Sırrı Sakık'a Atatürk’e hakaretten hapis cezası

HDP’li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’a Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Sırrı Sakık'a Atatürk’e hakaretten hapis cezası
Sırrı Sakık'a Atatürk’e hakaretten hapis cezası
GİRİŞ 13.10.2015 17:53 GÜNCELLEME 13.10.2015 18:17
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

HDP’li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümünde Ağrı’da düzenlenen Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerine hakaret etmişti.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde ikamet eden ve inşaat sektörüyle uğraşan eski CHP Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Şirin de Ağrı Belediye Başkanı Sakık’ın bu konuşması hakkında 24 Mart 2015 tarihinde İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına Atatürk’e hakaretten suç duyurusunda bulunmuştu.

"PARA CEZASINA ÇEVRİLEMEZ"

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dosyayı kabul etmesinin ardından 5 Ekim tarihinde görülen mahkeme sonucunda HDP’li Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın 7 ay 15 gün paraya çevrilemeyecek cezaya çarptırdığını kaydeden Mahmut Şirin, “Bu cezanın paraya çevrilemeyecek olması konunun ne kadar hassas olduğunun da bir göstergesidir" dedi.

YORUMLAR 13
  • bağlı 8 yıl önce Şikayet Et
    oğlunun niye öldüğü hala belli olmayan adam....ne uslanmaz adamsın....
    Cevapla
  • Ayhan Gonca 8 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış zamanda yanlış karar...
    Cevapla
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    Ancak bizde olur böyle ceza.Terörü ve teröristi övmek bile Atatürk'e hakaretten daha hafif bir suç demekki.Şimdi merak ettim peygamberimize küfür etse idi n'olurdu?
    Cevapla
  • ilginç 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede atatürke hakaret edince hapis yatıyorsun ama vatanı parçalamaya çalışanlar halkın canına doğrudan kastedip öldürenleri hapise atamıyorsun üstüne para ödüyorsun. Allah'a verirsiniz hesabını.
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bir karar. Kazım Karabekir'e hakarettende 7 ay daha verseler. Doğuyu bu sırrının dedeleri olan ermeni katillerden kurtaran Karabekir paşaya dediklerinide unutmadık bu münafığın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!