Marka şehir ödülü Antalya’nın

Bu yıl beşincisi düzenlenen Türk Patent Ödülleri Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle verildi.

Marka şehir ödülü Antalya’nın
Marka şehir ödülü Antalya’nın
GİRİŞ 21.04.2016 12:42 GÜNCELLEME 21.04.2016 12:42

Ev sahipliği yaptığı dev organizasyonlar ve üyesi olduğu uluslararası kuruluşlar ile Dünya süper ligine çıkan Antalya, gecede Marka Şehir ödülünü aldı. Yılın Markası ödülünün Fatih Terim’e verildiği gece de Ömer Koç, Bülent Eczacıbaşı ve Ahmet Nazif Zorlu da ödül aldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türk Patent Enstitüsü tarafından, sınai mülkiyet hakları konusunda toplumda farkındalık yaratılması, inovasyona daha fazla önem verilmesi amacıyla düzenlenen Türk Patent Ödüllerinin beşincisi Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı tören ile sahiplerini buldu. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı logosunun Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilen koruma marka belgesi takdim edildi.

ÖDÜL CUMHURBAŞKANI’NIN ELİNDEN

Törende son dönemde G20 gibi dünya çapında ses getiren bir organizasyona başarıyla imza atan, EXPO2016’yı ise yarın açacak olan Antalya’ya, ‘Marka Şehir’ ödülü verildi. Ev sahipliği yaptığı organizasyonların yanı sıra üyesi olduğu uluslararası kuruluşlar ve yer aldığı dev fuarlar ile Dünya Süper ligine çıkan Antalya adına ödülü Vali Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

ÖDÜL TÖRENLERİNDE BULUŞUYORLAR

Gece de "Yılın Markası" ödülünü ise Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim aldı. Fatih Terim, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte geçtiğimiz günlerde Adana da bir başka ödül töreninde bir araya gelmiş ve beraber ödül almıştı. Gece de Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da ödül aldı.

EN FAZLA MARKA BAŞVURUSU TÜRKİYE’DE

Yaptığı konuşmada, 2011'den bu yana Avrupa'da en fazla marka başvurusunun yapıldığı ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen yıl 110 bin marka başvurusuyla aynı başarının devam ettiğini anlattı. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece sınai mülkiyet verilerine bakarak dahi kabına sığmayan bir Türkiye'yi görebilirsiniz. Büyüyen, gelişen ve sağlam adımlarla ilerleyen Türkiye gerçeğini artık tüm dünya görüyor. Açıkçası özellikle son 3 yıldır yaşadığımız sorunların bu durumdan bağımsız olmadığını düşünüyorum. Bunun altını özellikle çiziyorum, eğer ülkemizin üzerinde bazı oyunlar oynanıyorsa bilesiniz ki bu oyunların arkasında işte bu sıçrama var. Her kim ki Gezi olaylarının, 17-25 Aralık darbe girişiminin, son terör eylemlerinin hatta bölgemizdeki gelişmelerin bu durumla hiçbir ilişkisi olmadığını söylerse onun idrakinden şüphe ederim. Ama şu gerçeğin de görülmesi lazım, Türkiye artık eski Türkiye değil. Ayağına her çelme takıldığında yere kapaklanan, küçük manipülasyonlarla krizlere sokulan, istikrarı pamuk ipliğine bağlı Türkiye artık yok. Yeni Türkiye yolunda kararlılıkla yürüyoruz. Allah'ın izniyle 2023 hedeflerimize mutlaka ama mutlaka ulaşacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

BİZİM HEDEFLERİMİZ ÇOK BÜYÜK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu mücadelede kendilerine destek veren herkesin, milletin gönlünde hak ettiği yeri alacağını belirtti. Türkiye'nin bugün geldiği yer itibarıyla küçük başarılarla yetinmesinin söz konusu olamayacağını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: "Bizim hedeflerimiz çok büyük. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmeden, o günleri görmeden kendimizi gerçek başarıya ulaşmış saymayacağız. Ülkemizin ihracatını 500 milyar dolara ulaştırmadan bize rahat yok. Kendi uçağını, otomobilini, savunma sanayi ürünlerini, yüksek teknolojiye dayalı bir üretimi ortaya koymayan, kendi yazılımlarının sahibi olmayan bir Türkiye, yeni Türkiye olamaz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya’ya ödülünün markalaşmadaki başarası nedeni ile verildiğini kaydetti.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!