İETT otobüslerine acil müdahale butonu!

İETT, yolcuların maruz kalabileceği tehlikelere karşı önlem olarak araçlara “acil durum butonu” koymaya başladı.

İETT otobüslerine acil müdahale butonu!
İETT otobüslerine acil müdahale butonu!
GİRİŞ 24.02.2016 14:11 GÜNCELLEME 24.02.2016 14:20
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Butona basıldığında, acil durum alarmı oluşturularak, araçtaki anlık kamera görüntüleri Kontrol Merkezine gönderilecek. Güvenlik güçleri de harekete geçerek anında müdahale edecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, toplu taşıma araçlarında yaşanabilecek şiddet olaylarına karşı, bu araçlara "acil durum butonu" koymayı zorunlu hale getirmeye hazırlandığını belirtmesinin ardından İETT harekete geçti. Acil durum butonu yolcuların ve şoförlerin güvenli seyahat etmesi ve maruz kalabilecekleri tehlikelere karşı kolayca ulaşabilecekleri noktalara konulmaya başlandı.

ACİL DURUM CANLI İZLENECEK

Bir tehlike anında yolcu ve ya butona basarak sinyal verecek; GPS üzerinden ilgili aracın konumuna ulaşılacak ve yardım gönderilecek. Ayrıca araçlardaki iç ve dış kameralar acil durumun canlı olarak izlenmesini ve kaydedilmesini sağlayacak.Araçların alarm bilgileri 24 saat geçmişe dönük olarak izlenebilecek. Butona basıldığında ilgili araca ait 4 kamera görüntüsü canlı olarak kontrol ekranına gelecek. 

YORUMLAR 9
  • DeAtHeR 8 yıl önce Şikayet Et
    Niye Hep İstanbul da ? Türkiye de başka İl yok mu ?
    Cevapla
  • mızrak . 8 yıl önce Şikayet Et
    durak taksilerine de kamera koyulsun,calı izlenme olsun ,güvenlik açısından iyi olabilir,minibüslerede koyulsun canlı kamera.
    Cevapla
  • jhgds 8 yıl önce Şikayet Et
    bunu niye haber veriyorsunuz. bu butonun artık hiçbir faydası kalmadı.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunu doğru dürüst bir noktaya ve önünde çabuk kırılan bir şeffaf madde ile koysalar iyi olur. Yoksa inmek için basılan düğme sanatlar bunu.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    çok ihtiyacımız vardı.))) şimdi ben inmek için basmıştım, bunu buraya kim koymuş kardeşim..başka yer mi yok, saygıdeğer kaptan şoför beyin yanına neden koymuyorlar be ya. herkes benim gibi basar buna. Bak geçen biri vardı inmek için usb giriş yerine basıyordu. (stop)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!