Şişli Belediyesi’nde bir skandal daha!

Belediye Başkanı İnönü, Nişantaşı’ndaki bir sokağı kapattı ve yapılacak restoranın işletmesini dünürüne verdi.

Şişli Belediyesi’nde bir skandal daha!
Şişli Belediyesi’nde bir skandal daha!
GİRİŞ 07.08.2015 09:59 GÜNCELLEME 07.08.2015 14:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü skandallarına bir yenisini daha ekledi. İstanbul’un en lüks semti Nişantaşı’nda bir sokağı kapatarak kafeteryaya dönüştüren belediye, imar planında 5 yıl öncesine kadar alanın yol gözükmesine rağmen kararı işleme koydu. İnönü dönemine kadar devam eden bu uygulama sonrası ilginç gelişmeler yaşandı. İşte o iddialar: 

İBB'NİN UYARILARINI DİNLEMEDİ

Sarıgül döneminde burada olan işletmeler el değiştirdi. Alanın çevresi alüminyumlarla kapatılarak bir vatandaşın geçebileceği bir yol bırakıldı. Sokağın kim için kapatıldığı ise daha sonra ortaya çıktı. Tadilat izni verilerek kapatılan sokaktaki işletmenin sahibi Hayri İnönü’nün dünürü Semih Şeftali olduğu ileri sürüldü. İBB, Kuyumcu İrfan Sokak’taki işgalcilerin kaldırılması yönünde belediyeye defalarca yazı gönderdi. Ancak bu uyarı yazılarını dikkate alınmadı.

SÖZ VERDİ TUTMADI

Hayri İnönü Şişli halkına defalarca birçok vaatte bulunmuştu. Vatandaştan toplanan vergilerin göz boyamak için harcandığını söyleyen İnönü ”Sizin milyonlarınız, size hizmet için, çocuklarınızın eğitimine katkı için, yürüdüğünüz yollara, yaşadığınız semtlere bakım için ayrılmış olan paralar ne yazık ki gözünüzü boyamak üzere harcanmış. Durum böyleyken birtakım gerçekleri göz ardı ederek aynı yanlışlara devam etmeye ne vicdanım ne de sahip olduğum anlayış izin vermektedir” demişti. 

SOSYAL İHTİYAÇMIŞ

Uyarı yazılarını doğrulayan İnönü, “İBB’nin yıkım emri verdiği ama belediyemiz tarafından yerine getirilmediği de gerçek dışıdır. Burasıyla ilgili 5 yıllık kayıtları incelerdim. 5 yıl kadar önce imar planlarında yol olarak gözüken dükkanların kaldırılması isteniyor. Sokağın mevcut yapısını incelediğimizde burası sosyal bir ihtiyaca cevap veriyor” dedi.

BİR TELEFONLA AVM RUHSATI

Hayri İnönü’nün skandal uygulamaları bununla da sınırlı kalmadı. Şişli’de ünlü bir AVM içerisinde açılan sinema salonları için İBB Zabıta Daire Başkanlığı bir rapor düzenledi. Raporda çok sayıda eksiklikler göze çarpıyor. Şişli Belediyesi’ne gönderilen bu yazıda eksiklikler giderildikten sonra ruhsat verilmesi istendi. Başkan İnönü, işletme daha eksiklikleri gidermeden Şişli Belediyesi Ruhsat Müdür Yardımcısı Gülşen Kama’ya telefon talimatıyla ruhsat verdirdiği iddia edildi.

Kaynak: Akşam

YORUMLAR 4
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    siz CHP deyılmısiniz para icin Vatanı satan
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    hırsızlık yolsuzluk nerdeymiş görün efendiller.....
    Cevapla
  • zaire 8 yıl önce Şikayet Et
    şişli sultanlığında saltanat inönüye geçti. değişen birşey yok.
    Cevapla
  • AYNI TAS AYNI CHP 8 yıl önce Şikayet Et
    milletce GÜLÜYORUZ
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!