Gaziosmanpaşa’ya dev spor kompleksi

Gaziosmanpaşa Stadı yerine yapılacak spor kompleksi ile akıllı stat projesi ile ilgili detayları Başkan Usta açıkladı.

Gaziosmanpaşa’ya dev spor kompleksi
Gaziosmanpaşa’ya dev spor kompleksi
GİRİŞ 21.04.2016 09:00 GÜNCELLEME 21.04.2016 15:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Stadı yerine yapılacak spor kompleksi ile akıllı stat projesi hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Stadın yerine ticaret veya alışveriş merkezi yapılmayacağını belirten Usta "Burayı yüzme, voleybol, basketbol sahası, fitness, boks gibi birçok spor dalını içinde barındıran spor dünyası kompleksi olarak tasarladık" dedi.

Gaziosmanpaşa Stadı’nın bulunduğu 39 bin 614 metrekarelik alan ‘Gaziosmanpaşa Semt Meydanı ve Spor Kompleksi’ olarak tasarlandı. Meydan olarak tasarlanan bölümünde vatandaşların çocuklarıyla birlikte zaman geçirecekleri yeşil alan, çocuk parkı ve skate (kay kay) parkı, kafe ve gezi alanları yapılacak. Gençlerin modern tesislerde spor yapmasının ve yeni yeteneklerin keşfedilmesinin hedeflendiği çok amaçlı spor kompleksinde ise yarı olimpik havuz, eğitim havuzu, kapalı basketbol salonu, bowling salonu, fitness salonu ve 2 adet çok amaçlı salon ve derslik bulunuyor. Aynı zamanda ilçedeki otopark sorununa da çözüm sunması hedeflenen proje ile 596 araç kapasiteli otopark yapılacak.

İlçeye uzun yıllardır hizmet veren ve yıkılacak olan Gaziosmanpaşa Stadı‘nın yerine ilçede Mevlana Mahallesi’ne UEFA standartlarında bir stadyum yapılacak. Yeni stat yapımı bittikten sonra Gaziosmanpaşa Stadı’nın yıkım işlemi başlatılacak. Stat yerine kent meydanı ve çok amaçlı spor kompleksi yapılacak.

“BU ALANA UEFA STANDARDINA UYGUN BİR STAD YERLEŞTİREMEDİK”

Gaziosmanpaşa Stadı’nın uzun yıllardan beridir futbolcu yetiştirdiğini vurgulayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Bölge halkının şiddetle buradaki bölgeye yüzme havuzu talebi oldu. İlçemizde başka bir mekan olmadığı için ve bu spor kompleksine yüzme havuzunu koyma girişiminde bulunduk. Yüzme havuzunu spor kompleksine yerleştirdiğimiz zaman spor kompleksinin alan kotası yükselmiş oldu. Bu da etraftaki estetik görüntüyü bozan bir konum getirdi. Birinci engelimiz bu oldu ikinci engelimiz ise stadın UEFA standartlarında olmaması oldu. Bunun için yeni yapacağımız stadyumu artık gelişen teknoloji ve profesyonel futbol eğitiminin verilebileceği UEFA ve uluslararası müsabakaların oynanabileceği bir mekan oluşturabilmek düşüncesiyle istedik ki yapacağımız stadyum bu özellikleri taşısın. Teknik olarak biz bu alana UEFA standartlarına uygun bir stat yerleştiremedik. O zaman ilçemizde olmayan bir spor yaşam merkezi olsun dedik” dedi.

“BURADA NE BİR TİCARET MERKEZİ NE BİR ALIŞVERİŞ MERKEZİ OLMAYACAKTIR”

Gaziosmanpaşa Stadyumu’nun yerine oluşturulacak spor kompleksinin haftanın her günü açık olacağını belirten Usta, “Güneş enerjisi ile kendi enerji ihtiyacını karşılayabilecek akıllı bir stadyum projesini ilçemize kazandırmak gayreti içerisine girdik. Burada ne bir ticaret merkezi ne bir alışveriş merkezi olmayacaktır. Tamamen insanlarımızın spor yapma noktasındaki ihtiyaçlarını karşılamak için bir tesis olacaktır. Gaziosmanpaşa Stadı yıkılıyor ve yeri değiştirilecek. Yeri değiştirilirken ilçemize çok modern ve akıllı bir stadyum kazandırıyoruz. Bunların sayısını da arttırmak istiyoruz. Ayrıca mini stadyum projelerimiz de var” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Hottentot Venüs 8 yıl önce Şikayet Et
    Tesekkürler Baskanim ! ... çok güzel olacak insallâh .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan