BM ECOSOC'de İBB Gençlik Meclisi Rüzgârı

İBB ve TBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, BM’de yoğun mesai harcadı.

BM ECOSOC'de İBB Gençlik Meclisi Rüzgârı
BM ECOSOC'de İBB Gençlik Meclisi Rüzgârı
GİRİŞ 14.02.2017 13:01 GÜNCELLEME 14.02.2017 13:01

İBB ve TBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, 29 Ocak-4 Şubat 2017 tarihleri arasında BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) Toplantısı için New York’taydı. BM ECOSOC Toplantısının yanı sıra birçok ikili görüşmeye katılan ve yoğun mesai harcayan Ağırbaş, temaslarını dört aşamada gerçekleştirdi.

Temaslarının ilk bölümünde uluslararası alanda tanınmış genç köşe yazarlarıyla buluşan Ağırbaş, Türkiye’nin istikrarlı, güven veren, huzurlu bir demokrasi ülkesi olduğunu, ancak bunun uluslararası basın tarafından göz ardı edildiğini belirterek, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişle birlikte Türkiye’de demokrasinin daha sağlıklı işleyeceğini ifade etti.   

Ağırbaş, temaslarının ikinci bölümünde uluslararası legal gençlik örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Muhataplarına Türkiye’deki gençlik çalışmaları ve Gençlikte İstanbul Modeli hakkında detaylı bilgi aktaran Ağırbaş, ayrıca İBB Gençlik Meclisi’nin son 2,5 yıl içerisinde gerçekleştirdiği uluslararası gençlik çalışmalarına da dikkat çekti ve dünyanın birçok ülkesinde Gençlikte İstanbul Modeli’ni örnek alan çalışmalar yapıldığını vurguladı.

Temaslarının üçüncü bölümünde BM’nin insani yardımlardan sorumlu yetkilileriyle görüşen Samed Ağırbaş, 2016 yılının Mayıs ayında İstanbul’da yapılan Dünya İnsani Zirvesi’nde imzalanan Gençlik İçin İnsani Eylem Taahhüdü’nün önemine dikkat çekti. Dünya genelindeki 60 milyon mültecinin sorunlarına çözüm üretilemediği takdirde şehirlerde büyük sıkıntıların yaşanacağını ifade eden Ağırbaş, görüşmeleri sırasında Halep’te yaşanan insani krizin bir an önce sona erdirilmesi gerektiğinin de altını çizdi. 
Son olarak dünyanın farklı ülkelerinden ECOSOC’a katılan gençlerle bir araya gelen Ağırbaş, Dünya Gençlik Meclisleri Birliği, Türkiye'deki son gelişmeler, Cumhurbaşkanlığı sistemi, FETÖ/PDY terör örgütünün Türkiye ve dünya genelinde yol açtığı zararlar ve terörizmle mücadele konusundaki düşüncelerini muhataplarıyla paylaştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!