Memnun etmeyen belediye yanacak!

AK Parti, iktidara yürümelerinde büyük etkisi olan belediyeleri mercek altına alıyor.

Memnun etmeyen belediye yanacak!
Memnun etmeyen belediye yanacak!
GİRİŞ 02.06.2017 11:32 GÜNCELLEME 03.06.2017 10:06
Bu Habere 414 Yorum Yapılmış

Bunun için bir ekip kurulacak, vatandaşın en çok şikâyet ettiği konular Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak

İktidara gelmelerinde belediyelerin icraatlarının ve performanslarının etkili olduğunu bilen AK Parti, 2019’daki seçimlerde istenilen hedefleri yakalamak için belediyelerin çalışmalarına yeniden ağırlık verecek.

KARNE ÇIKARILIYOR

Bu kapsamda belediyelerin ‘memnuniyet karnesi’ çıkartılıyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve AK Parti İletişim Merkezi (AKİM) gelen bütün talep ve şikayetler izlemeye alınacak. Vatandaşın en çok şikayette bulunduğu konular tespit edilerek rapor hâlinde periyodik olarak Cumhurbaşkanlığına sunulacak.

Bunların yanı sıra, vatandaşa sunulan hizmetlere, icraatların zamanında yapılıp yapılmadığına, belediyenin devraldığı borç yükünün hafifleyip hafiflemediğine bakılarak ilgili belediye başkanından rapor alınacak.

Ayrıca il teşkilatlardan da belediyelerle ilgili rapor gelirken Genel Merkez de il ve ilçelere gidip yerinde inceleme yapacak. Tüm bu çalışmalar ayrı ayrı rapor haline getirilecek ve belediye başkanı çağrılıp müzakere edilecek. Yapılan çalışmalardan elde edilecek sonuçlar, 2019’daki seçimlerde adayların belirlenmesinde en önemli kriterlerden biri olacak.

KAYNAK: TÜRKİYE
YORUMLAR 414
  • Sütçü 6 yıl önce Şikayet Et
    Halkın istemediği ,halka sorulmadığı halde ,belediye başkanı adayı gösteren partiler sonucuna da katlanır.'
    Cevapla
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    biz karadenizde küçük bir ilçeyiz. yaz döneminde özellikle çok zorlanıyoruz. dönem bazında gelen hemşerilerimizin daha duyarlı olmaları ve özellikle yaz döneminde nüfuslarını geçici de olsa ilçelerine almalarını bekliyoruz. gidin tüm karadeniz boyu böyledir. yaz ile kış nüfusu 2-3 kat hatta bazı ilçelerde 4 kat farketmektedir. bu hususta hem vatandaşların hem de devlet kurumlarının duyarlı olmasını temenni ediyorum.
    Cevapla
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    bu tip araştırma yapılırken özellikle ilçe belediyelerinin ekonomik durumu da göz önüne alınmalı. ilçeler özellikle uzun kış dönemlerinde çok nüfus göçü veriyor. yaz döneminde 2-3 katı nüfus geliyor. kimse nüfusunu en azından iki-üç ay için de olsa ilçelere alması gerekir. yaz nüfusunun artmasıyla hemen hizmet bekleniyor. bu durumu giderici tedbirlerin alınması gerekir. ayrıca gelenler de daha duyarlı olmalı ve nüfusunu geçici geldiği ilçesine almalıdır.
    Cevapla
  • adana 6 yıl önce Şikayet Et
    böyle bir şey olacaksa önce adana büyükşehir belediye başkanı HÜSEYİN SÖZLÜ yü takibe alın.Bir çivi bile çakmadı yollar berbat köstebek yuvası gibi
    Cevapla
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    bimer üzerinden yapılan çoğu talepler şahsi. adamın bir isteği var. fakat bunu o kurumun yapma yetkisi olmadığı halde sürekli tekrarlayıp duran talep ve şikayetler. bu kez bu talep kurum kurum geziyor. talepler toplumun geneline hizmet eden işler içinse amenna. şahsi işler buradan bildirilmemeli. şikayetle ilgili tüm bildirimler kurumlar tarafından dikkate alınıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...