Çukurova 4'üncü kez referanduma gidiyor

Adana'da Çukurova İlçe Belediyesi dördüncü kez referandum yapmak üzere harekete geçti.

Çukurova 4'üncü kez referanduma gidiyor
Çukurova 4'üncü kez referanduma gidiyor
GİRİŞ 01.02.2016 17:29 GÜNCELLEME 01.02.2016 17:30

Daha önce bir pazar yeri, kapalı semt pazarı ve emekli evi konularında referandumlar yapan Çukurova Belediyesi, bu kez bir spor tesisinin yapımı konusunda çıkan anlaşmazlık üzerine de referandum yapma kararı aldı. Halk Günü'nde talimat veren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bir grubun itirazı üzerine "O halde kararı halk versin, verilen karara da herkes uysun" diye konuştu.

Adana'da Çukurova İlçe Belediyesi dördüncü kez referandum yapmak üzere harekete geçti. Daha önce farklı konularda çıkan anlaşmazlıklar üzerine üç kez halka sorarak nihai kararı veren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Halk Günü'ne katılan bir vatandaşın söz alıp "Mahallemizde halı saha yapılmasını istemiyoruz" demesi üzerine "O halde kararı o mahallenin halkı versin" dedi. Genelde teşekkür, şikayet ve taleplerin dile getirildiği Halk Günü'ne o gün topluca geldiği anlaşılan bir grup vatandaş adına söz alan Yasin Kırmızı'nın sözlerine "Siz istemiyorsunuz ama isteyenler ne olacak?" sorusunu yönelten Başkan Çetin, daha önce yapılan referandum çalışmalarını hatırlatarak şöyle dedi:

"Unutmayın ki spor tesisi ve park yapmak belediyelerin asli görevleri arasında. Bu bizim sorumluluğumuz ama biz yine de halkın bu konudaki yaklaşımı neyse ona göre hareket edeceğiz. Daha önce de bir Halk Günü'ne gelerek 'Parkımızda Emekli Dinlenme Evi yapılmasını istemiyoruz' deyip itirazlarını dile getirenler olmuştu. Ciddiye aldık ve tıpkı 100. Yıl'da Pazar yerinin yerine halk karar versin dediğimiz gibi yine halk karar versin dedik. Öyle de oldu. Ve yine 7 Şubat Pazar günü 'Huzurevleri Mahallesi'nde Ahmet Yesevi İlkokulu'nun arkasındaki 6 dönüm boş alanda halı saha spor tesisi yapılsın mı yapılmasın mı?' diye halka sorup referandum yapacağız. Huzurevleri Mahallesi Muhtarlık Akın Özdemir Parkı'nda oylar pazar sabahı 09.00'da başlayıp 17.00'ye kadar verilecek."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı