Kadıköy iskelesinde su altı temizlik sergisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çevre yönetim faaliyetlerini sürdüren İSTAÇ A.Ş. Kadıköy İskelede önemli bir sergi açtı.

Kadıköy iskelesinde su altı temizlik sergisi
Kadıköy iskelesinde su altı temizlik sergisi
GİRİŞ 13.11.2015 11:22 GÜNCELLEME 13.11.2015 11:22

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çevre yönetim faaliyetlerini sürdüren İSTAÇ A.Ş. 2005 yılından bu yana kıyı, plaj, dere ağzı, deniz yüzeyi ve su altı temizlik çalışmalarıyla İstanbul'a büyük katkılar sağlamakta.

Birkaç yıldır Su Altı temizlik çalışmalarından çıkan atıkları  sergileme çalışmalarının yenisi Kadıköy şehir hatları iskelesinde bu yıl da devam etmektedir. Denizden çıkan atıklara bakıldığında ilginç eşyalar göze çarpmakta.

VATANDAŞLAR ŞAŞKINLIKLARINI GİZLEYEMEDİ

Sergilenenler arasında elektrik sobası, cep telefonları, tüplü televizyon, metal kutular, cam şişeler, bardak, fotoğraf makinası, makas, küllük, İngiliz anahtarı, oyuncak helikopter, laptop, v.b atıklar vatandaşların yoğun ilgisini çekerken atıkları görenlerin şakınlıklarını  gizleyemedikleri görüldü.

TEYFUR BİNGÖL: TEK AMACIMIZ VAR ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURMAK

Asya Yakası Kıyı Temizlik Şefi Teyfur Bingöl yapılan bu özel çalışma ile ilgili şu bilgileri verdi:  "Yapılan sergide Toplumda çevre bilinci uyandırmak, denizleri korumak ve muhafaza etmek, insanlara temizlik duygusu aşılamak, denize atılan her atığın canlılara  zarar verdiğini ve insanların çevre konusundaki hassasiyetine dikkat çekmeyi amaçlamaktayız. Çevre yönetimini işimizin ötesinde  kimliğimiz olarak görmekteyiz.

Yaptığımız temizlik çalışmalarındaki amacımız deniz altındaki canlıların gelişiminin sürdürülebilirliğini sağlamak ve gelecek nesillere temiz bir deniz bırakmaktır." dedi.

* Sergi 01.12.2015 tarihine kadar Kadıköy iskelesinde devam edecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek