Sıfır borçla en başarılı belediye; Ümraniye

Gerçekleştirdiği örnek projeleriyle İstanbul’un yükselen yıldızı olan Ümraniye Belediyesi, borcu olmayan ender belediyelerden bir tanesi.

Sıfır borçla en başarılı belediye; Ümraniye
Sıfır borçla en başarılı belediye; Ümraniye
GİRİŞ 27.01.2016 16:21 GÜNCELLEME 28.01.2016 00:57
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başkan Hasan Can: “Hiçbir kurum ve kuruluşa tek kuruş borcu olmayan bir belediyeyiz. Bununla birlikte, 11 yıllık süre içerisinde Ümraniye’ye 300’ü aşkın kalıcı eser kazandırdık”.

Andy-Ar Araştırma Şirketi’nin Yerel Yönetimler Performans Araştırması kapsamında İstanbul'un en başarılı Belediye Başkanları belli oldu. Halk tarafından belirlenen sonuçlara göre Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can yüzde 68,80 oy oranıyla Yerel Yönetimlerde Türkiye’nin En Başarılı Belediye Başkanı seçildi. 

Başkan Hasan Can, “Başarıya giden yolda gayret bizden, Başarı Allah’tan” dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana büyük bir gayretle çalıştıklarını belirten Başkan Hasan Can,”Ümraniyemize 300’ü aşkın kalıcı eser kazandırdık. Bu kadar hizmeti, bu kadar projeyi hayata geçirirken de hiçbir yere borcu olmayan bir belediye olmayı başarabildik”. 

65 BİN YENİLENDİ

Deprem kuşağında bulunan İstanbul'un en önemli sorunlarından biri plansız şehirleşme ve güçsüz binalar. Göreve geldiği 2004’te Ümraniye’de kentsel dönüşüm için çalışma başlattığını söyleyen Başkan Hasan Can, “295 bin yapı stokunun 165 bini son 11 yılda yapıldı. Depreme dayanaksız binaların dönüşümü için imar düzenlemesi yaptık. Depreme dayanıksız 65 bin binanın yenilenmesiyle ilçemizde kentsel dönüşümü tamamladık. Kaçak yapılaşmaya hiçbir suretle izin vermiyoruz” dedi.

300’Ü AŞKIN KALICI ESER

Birbirinden değerli örnek projelerle Ümraniye’nin marka değerinin yükseldiğine dikkat çeken Başkan Hasan Can, “Finans Merkezi’yle birlikte Ümraniye artık daha da önemli bir ticaret ve hizmet merkezi olacak. 16 durağından 10 tanesinin ilçemizde bulunduğu Üsküdar-Ümraniye Metrosu’nun hizmete girmesiyle de bölgenin değeri katlanacak. Tüm bunların yanında ilçemize kültür-sanat merkezlerinden spor salonlarına, aile sağlığı merkezlerinden okul ve yurt binalarına kadar birçok alanda 300’ü aşkın kalıcı eser kazandırdık. Büyük bir gayretle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

VATANDAŞIMIZI SAHİPLENİYORUZ

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet ettiklerini vurgulayan Başkan Hasan Can, “Çözüm Merkezimiz 7 gün 24 saat vatandaşlarımızın talep, şikâyet ve istekleri için hizmet veriyor. Sevgi Merkezi’yle 7-17 yaş arasındaki yetim veya öksüz evlatlarımıza sahip çıkıyor, bakımından eğitimine kadar her şeyiyle ilgileniyoruz. Yaşlı Hizmet Birimi’yle bakıma muhtaç kimsesiz yaşlılarımıza kişisel bakım, ev temizliği ve tedavi hizmeti veriliyor. Hanımeli Çarşısı’ndaki dükkanları; maddi durumu iyi olmayan, eşini kaybetmiş ya da eşinden boşanmış hanım kardeşlerimizin el emeklerini satması için belli aralıklarla 15 gün süreyle ücretsiz olarak tahsis ediyoruz. Halil İbrahim Sofrası Aşevi’yle 6 yıldır her gün bin kişilik yemeği 170 aileye ulaştırıyoruz. Sosyal Market ile de ihtiyaç sahiplerine kart veriyor, içine yüklediğimiz puanlarla bu marketten her türlü ihtiyacını karşılamasını sağlıyoruz” şeklinde açıkladı.

EĞİTİMDE ÇAĞ ATLADIK

Eğitim alanında sessiz devrim gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Hasan Can, “Bugüne kadar çok sayıda okul inşa ettik ve birçok okulumuzun da ihtiyaçlarını giderme noktasında katkı sağladık.  Yeni bir eğitim projesi olan İmam-Hatip Külliyesi’nin inşasına yakında başlayacağız. lise düzeyinde eğitimin verileceği külliye, 20 dönüm arazi üzerinde okul, yurt, yatılı Kur’an kursu, spor salonu ve zemin altı otoparkla bin ila bin 500 öğrenciye hizmet verecek. Ayrıca Bilge Çocuk Projesi’yle ilçemizdeki üstün zekalı çocuklara yönelik özel eğitim veriyoruz. 2 yıl önce başlattığımız projeyi devam ettirerek, gelişimlerine destek olmayı sürdüreceğiz” dedi. 

YORUMLAR 7
  • Numan 8 yıl önce Şikayet Et
    Selam verene ceza kesiyorlar ünr beledyenin olmasında bnmmi olsun borcum ?
    Cevapla
  • muhlis 8 yıl önce Şikayet Et
    ümraniyede yol yok trafikten geçinmiyor tek bir yol var. Bu zamana kadar trafik için hiç bir çözüm yapılmadı. Ümraniye çarşı dudullu çakmak ıhlamurkuyu buralara gelin bir bakın tam bir rezalet
    Cevapla
  • Cemal alyans 8 yıl önce Şikayet Et
    Necmi Kadıoğlu nerde bence onunda olması lazım dı.
    Cevapla
  • atabey 8 yıl önce Şikayet Et
    veysel tiryakisiz bi seçim olamaz
    Cevapla
  • Erdem Tezcan 8 yıl önce Şikayet Et
    Sultangazi belediyesi olmaması düşündürücü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi