Kentsel dönüşümde vatandaşa avukat tezgahı!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, bir grup avukatın kentsel dönüşüm konusunda halkı tedirgin edip rant sağladığını söyledi.

Kentsel dönüşümde vatandaşa avukat tezgahı!
Kentsel dönüşümde vatandaşa avukat tezgahı!
GİRİŞ 10.05.2016 02:51 GÜNCELLEME 10.05.2016 09:54
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ömer Çamoğlu'nun haberi;

Kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili son haftalarda yürütülen kara propaganda ve dezenformasyonlarla ilgili vahim bir gerçek ortaya çıktı.

Haber7’nin sorularını yanıtlayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, bir grup avukatın kentsel dönüşümle ilgili vatandaşın kafasında soru işaretleri oluşturarak rant sağladığını söyledi.

VATANDAŞI TEDİRGİN EDİP ÇIKAR SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Başkan Usta’nın anlattığına göre bazı avukatlar vatandaşı “yeriniz elinizden alınacak, siz başka yerlere gönderileceksiniz, mağdur edileceksiniz” gibi tezviratlarla tedirgin ediyorlar, ardından onlardan vekalet alıyorlar. Böylelikle vatandaşın hem parası, hem de vakti heba oluyor.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ

Söz konusu avukatların çıkar için algı yönetimi yaptıklarını ifade eden Hasan Tahsin Usta, “Biz bu şekilde usulsüz ve hukuksuz bir çalışma içinde bulunan avukatlar hakkında hem baroya hem de cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunuyoruz. Ama vatandaş buna rağmen parasını vekaletini veriyorsa ona da diyebileceğimiz bir şey yok. Ama biz uyarıyoruz bu konuyla ilgili. Buradan da aynı uyarıyı yapmak istiyorum. Vatandaşlar doğru bilgiyi ve doğru kararı ancak resmi kurumlarla işbirliği yaparak elde edebilir. Yanılıyor parası da gidiyor zamanı da gidiyor ve hiçbir şey elde edemiyor. Elde eden sadece avukatlar oluyor. Hem devletten hem vatandaştan para almış oluyor” şeklinde konuştu.

HENÜZ ACELE KAMULAŞTIRMA HAKKIMIZI KULLANMADIK

Hasan Tahsin Usta, son günlerde özellikle tartışma konusu yapılan acele kamulaştırma hakkının kendilerine, kentsel dönüşümü hızlandırabilmek amacıyla verildiğini vurgulayarak, “ancak biz henüz bu hakkımızı kullanmadık” dedi.

Belediyelerin zaten kamulaştırma hakkı olduğuna işret eden Usta, “her belediye kamu yararına her alanı kamulaştırabilir. Ama kamulaştırma davaları uzun sürüyor. Davalar 5 yıla kadar uzayabiliyor. Bir projenin önünün kilitlenmesi konusu kamulaştırmayla aşılabilecek ise bunun da ortadan kaldırılması gerekiyordu” şeklinde konuştu.

FİKİRTEPE’DE BİR KİŞİ YÜZÜNDEN PROJE 4 YILDIR BEKLİYOR

Bunu bir örnekle açıklayan Hasan Tahsin Usta, Fikirtepe’de 400 gecekondulu bir çalışma alanında 399 kişiyle anlaşıldığını, ancak 1 kişinin anlaşmaya yanaşmadığını ve bu nedenle de 399 kişinin 4 yıldır beklemek zorunda kaldığını söyledi. Acele kamulaştırma hakkının kullanılmaması durumunda o 399 kişinin daha uzun yıllar beklemek zorunda kalacağının altını çizen Usta, bu tür durumlarda yine de uzlaşma yoluna gideceklerini, ancak uzlaşılamazsa acele kamulaştırma haklarını kullanarak, uzlaşılan çoğunluğu da mağdur etmeyeceklerini vurguladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BÜTÜNCÜL PROJELER ÜRETİYORUZ

Kentsel dönüşümle ilgili bakış açılarının, sadece binaları yıkıp yerlerine yeni binalar dikmekten ibaret olmadığını belirten Usta, “bir bütüncül anlayışı, planlamayı öncelikli olarak hayata geçirmek gerekiyor” dedi.

Kendilerine 2, 3, 5, 10 ve 15 yıllık hedefler koyduklarını vurgulayan Başkan Usta, Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşümle birlikte 15 yıl içinde 11 bin bina, dolayısıyla 30 bin konutun yenilenmiş olacağı bilgisini verdi. Ancak, kentsel dönüşümle Gaziosmanpaşa’da sadece binaların yenilenmiş olmayacağını, aynı zamanda ilçeye otoparkların, yeni okulların, yeni camilerin, yeşil alanların, parkların da kazandırılacağını söyleyen Hasan Tahsin Usta, artık ilçenin keşmekeş bir görüntü vermeyeceğini, daha yaşanılabilir bir hal alacağını ifade etti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz birde pendik belediyesini görün, 2012 de yaptıkları imar uygulamalarında sahte belgelerle mülkiyetleri parçalayıp, kendi mütahit ve başkan yardımcıları ve akrabalarına verdiler. Kalan yerleri de Mülkiyeti olmadıpı halde hazine üzerinden sözde sahte belgelerle sattılar. Vatandaşın yerlerini de işgal edip belediye başkan ve yardımcılarının gizli ortağı olduğı mütahitlerin kullanılmasına hazırlayıp tapuya sahte belgelerle tescil ettiler.
    Cevapla
  • Hsn 7 yıl önce Şikayet Et
    Yav kardeşim bu kentsel dönüşüm başlı başına bir çile; müteahhitlerin eline düşürüyorsunuz adeta insanlar bu konuda yeteri kadar bilgiye sahip değil? Tam 2 yıldır kentsel dönüşüm mağduruyuz. Bu işi devletin desteklediği firmalar yapmalı makul bir ücret mukabilinde tabi, evi yıkıp kira veya kredi vermekle aradan sıvışıyorsunuz. Bu işi sonuna kadar yürütmeliler. daha konuşmuyorum.
    Cevapla
  • Selim 7 yıl önce Şikayet Et
    Mütahitlerin eline planlı düşürülüyor. Planlamaları yapanlar belediyedeki aynı kişiler. Mütahitlerin gizli ortakları da, mimar ve denetleme şirketleri de aynı kişiler. Sürekli Bozgunculuk yapıyorlar. Aynı uygulamalar Pendik te yapılıyor.
    Cevapla
  • alparslan besli 7 yıl önce Şikayet Et
    Yaptıgınız haber çok güzel lakin o bolgede oturan insanların da görüşü alınsa ve bölge halkıda bu şekilde diyor deseydiniz çokdaha verimli bir haber olurdu.Ayrıca neden belediye nin şirketi tarafından yapılıyor hiç sordunuzmu sayın başkanımıza bu dönüşüm projesini hangi firmalar yapıcak gop aş mi yoksa hak sahipleri farklı şirketlerden de teklif alabiliyormu alabiliyorsa belediyenin şirketiyle aynı şartlarda imar verilecekmi?ha büyük firmalar giremiyorsa sebepleri? giriyorsa da imar verilecekmi????????
    Cevapla
  • Emre 7 yıl önce Şikayet Et
    Binlerce mağdur için ne diyecek sn başkan 4 yıldır başlamayan ve en az 5 el değiştiren yerler var ve her firma değiştiğinde şartlar değişiyor.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Aman dikkat. Rantsal dönüşüme kurban olmayın. Projeyi görmeden imza atmayın. Zira bazı uyanık müteahhitler. 5 katlı yeri 20 kat yapacağım diye önce imza attırıyor. sonra olmuyormuş deyip 5 kata ve daha küçük daireler vermek için insanları zorluyor, evlerini elinden alıyor. Aman dikkat size vaad edilen ile gerçek projeyi belediyeden mutlaka araştırın.
    Cevapla
  • Selim Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Hangi belediyeden, zaten buraları belediye tanıdığı mütahitlerin kullanması için askıda ve sahte belgelerle planlıyorlar. Pendikte tapuya verdvellerinin hepsinde matematik hileleri yapılmıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!