Gençliğin belediyesi Gençlerin başkanı

100 bini aşkın genç nüfusun bulunduğu Üsküdar’da, Üsküdar Belediyesinin başlattığı örnek kültür ve eğitim projeleri dikkat çekiyor.

Gençliğin belediyesi Gençlerin başkanı
Gençliğin belediyesi Gençlerin başkanı
GİRİŞ 05.06.2015 21:20 GÜNCELLEME 05.06.2015 23:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İlkokuldan üniversiteye kadar bütün gençleri kapsayan çok sayıda projeyle, Üsküdar adeta bir eğitim kampüsüne dönüşmüş durumda…

2014 yerel seçimleri öncesinde, “Biz gençlerimizi iyilerle ve iyiliklerle buluşturacağız” sözü veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bu sözünü tutmak için derhal işe koyulduklarını; çocuklara ve gençlere yönelik yoğun bir eğitim ve kültür hamlesi başlattıklarını belirtiyor. Bunun için önce gençlik faaliyetlerini kurumsal bir yapıya kavuşturmak istediklerini ve Üsküdar Belediyesi Kütüphaneler Müdürlüğü bünyesinde Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezlerini (ÜSGEM) kurduklarını belirten Başkan Hilmi Türkmen, bu çatı altında, hem önümüzdeki yılların sağlam bir temelini attık, hem de daha ilk bir yılımızda yüzlerce sürdürülebilir, örnek ve öncü projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

İLK HAMLE DERSHANE AÇIĞINI KAPATMAK

Göreve geldikleri dönemde dershanelerin kapatılması gibi önemli bir konunun gündemde olduğunu ve öncelikle bu noktada doğabilecek eğitim açığı ve mağduriyetlerin önüne geçmek istediklerini de belirten Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Göreve gelir gelmez bu açığı kapatmak için harekete geçtik. ÜSGEM bünyesinde hayata geçirdiğimiz Üsküdar Gençlik Akademisi projesi kapsamında 9. sınıftan 12. Sınıfa kadar bütün öğrencilerin yararlanabileceği kurslar açtık. Hem okul derslerine takviye, hem de üniversiteye hazırlık derslerinin verildiği bu kurslarımıza 2500 öğrenciyle başlamıştık. Hamdolsun bugün binlerce öğrencimiz yararlanıyor” dedi. Eğitimlerin tamamen ücretsiz olduğuna ve sundukları sosyal imkânlara da değinen Türkmen, “öğrenciler dershanede gördüklerinden daha fazlasını burada görüyorlar. Öğrenci buraya geldiğinde çayından çorbasına, sanatından sporuna her şeyden ücretsiz olarak faydalanabiliyor” şeklinde konuştu.

37 FARKLI ATÖLYEDE EĞİTİM VEREN BİR HAYAT OKULU

Üsküdar’ın, ana okul seviyesinden üniversiteye kadar 100 bini aşkın genç nüfusa sahip olduğuna ve ayrıca 6 tane üniversitenin kampusunun bulunduğunu ifade eden Hilmi Türkmen, kurmuş oldukları Üsküdar gençlik Merkezleri’nin (ÜSGEM) önemine de dikkat çekti ve merkez bünyesinde gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattı. Türkmen, “Genç nüfusun böylesine yoğun olduğu böyle bir ilçede, elbette önceliği çocuklarımıza, gençlerimize verdik. Onlar için birbirinden güzel projeler, faaliyetler hayata geçirdik. ÜSGEM bünyesinde 37 farklı atölye çalışmasıyla beraber sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlik olanakları var. Bu demektir ki, hayatın her alanını kapsayan zengin bir içeriğimiz var.

ÜSKÜDAR’A BU YAKIŞIR!

Bununla birlikte, ülkemizin önce gelen edebiyat, sanat, spor ve düşünce adamlarının katıldığı  çok sayıda organizasyonu burada hayata geçiriyoruz. Böylece hem şehrimizin gençlerine, hem de ülkemizin eğitim, öğretim ve kültür hayatına önemli katkılar sağlıyoruz. Bize de, Üsküdar gibi bir ilçeye de bu yakışır” dedi.

HEDEFİMİZ BÜTÜN GENÇLERİMİZE ULAŞMAK

Geçlere yönelik faaliyetlerinin ÜSGEM’le sınırlı olmadığını da belirten Başkan Hilmi Türkmen,

“Yüzlerce çocuğumuz adeta birer ev ortamını andıran 13 Bilgi Evimiz var. Sayısız etkinliğin ve çok sayıda projenin bünyesinde hayata geçirildiği Üsküdar Çocuk Akademilerimiz var. Türkiye’nin YÖK onaylı ilk Çocuk Üniversitesi olan Üsküdar Çocuk Üniversitemiz var” şeklinde konuştu. Bu projeler kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin eğitim desteği aldığını da belirten Türkmen, “Üsküdar Bilgi Evlerinde, 2005 yılından bugüne toplam 60.000 öğrencimiz hizmet almış bulunuyor. Yeni kurduğumuz Üsküdar Çocuk Akademileriyle birlikte bu sayı daha da arttı. 2014-2015 Eğitim Öğretim döneminde 12.000 farklı öğrenciye hizmet vermeye başladık. İnşallah bu sayı daha da artacak. Hedefimiz, ilçemizdeki ilkokul ve ortaokullarda eğitim gören bütün öğrencilerimize ulaşmak, katkı sağlamaktır. İnşallah en kısa zamanda bu hedefimize ulaşacağız” dedi.



GENÇ BAŞKANA, “GENÇLERİN AĞABEYİ” UNVANI

Üsküdar Belediyesinin gençlere yönelik gerçekleştirdiği çalışmalardan sorumlu olan Üsküdar Belediyesi Kütüphaneler Müdürü Yakup Öksüz de yaptıkları çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulundu. Çok yoğun ama verimli bir yıl geçirdiklerini belirten Öksüz, “Sayın Başkanımız gençleri çok seviyor, çok önemsiyor. Bunun için bize de çok büyük bir görev yükledi. Biz de layıkıyla bu görevi yerine getirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ortaya koyduğumuz birbirinden değerli ve özel projelerle, düzenlediğimiz eğitim, yarışma, ders, kurs; gezi, kamp ve sair sayısız etkinlikle gençlerimize katkı sağlamaya gayret ediyoruz” dedi.

 

Bu noktada çok verimli bir yıl geçirdiklerini de belirten Öksüz, “Gerçekten çok güzel çalışmalara imza attık. Artık gençlik projeleri söz konusu olunca Üsküdar akla geliyor, Sayın Başkanımız hatırlanıyor. Hatta hem gençlerin, hem de ailelerinin gönlünde taht kuran başkanımız, “Gençlerin Başkanı”, “Üsküdarlı gençlerin ağabeyi” unvanlarıyla anılmaya başladı” şeklinde konuştu.

Nisan ayında Çanakkale şehitlerimiz anısına “Her Şehit için Bir Fidan” diyerek fidan diktik ve  Mayıs ayında  “10.000 Üsküdarlı Gencimiz Kahramanlarıyla Buluşturuyoruz” sloganıyla 10.000 genci Çanakkale’ye götürdüklerini dile getiren Öksüz, Üsküdar Belediyesi adeta gençler için büyük bir okul ve kültür ocağı haline gelmiş durumda dedi.

HEDEFİMİZ DEĞERLERİMİZE BAĞLI UFKU OLAN NESİLLER YETİŞTİRMEK

Şahsiyet Okulu ile İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine yönelik milli ve manevi değerlerine bağlı gelecek ufku olan nesil yetiştirmek hedefinde olduklarına vurgu yapan, ayrıca Okuyan, Düşünen ve Üreten bir gençlik için merkezlerimizde her gün bütün öğrencilerimizle birlikte “2023 Yolunda 23 Dakika Kitap Okuyoruz” diyen Öksüz, “Genç Enderun projesi ile geleceğin fikir adamları geleneğin ruhu ile yeniden buluşturuyoruz. ‘Medeniyet Okulu’ projesi ile adım adım medeniyetimizi tanıyor ve tanıtıyoruz” dedi.

Üniversitelerin vize ve final dönemlerinde sabah ve akşam öğrencilere “Büte Kalma Çorbaya Kal” diyerek çorba ikramı yaptıklarını, üniversite öğrenci evlerine ve yurtlara destek verdiklerini belirten Yakup Öksüz son olarak, Üsküdar Belediyesi’nin gençlere yönelik faaliyetleriyle ilgili kapsamlı bilgilere www.usgem.org adresinden ulaşılabileceğini dile getirerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR 4
  • rumuz 8 yıl önce Şikayet Et
    istediğin saatte gezebileceğin yürüyebileceğin tek yer üsküdar ümraniye ve çevresi
    Cevapla
  • metin 8 yıl önce Şikayet Et
    Gercekten genclige deger veren bir baskan bu u bizzat tecrube ettim. Allah calismalarinda yardimci olsun
    Cevapla
  • Tarkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Üsküdarlılar böylesine değerli bir başkana sahip oldukları için çok şanslı.. Allah yolunu açık etsin..
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Üsküdara yakışır bir başkan. HİLMİ BAŞKAN
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?