Türkiye’nin en büyük kardeşlik sofrası Vadi’de

Türkiye’nin en büyük kardeşlik sofrası Başakşehir Sular Vadisi’nde kuruldu.

Türkiye’nin en büyük kardeşlik sofrası Vadi’de
Türkiye’nin en büyük kardeşlik sofrası Vadi’de
GİRİŞ 12.07.2015 11:04 GÜNCELLEME 12.07.2015 11:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Bereket sofrasında Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ak Parti Grup Başkan Vekili, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat Başakşehirliler ile iftar açtı.

Her Ramazan ayında on binlerce mahalle sakinini, sokak iftarlarında bir araya getiren Başakşehir Belediyesi, bu senede geleneği bozmadı, bereket sofralarının en büyüğünü Sular Vadisi’nde açtı. İftar alanı olan Sular Vadisi, erken saatlerden itibaren ilçe sakinleri tarafından doldurulmaya başladı. Ev sahipliğini Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yaptığı sokak iftarına Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ak Parti Grup Başkan Vekili, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat, Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Fatih Tuna, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri katıldı.

Ramazan’ın bereketinin paylaşılan lokmalar ile çoğaldığı Başakşehir Sular Vadisi İftarı öncesinde Başkan Uysal ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ak Parti Grup Başkan Vekili, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat beraberindeki heyet ile birlikte alanı dolaşarak vatandaşlarla selamlaştı.

‘40 bin kişi aynı sofrada iftar yaptı’

5 km’lik bir alanda kurulan Sular Vadisi Sokak İftarı dualar ile açıldı. Vatandaşlar Başakşehir Belediyesi’nin ikramı olan ambalajlı korunaklı kaplarda sunduğu üç çeşit sıcak yemek, iftariyelik ve tatlıdan oluşan menüsüyle iftarlarını yaptı.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 40 bin kişiyi aynı sofrada buluşturan Sokak İftarı’nın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Uysal, “Sokak iftarlarımızın en geniş katılımlısını Sular Vadisi'nde gerçekleştiriyoruz. Geçen sene bu iftarımızı stat açılışımız dolayısı ile Fatih Terim Stadımızda gerçekleştirmiştik. Sokak iftarımızı geleneksel hala getireceğiz. 20 bin kişi ile başladığımız iftarımıza katılım her sene artarak 40 binlere ulaştı. Bu iftarımız Başakşehir'in diğer mahallelerine de örnek olsun. Sayıları yakıştırmıyoruz, elbette. Bu güzel kalabalık ile ne kadar övünsek yeridir. İlçemizin asıl güzelliği içerisinde oturan sizlerin güzelliğidir, komşuları ile kurduğu güzel ilişkilerdir. Başakşehirimiz tüm İstanbul'a örnek bir ilçedir. Büyükşehir Belediyemizin ilçemiz ve vadimiz üzerinde büyük emekleri var. Tüm emeği geçenlere sizler adına çok teşekkür ediyorum. Allah (c.c) huzurla bayrama ermeyi nasip etsin. Ramazan'dan sonra da bu güzel dostluklar inşallah devam eder" dedi. 

Ak Parti Grup Başkan Vekili, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat ise yaptığı konuşmada "Bu güzel ortamda sizlerle birlikte olmanın Mutluluğu ile sizleri selamlıyorum. 30 binden fazla Başakşehirlilere hemşerimiz ile iftar yapmaktan dolayı çok mutluyum. Geleneksel hale geleceğine inandığım bu sofraların Rabbim katılımcı sayısını artırsın. Kadir gecemizi şimdiden tebrik ediyorum. Cenab'ı Allah (c.c) çoluğumuz çocuğumuz ile bayrama huzurla ermeyi nasip eylesin" dedi. 

‘Halil İbrahim Sofrası’

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başakşehirlilere hitaben yaptığı konuşmada,”Bu güzel akşamda Başakşehir'de olmaktan çok mutluyum. Ramazan on bir ayın Sultan'ı. Bugün Halil İbrahim Sofrası gibi bir sofrada bir araya geldik. Her farklılığımızla bu sofrada buluşuyoruz. Rabbim birliğimizi güçlendirsin. Ramazan bir muhasebe ayı. Hem toplum hem ümmet olarak düşünmeliyiz. Komşularımızın hepsinde sorunlar var. Kendini Müslüman olarak adlandıranlar bebekleri katlediyor. İşte bu ayda yeniden silinmemiz gerekiyor. Türkiye bir ateş çemberinin içerisinden geçiyor. Türkiye büyüyor Avrupa küçülüyor. Pazartesiden itibaren başbakanımız diğer partiler ile görüşecek. Zaman uzlaşma, sorumlu davranma zamanı. Her şey Türkiye için dedik, partinin menfaatine değil, ülkemizin menfaatine düşündük. Birileri kendi doğrularını dikte etmeye çalışırsa sorun çıkar. Hepimizin Türkiye'yi nasıl yücelteceğini düşünmesi gerekiyor. Halil İbrahim soframız daha da zenginleşsin. Belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR 1
  • Ad. Soyad 8 yıl önce Şikayet Et
    Başakşehirin. Okuları. Bazıları kötü
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!