil bunlar.
    Cevapla
  • Sami 8 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti gibi 79 senedir calisilsaydi Almanya ve Japonyayai ikiye katlardik.
    Cevapla
  • hakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen kardeş ne bu kavga yaşasın anadolu halkı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular