Adana'da Devlet Bahçeli olan bulvarın adı yeniden değişiyor - CHP itiraz etti

Geçtiğimiz günlerde Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin kararı ile 1980 darbe hükümetinin öncüsü Kenan Evren'in bulvara verilen adı değiştirilmişti. Devlet Bahçeli adı verilen bulvarın Çukurova Belediyesi ve CHP meclis üyelerinin itirazı üzerine Adana Valiliği verilen kararı iptal etti. Nitekim bulvarın ismi yeniden değişecek. Konu ile ilgili CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut bir açıklama yaptı. İşte o açıklama ve diğer detaylar haber7.com'da..

Adana'da Devlet Bahçeli olan bulvarın adı yeniden değişiyor - CHP itiraz etti
Adana'da Devlet Bahçeli olan bulvarın adı yeniden değişiyor - CHP itiraz etti
GİRİŞ 21.09.2016 17:12 GÜNCELLEME 21.09.2016 17:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adana'da belediye meclis üyeleri arasında tartışmalara neden olan, ardından Devlet Bahçeli Bulvarı olarak değişen bulvarın adı yeniden değişiyor.

MHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi başkanı Hüseyin Sözlü'nün teklifiyle Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis'inin Ağustos ayı toplantısında alınan karar ile Kenan Evren'in adını taşıyan bulvar adı, Devlet Bahçeli Bulvarı olarak değiştirilmişti.

Meclis kararının ardından Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri Toros ve Mahfesığmaz mahallelerinden geçen bulvarda Kenan Evren yazan levhaları sökmüş, görevliler, aynı gün Devlet Bahçeli Bulvarı yazan levhaların montajını gerçekleştirmişti. 

Ancak Devlet Bahçeli Bulvarı ismine CHP meclis üyeleri ile CHP'li Çukurova Belediyesi'nin Çukurova Kent Konseyi'nden itiraz geldi. Meclis ve konsey üyeleri isim değişikliğinin referandumla yapılmasını isteyerek Adana Valiliği'ne iptal başvurusu yaptı. 

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, yaptıkları başvurunun ardından Valiliğin, bulvarın adının değiştirilmesiyle ilgili Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde alınan kararın iptali yönünde karar verdiğini söyledi. 

''Bizim herhangi bir şekilde bir partimizin genel başkanı ile ya da Büyükşehir Belediye Başkanı veya il başkanı ile bir sorunumuz yok. '' diyen CHP'li Barut, Bulvar için ''Özgürlük, barış, demokrasi veya Cumhuriyet'' olarak 4 isim önerirken aksi bir isim olması halinde referanduma gidilmesi gerektiğine işaret etti.

YORUMLAR 1
  • Esnaf 7 yıl önce Şikayet Et
    referanduma gidilse ne olacak yine Devlet Bey kazanacak Adana'da :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?