Acıların şehrine davet

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi, İstanbul’da yaşayan hemşehrilerini 7-8 Ekim tarihlerinde Şanlıurfa’da yapılacak İsot Festivali’ne davet etti.

Acıların şehrine davet
Acıların şehrine davet
GİRİŞ 02.10.2017 09:44 GÜNCELLEME 02.10.2017 09:44

Uluslararası Lezzet İstanbul Festivali’nde ‘En İyi Gastronomi Şehri Ödülü’nü almak özere İstanbul’a gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi İstanbul’da yaşayan hemşehrileriyle kahvaltıda bir araya geldi. İşadamı Mehmet Çavuş’un ev sahibi olduğu ve Şanlıurfalılar Derneği’nin organize ettiği Florya Ziya Şark Sofrası’ndaki kahvaltılı toplantıya İstanbul’da ikamet eden Şanlıurfalı iş adamları, STK temsilcileri, akademisyen, sanatçı ve gazeteci hemşehrileri katıldı. Oldukça verimli ve samimi bir havada geçen toplantıda Başkan Çiftçi, faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu ve İstanbul’daki hemşehrilerini 7-8 Ekim tarihlerinde düzenlenen İsot Festivali’ne davet etti. Toplantıda söz alan katılımcılar da Şanlıurfa’nın daha iyi yerlere gelebilmesi için düşüncelerini Başkan Çiftçi ile paylaştı.

Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Av. Müslüm Kayacan toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yoğun programına rağmen kendilerine zaman ayırdığı için Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye teşekkür etti. İstanbul’da Şanlıurfa’ya ait STK sayısının artması için her türlü çabayı gösterdiklerine dikkat çeken Kayacan, “Ankara ile iletişimimizi sağlayacak bir milletvekilinin eksikliğini hissediyoruz” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfalıların kendine has bir kültürü olduğunu belirterek, “Bir değerimiz, bir yaşam biçimimiz var Urfa’nın farklılığı da bu zaten.Bu değerlerimizi markalaştırma konusunda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Ancak sizin bakış açınız bizim için yol gösterici olacak. Zira biz körelmiş olabiliriz, hergün içinde yaşadığımız için o değeri, o kıymeti, o heybeti, o güzelliği fark etmeyebiliriz” ifadesini kullandı.

ŞANLIURFA’NIN ALTIN ÇAĞI

Şanlıurfa’yı yine Şanlıurfalıların geliştireceğini belirten Başkan Çiftçi, Ahmet Eşref Fakıbaba’nın bakan olmasının da Şanlıurfa için çok önemli bir avantaj olduğuna dikkat çekti. Fakıbaba’nın Şanlıurfalı olması, şehri çok iyi bilmesi, yerel olarak hizmet etmesi, Şanlıurfalıları yakinen tanımasının değerlendirilerek Şanlıurfa’ya bu dönemi altın bir çağ olarak yaşatmak istediklerini belirten Nihat Çiftçi, şöyle devam etti:
“Bunun çabası içindeyiz ama bu hedefe ulaşma ne sadece onunla ne benimle olmaz, el birliğiyle organize olarak başaracağız. Şanlıurfa’nın sanatı, kültürü, müziği, mutfağına bir rota çizmek gayesiyle yola çıkıyoruz çünkü tanıtımı en fazla etkileyen konular böyle.  Fiziki anlamda çok önemli hamleler oldu. Emanet bizde biz bu hizmetleri yapmak durumundayız.”

EN FAZLA YATIRIM BAŞVURUSU

Şanlıurfa’nın geleceği için kenti elbirliğiyle doğru tanıtmak gerektiğinin önemine işaret eden Başkan Çiftçi, “Önemli bir bölgedeyiz. Gerek Suriye’deki hadiseler, gerekse terörle yapılan mücadele nedeniyle bölgemiz sıkıntılı özellikle turiz anlamında olumsuz etkilendi. Ancak Şanlıurfa ilçeleriyle beraber her zaman devletinin, bayrağının yanında milletperver bir yaklaşım içinde oldu.  Dolayısıyla şehrimiz için yatırımlarda bir canlılık görüyorum.  Cazibe merkezleri kapsamında Türkiye’deki en fazla başvuru  Şanlıurfa’ya yapılmış. Takvimlendirme gecikti bir an önce devreye sokulmalı.” Diye konuştu.

524 BİN SURİYELİ MİSAFİR

İstanbul’dan sonra en fazla Suriyelinin Şanlıurfa’da yaşadığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi, kolay olmayan bu süreci Şanlıurfalıların başarıyla devam ettirdiğini anlattı. Her ilin bunu başaramayacağının altını çizen Çiftçi, şunları kaydetti: ”6 yıldır bu kardeşlerimizle birlikte huzur içinde bir yaşam var. Diğer iller çok bağırıyor ama en yakınımız Gaziantep’tir ama bizim yarımız kadar Suriyeli barındırıyor.  Diğerlerinde 15-20 bin rakamlar. İstanbul’da 600 bin Suriyeli var ama yoğun nüfus içinde eriyor.  Şükürler olsun biz bunu başardık.”

GÜÇLÜ LOBİ OLUŞTURALIM

İstanbul’daki Şanlıurfalı iş adamalarını göz bebekleri gibi gördüklerini belirten Nihat Çiftçi, iş adamlarının yükselmesiyle Şanlıurfa’nın değerinin de yükseleceğini söyledi. Her bireyin her alanda en iyisi olmak için çalışması gerektiğini bildiren Nihat Çiftçi, şunları kaydetti:
“Buradaki lobinin güçlü olduğu kadar şehrimiz de güçlü olur. Ankara lobisi bürokrasi üzerine kurulmuş bir lobidir. Urfa lobisini güçlendirmemiz lazım. Urfalı bürokratlarımızı güçlü yerlere getirelim ki Ankara’da güçlü olalım. İstanbul’da da sanayicimizin, ticaret erbabımızın güçlenmesi ve iyi bir finans sektörümüzün olması lazım.”

SIRA GECESİ TESCİLLENİYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi, Şanlıurfa ile özdeşleşen sıra gecesi ekiplerine de çeki düzen vermek için çalışmalara başladıklarını belirterek, “Marka tescili için ilgili bakanlığa müracaatta bulunduk. Markamız tescil edildikten sonra bu soruna da bir çözüm getireceğiz” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi