Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvay hattı tanıtıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih ve Eyüp ilçeleri arasındaki tramvay hattının tanıtımına katıldı.

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvay hattı tanıtıldı
Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvay hattı tanıtıldı
GİRİŞ 27.05.2015 16:04 GÜNCELLEME 27.05.2015 16:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih ve Eyüp ilçeleri arasında 13 kilometrelik güzergahta 19 istasyonda hizmet verecek 150 milyon dolar bütçeli Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvay hattını tanıttı.

Topbaş, Feshane Kongre ve Kültür Merkezi'nde, projesi hazırlanan tramvay hattına ilişkin bilgi vererek, İstanbul'daki ulaşım sistemlerine yeni bir halka eklendiğini söyledi.

İSTANBUL'DA ULAŞIM MASTER PLANI

Şehirlerin yaşam alanlarında en büyük problemin ulaşımla ilgili olduğunu, bu konuda tüm kent yönetimlerinin, mobilite denilen ulaşımla ilgili sistemleri geliştirmek, daha konforlu hale getirmek üzere çalışmalar yaptığını anlatan Topbaş, gecikmiş metrolar başta olmak üzere İstanbul'un ulaşım master planında öngörülen sistemleri devreye sokmaya başladıklarını ifade etti.

Yakın gelecekte İstanbul'da her noktaya toplu taşıma araçlarıyla erişme imkanı olacağını anlatan Topbaş, yeni tramvay hattına ilişkin şunları söyledi:

İSTANBULLUYA MÜJDE

''Bu yeni tramvay hattının, katener sistemi olmadan yani yukarıda elektrik hatlarını görmeden, görüntü kirliliği oluşturmayacak bir hat olmasını arzu ettik. 13 kilometrelik hattın raylarının arası yeşil olacak. Mümkünse yanına da bisiklet yolu yapılması için çalışılıyor. Vatandaşlarımız, Eminönü'nde bisiklet parkından alacakları bisikletle, Alibeyköy'deki cep otogarına erişmiş olacak. ''

Kent ulaşımında yaşanan sıkıntılara değinen Topbaş, ''3 bin otobüsümüzü yenilememize ve yeni otobüsler almamıza rağmen halen sıkıntı var. 400 otobüsü devreye sokmak suretiyle ulaşımı biraz daha rahatlatmak, gerekirse bir 400 otobüs daha ilave edip geliştirerek, İstanbul'un lastik tekerlekli gücünü metrolar yetişinceye kadar hazırlamak niyetindeyiz'' dedi.

"HATLARA ENTEGRE OLACAK"

Kadir Topbaş, yeni tramvay hattının mevcut Kabataş-Bağcılar hattının Eminönü istasyonu ile entegre olarak başlayacağını, Haliç'in batı sahili boyunca devam edeceğini, Küçükpazar istasyonunda Hacıosman-Yenikapı metro hattı ile Ayvansaray istasyonunda metrobüs ile Eyüp istasyonunda Eyüp-Piyerloti teleferik hattı ile Alibeyköy cep otogarında sona ereceğini anlattı.

Topbaş, 2019 yılı sonu itibarıyla İstanbul'da 400 kilometreyi aşkın raylı sistemi hedeflediklerini belirterek, bütün ulaşım planlarını da buna göre yaptıklarını aktardı.

Kadir Topbaş, ''Yeni tramvay hattı, tarihi yarımada içinde olması münasebetiyle tarihi çevreye ve dokuya uygun. Görüntü kirliliği vermeyecek, yeşili ve zeminleri tahrip etmeyecek bilakis yeşil zemin bant ilave edecek bir sistemi ortaya koymuş oluyoruz. Sistem en kısa zamanda İstanbulluların hizmetine sunulacak'' diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    yav baskanım bunun la ugrasacagınıza denızlerımızı kullanalım allah askına..neden emınonunden taa eyyubun ılerısıne vapur hattı yapılmaz.yada emınonunden taaa beylıkduzune yada avcılara vapur hattı yapılmaz hem beledıye para basar hemde e5 rahatlar hem mıllet dua eder...halk bunu buyuk bı umıtle beklıyr
    Cevapla
  • İstanbul'lu 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru söylüyorsun. Sadece Bakırköy Bostancı Hattı var. O yoğun kullanılıyo ama yetersiz.Mesele para değil hizmettir. 3 5 hat koymak lâzım ilk günler zararda etse 3 5 kişi de olsa 1 2 yıl içinde istenen doluluğa erişecektir.
    Cevapla
  • usta 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adam var ya muhteşem bir adam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar