Diyarbakır Belediyesi'nde 78 milyon kayıp

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde 2014 hesap tablosundaki gelirler 390 milyon TL, giderler ise 312 milyon TL olarak kayıtlara geçti.

Diyarbakır Belediyesi'nde 78 milyon kayıp
Diyarbakır Belediyesi'nde 78 milyon kayıp
GİRİŞ 27.05.2015 11:35 GÜNCELLEME 27.05.2015 15:57
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Mali Hizmetler Dairesi Başkan Vekili İzzettin Özkorkmaz tarafından imzalanan mühürlü 2014 kesin hesap tablosundaki gelirleri 390 milyon TL, giderleri ise 312 milyon TL olarak kayıtlara geçerken, arada 78 milyon TL’lik bir kayıp olduğu ortaya çıktı.  

HDP, ÖNCE KAYIP 78 MİLYONUN HESABINI VERSİN

AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Milletvekili Adayı Oya Eronat, Akit’e “HDP’li Diyarbakır Belediyesi’nin 2014 kesin hesap tablosu üzerinde yaptığı çalışmasının sonuçlarını açıklarken şunları söyledi: “2014 yılında net gelir 390 milyon lira, yani eski para 390 trilyon lira, gider ise 312 milyon lira, yani eski para 312 trilyon lira. Arada 78 trilyon liralık bir açık var. Diyarbakır’ın çöpü doğru dürüst toplanmaz, suyu pahalı, belediye hizmeti denilen bir şey neredeyse yok. Peki, devlet sana ayrım yapmamış bu parayı göndermiş, tam 390 trilyon liralık gelirin olmuş. Gider tablonu inceliyoruz, 312 trilyon lira harcamışsın. Peki aradaki 78 trilyon nereye gitti? ‘Hizmet’ denilen yapının önde gelenlerini ağırlarken, vatandaşa ‘hizmet’i niye düşünmedin? Bu para nerede? Ortadaki kayıp 78 trilyonun hesabı verilmeli. Kayıp 78 trilyon malum işlerde mi kullanıldı, hizmette kullanılmadığına göre!”

PARA VAR AMA VATANDAŞA HİZMET YOK

Diyarbakırlı vatandaşlar da belediye hizmetlerinden şikayetçi. Yeni Akit ekibinin konuştuğu birçok vatandaşın görüşü, HDP’li belediyenin şehrin alt yapısı ve kalkınması için çaba harcamadığı yönünde. Temizlik hizmetleri konusunda büyük şikayetler var. Vatandaşlar “belediyeler vatandaşa hizmet için vardır. Bunların siyaset yapmaktan ve ortamı germekten başka bir şey yaptıkları yok. Yanıbaşımızdaki iller bir bir kalkınıp ilerlerken Diyarbakır yerinde sayıyor. Kuru sloganla hizmet olmuyor. Milletin verdiği oyu hizmet için değil, başka amaçlarla kullanıyorlar. Bu kafayla giderlerse Diyarbakırlılar seçimlerde bunlara gereken dersi verir” dediler.



KIŞANAK SESSİZ!

Akit, HDP’li Diyarbakır Belediyesi’nin 2014 bütçesindeki kayıp 78 milyon (eski parayla 78 trilyon) TL’nin nereye harcandığına ilişkin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı aradı. Başkanın Özel Kalem Müdürlüğü Kışanak’ın toplantıda olduğunu söyledi. Bunun üzerine sorularımızı mail yoluyla Başkan Gülten Kışanak’a ilettik ama sorularımıza herhangi bir cevap gelmedi.

TEHDİTLE SEÇİM KAZANMAYA ÇALIŞIYORLAR

Oya Eronat, Akit’e konuşurken, HDP’lilerin vatandaşa yönelik tehditleri hakkında da bilgiler verdi. Eronat konu hakkında şunları söyledi: “Evlere belli saatten sonra iki erkek bir bayan tarzında geliyorlar. Sözde anket çalışması. Israrla vatandaştan hangi partiye oy vereceğini soruyorlar. Aldıkları cevap, AK Parti ise ellerindeki kâğıda özel işaret koyuyorlar ve tehditvâri konuşuyorlar. Özel olarak da ‘sizi işaretliyoruz’ diyorlar. Korku salmak istiyorlar. Sebebi belli, bunlar bitmeye başladı, panik bundan. İnsanlara gece yarısı gözdağı vererek tehdit ediyorlar. Köylere yapılan baskılar malûm. Köylere gidip, ‘Bir oy bile eksik olursa, sizi yok ederiz!’ diyorlar. Söylemleri ‘insanları nasıl kandırabiliriz’ üzerine. Batı’da cici çocuk, Doğu’da Dalton. Kendilerine güvenleri yok, silaha sarılıyorlar. Geçen seçimde Selahattin Demirtaş hani ‘sandıkta baskı varsa beni arayın’ demiş. Bizim arkadaşlardan arayan olmuş, cep telefonu kapalı! Böyle adamlar bunlar!”

Kaynak: Metin Güner - Yeni Akit

YORUMLAR 66
  • maho 8 yıl önce Şikayet Et
    O para hdpnin kasasina gitti.
    Cevapla
  • Turhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Belediyelerde en buyuk yolsuzlugun olacagı yer. Emlak vergisi gelirleridir. Yasalarda çok buyuk bosluklar vardır. İstediginiz kisiden istediğiniz vergiyi lırsınız kimsenin ruhu bile duymaz. istediginizden de almazsınız. Bu oylesine devasal rakamdır kı. Tamami ile kontrol dısıdır. En buyuk vergi yolsuzlukları PENDİK belediyesinde yapılmaktadır. belediye calisanları ve yakınlarına genclik kolları uyelerine % 80 lere varan indirim yapılıyor. vergi statuleri degistirilip cifte kayıt tutulabiliyor. Devlet denetimi yok. Vergi Affı olacagı zaman belediye calısanları ve tanıdıkları yıllarca vergi odemeyip af kapsamına giriyor ve içeriden bilgi alıyor. bu durum hala var ve suruyor.
    Cevapla
  • alperen 8 yıl önce Şikayet Et
    işte yerel yönetim projesinin kötü ellerde nasıl istismar edilebileceğine bir örnek.peki bu kadar paranın hesabını soracak kimse yokmu.devlet neden sormuyor denetlemiyor yada denetleyemiyor?
    Cevapla
  • binnabdal 8 yıl önce Şikayet Et
    Devletin parası ile dağdakine silah alınır sonrada O silah vatandaşa doğruldulur. Yanı kısaca vatandaş kendi parasıyla alınan silahla vurulur. Ne acı bir durum.
    Cevapla
  • ramazan37 8 yıl önce Şikayet Et
    bu paraların nereye gittiği belli tipe bak. bu kadın zaten pkk sempatizanı vermiştir oraya... ALLAH bu dünyadan göçmeden bu ülkeye verdiğiniz zararın cezasını verir inşallah... YETİMİN HAKKI HARAM OLSUN.........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak