Mersin Belediyesi'ne rüşvet incelemesi

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde MHP'li meclis üyesi için rüşvet aldığı iddiaları üzerine inceleme başlatıldı.

Mersin Belediyesi'ne rüşvet incelemesi
Mersin Belediyesi'ne rüşvet incelemesi
GİRİŞ 07.07.2015 17:48 GÜNCELLEME 07.07.2015 17:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin MHP'li meclis üyesinin, bir araziye akaryakıt istasyonu ruhsatı verilmesi karşılığında rüşvet aldığı iddiaları üzerine inceleme başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, aynı zamanda harita mühendisi olan Büyükşehir Belediyesi'nin MHP'li meclis üyesi K.U'nun arsasına akaryakıt istasyonu kurdurmak isteyen M.İ. isimli iş adamından, ruhsat sorununu çözme karşılığında rüşvet aldığı iddiaları üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, inceleme başlatılmasını istedi.

Kocamaz ayrıca, K.U. ile olaya adı karıştığı ileri sürülen MHP'li diğer meclis üyesi M.Ç'nin de istifasını istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, yaptığı yazılı açıklamada, konuyla ilgili gerekli incelemeleri başlattıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sözü edilen olayın taraflarını bir araya getirdik. Şahıslardan birisi harita işleri ile ilgili bir miktar ücret aldığını ancak UKOME'den bu konuyla ilgili olumlu karar çıkmadığını, iş havada kaldığı için de aldığı parayı iade ettiğini söyledi. Olayda adı geçen diğer şahıs hiçbir şekilde parayı geri almadığını ifade ediyor. Gelinen noktada kendilerine bu işlerin 'şuyuu vukuundan beterdir'diyerek istifa etmeleri gerektiğini söyledik."

Gerekli incelemelerin ardından detaylı açıklama yapacaklarının altını çizen Kocamaz, konunun MHP İl Teşkilatı tarafından da araştırıldığını, yanlış yapan her kim olursa olsun sonucuna katlanacağını kaydetti.

Kocamaz ayrıca, göreve başladığı dönemde belediye binasının girişine "Rüşvet bu kapıdan içeriye giremez" yazılı tabela astırdığını anımsatarak, "O yazının sonuna kadar da arkasındayız. İlerleyen günlerde bu tür konularda ne kadar hassas olduğumuzu herkes bilecek ve bizi daha iyi tanıyacaktır" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • karşı görüş... 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar reklam kokan hareketler tarsusta burhanettinin kocamazın neler götürdüğünü bilmeyen yok bırakın bu dürüstlük ayaklarını...
    Cevapla
  • yörük 8 yıl önce Şikayet Et
    ne götürdü tarsusu tarsus yapmışdır ama sizleri memnun etmemiştir chplileri
    Cevapla
  • taşkın tevfikoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    iş olmadığı için ortaya çıkmış iş olsaydı unutulmştu
    Cevapla
  • zekice 8 yıl önce Şikayet Et
    kocamaz dürüst delikanlı başkandır. ama diğer mhp liler işte ortada ilk fırsatta hababam ye babam
    Cevapla
  • ali ünlüer 8 yıl önce Şikayet Et
    kocamaz iyidir, gerekeni yapar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler