CHP'li Belediye Başkanı'na bir şok daha

Hakkında soruşturma açılan Beşiktaş Belediye Başkanını Murat Hazinedar'ın eşi ve oğluna yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

CHP'li Belediye Başkanı'na bir şok daha
CHP'li Belediye Başkanı'na bir şok daha
GİRİŞ 04.01.2018 16:41 GÜNCELLEME 04.01.2018 21:22
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, hakkında çıkan haberlerle ilgili  basın toplantısı yaptı.

"Hakkımda yalan ifadelerle bir soruşturma açıldı" diyen Hazinedar,  "Bunun sonucunda sadece bana değil, eşim ve oğluma da yurt dışı yasağı konuldu." dedi. 

FETÖ BAĞLANTILARI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Savcılığın CHP'li Beşiktaş Belediyesi ve Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında yürüttüğü soruşturma genişletildi. Soruşturma kapsamında belediyede görevli eski İhale Komisyonu Başkanı ve Başkan Yardımcısı Heyecan Halime Şahin de ifade verdi.

"İHALE PARALARINI BANK ASYA'YA YATIR MAL ALIMINI İPEK HOLDİNG'DEN YAP"

"İpek Holding'den satın alma yapmadığım, Bank Asya'dan da krediye onay vermediğim için işten çıkartıldım" diyen Şahin'in savcılığa verdiği ifade şöyle:

YASAKLI KİŞİ İHALEYE GİRDİ

"124 adet sürücü ve 179 araçla sürücülü araç kiralama ihalesi için salona çağrıldım. İhaleye dört firma katılmıştı. İki firma çekilirken, bir firmanın da teminat mektubu olmayınca ihale belediyenin şirketine kaldı. Belediye şirketi Beltur adına ihaleye katılan kişinin Engin Ertaçolduğunu öğrendim. Ertaç yasaklı olduğu için kendi şirketiyle ihaleye katılamıyordu. İhale şartnamesini de Ertaç hazırladı.

Defterdar Mehmet Sinan Koraltan ileride herhangi bir sorun olmaması için katılımcı olmak istedi ancak Hazinedar'ın kayınbiraderi Yüksel Özgür Yavuz onu belediyeden kovdu. Komisyon üyelerini ve onların akrabaları da Yavuz tarafından tehdit edildi."

YURTDIŞI YASAĞI VAR

Murat Hazinedar'a 2016 yılında FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında yurt dışını çıkış yasağı getirilmişti.

KAMU KAYNAKLARI YAĞMALANDI

"Başkana konunun hassasiyetini izah etmeye çalıştığımda, Beşiktaş'a farklı hizmet etmek istediğini; ihale kapsamının bu nedenle geniş olduğunu, komisyon üyelerinin sorun çıkarmadan kararı imzalamalarını emretti. Özgür Yavuz tarafından kapalı zarfla tarafıma ulaştırılan ihale koşulları ile yine kendisi tarafından imzalanarak uygulamaya konulan sözleşme kapsamı farklıdır. Bu farklılıklarla kamu kaynakları yağmalandı."

FETÖ YÖNTEMLERİYLE MOBBİNG UYGULADILAR

İhaleye direndiği için kayınbirader Özgür Yavuz tarafından tehdit edildiğini de söyleyen Heyecan Halime Şahin yaşadığı süreci şöyle anlattı: "Hazinedar'a komisyon başkanlığı görevinden alınmamı istedim. Bana "İstediğim imzaları atmayacaksan ne işe yarayacaksın" dedi. Ardından tüm FETÖ'cü yöntemleri kullanarak karalama, mobbing, sahte belge düzenleme, hukuksuz işten atma, siber suç oluşturma girişimleriyle beni susturmaya çalışmışlardır. O dönem yaşadıklarımı ve aldığım tehditleri Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu, İçişleri Bakanlığı kurumları ve savcılıklara bildirdim."

YORUMLAR 11
  • ali kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    şu belediye başkanının suçlayan kendi partilerinden söylentileri dikkatli takip edilmesi lazım
    Cevapla
  • tuncer 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunların eline fırsat geçse Ülkeyi yer bitirirler işte örneği
    Cevapla
  • Vicdan.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Vicdanlarımızı kaybetmeyelim..
    Cevapla
  • halil 6 yıl önce Şikayet Et
    kanit belge bilgi yazisma resim,telefon dokumu,sahitler olmadan Belediye Baskanini gorevden alirlarmi,mumkunmu.oyuncakmi bu..artik yedikleri Ayyuka cikti,ufak tefek isler degillyakinda hepsi ortaya cikacak,gorecegiz,,
    Cevapla
  • ahmedyesevi 6 yıl önce Şikayet Et
    adam suc isleyebilir ama ailesine bu yasak hic kanuni degil. unutulmamalı o makamlar ebedi degil
    Cevapla
  • Levent 6 yıl önce Şikayet Et
    Tedbir için koyabilirler. Bunda ne sakınca olabilirki
    Cevapla
  • GÖRELE... 6 yıl önce Şikayet Et
    ailesinde hortumladı ise nasıl olacak.
    Cevapla
  • Ahmedi nejat 6 yıl önce Şikayet Et
    Bilip konusuyon bilmedenmi gardas
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü