Milyarlık 8 proje Avrupalı fonların takibinde!

Balıkesir Belediyesi tarafından hazırlanan 8 proje Avrupa fonların yakın takibinde.

Milyarlık 8 proje Avrupalı fonların takibinde!
Milyarlık 8 proje Avrupalı fonların takibinde!
GİRİŞ 19.03.2016 12:39 GÜNCELLEME 19.03.2016 12:43

Fransa’nın Cannes şehrindeki gayrimenkul fuarı Mipim’de Türk belediyeleri adeta şov yaptı.Balıkesir Belediyesi’nden Beyoğlu’na, Ordu Belediyesi’nden Kocaeli’ye kadar onlarca şehir etkinlikte boy gösterdi. 

Mipim’e bu yıl ikinci kez katılan Balıkesir Belediyesi, iddialı 8 projesiyle uluslararası yatırımcıların ilgi odağı oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Bu yıl 15 ilçe başkanımızla birlikte fuara katıldık. Şehrimiz tarım, hayvancılık ve turizmle önemli bir merkez. Büyük projelerimiz var. Yatırımcılara tanıtıyoruz. Bunun meyvelerini de almaya başladık. Hilton geliyor. Hilton’un Başkan Yardımcısı, ‘Balıkesir’e 5 tane daha Hilton yapılabilir’ dedi. Esas Holding yer aldı. Yatırıma başlayacak ” dedi. 

15 milyar dolar planı

Balıkesir’in fuarda en çok Avrupa’dan ABD’den ve Ortadoğu’dan yatırımcıların ilgisini çektiği vurgulandı. Fuarda, Rotterdam Limanı’nı model alarak planladıkları Bandırma Limanı’na büyük talep geldiğinin bilgisini veren Uğur, “Bandırma’daki liman ve sanayi ile ilgili Hollandalı bir şirketin yetkilileri “15 milyar dolar yatırıma hazırız” diyor. Yabancı ilgisi yüksek” diye konuştu. 

Bandırma Organize Sanayi alanı ve limanının maketi Balıkesir standında yer aldı. Buradan 10 milyar euro yatırım çekecek sanayi yatırımlarıyla yıllık 25 milyar euro ihracat yapılması öngörülüyor. 

Port Gömeç geliyor

Ayvalık Lale Adası için projelendirilen kurvaziyer limanıyla ilgili bilgi veren Başkan Uğur, “Ayvalık turizmine değer katacak. Port Gömeç projesi ilgi çekici. Deniz suyunun karaya çekildiği, tekne ile villara ulaşılacak projede 7 tipte toplam 347  villa, 220 odalı otel ve ticari alanlar tasarlandı” ifadelerini kullandı.

‘Cunda’yı halk seçti

Başkan Uğur’un projeleri arasında teleferikle birbirine bağlanan iki karma rekreasyon projesi Çayderesi ve Çamlık büyük ilgi çekti. Belediyenin yatırımıyla hayata geçen 300 milyon liralık bu iki dev projeden Çayderesi’nin ilk etabı eylülde hizmete girecek. 
Geçen yıl tanıtımı yapılan Ayvalık-Cunda köprüsüyle ilgili ihalenin 4 Nisan’da yapılacağını açıklayan Uğur, köprü projesine Balıkesir genelinde yapılan halk anketiyle karar verildiğini söyledi. Uğur, “Balıkesir halkı, yüzde 65’le Ayvalık’a planlanan köprü tipinin yapılmasını tercih etti. Ayvalık iç körfez suyunu da temizleyecek olan bu projeyi bir yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz. Ayvalık’ı turizmde marka yapmak ve bunu sürdürülebilir kılmak için denizimizi, körfezimizi korumalı, temizlemeliyiz” dedi.

ORDU’NUN YATIRIMCISI KÖRFEZ’DEN

Ordu’nun turizm potansiyeline vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Karadeniz’den en çok mavi bayraklı plajı olan, yaylaları ile bakir turizm yatırımları barındıran Ordu’ya yatırım çekmek, merkezi ve yerel yönetim olarak yatırımcının her zaman yanında olduğumuzu göstermek üzere Cannes’dayız. Fuara yetişmeyen Ordu Merkez Alışveriş Merkezi ve Fatsa Karma Kullanım Projelerini 2018 yılında açıyor olacağız” dedi.

Melet Nehri Karma Kullanımlı Rekreasyon projesi, içerisinde açık hava konser alanından yazlık sinemaya, ticari birimlerden eğlence birimlerine kadar bir çok fonksiyonu içinde barındırıyor. Başkan Yılmaz, “Bu proje 120 milyon lira yatırım değerine sahip. Körfez yatırımcılarının büyük ilgisi var” diye konuştu.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki