Çiftçi: Türkiye turizmini uçurabilir!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haber7'den İbrahim Günay'a önemli açıklamalarda bulundu. Çiftçi, Göbeklitepe'nin ülke tanıtımında önemli bir rol üstlenebileceğini ve Türkiye turizmini etkileyebileceğini söyledi.

Çiftçi: Türkiye turizmini uçurabilir!
Çiftçi: Türkiye turizmini uçurabilir!
GİRİŞ 30.04.2018 10:10 GÜNCELLEME 30.04.2018 10:15
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Çiftçi, "Şanlıurfa bu seçime 14 adayla girecek bizler yerel yöneticiler olarak her gün bölgede bulunmamız sebebiyle halkla sürekli iç içeyiz. Şanlıurfa AK Parti'nin kalesi olmuş durumda, Büyükşehir belediyemiz ve diğer ilçe belediyelerimiz ile birlikte bizler seçime hazırız" dedi. Çiftçi, Göbeklitepe'nin Türkiye turizmine çok büyük katkı sağlayacağını, Türkiye'nin tanıtımında bir unsur olarak kullanılabileceğini söyledi.

"ERKEN SEÇİMİ BEKLİYORDUK"

 

 

Seçimin erken olacağını biz de tahmin ediyorduk, fakat bu kadar erken olacağını biz de beklemiyorduk. Ama gördüğüm kadarıyla bu daha iyi oldu. Çünkü halkımız bir an önce artık cumhurbaşkanlığı sistemine geçmek istiyor. Bizler genel başkanımızın talimatıyla birlikte halkla iç içe seçim çalışmalarımıza başlayacağız. Seçim çalışmaları Ramazan ayına denk geliyor. Genelde iftar ve sahur arasında insanların içinde olarak kapı kapı dolaşarak onlara kendimizi anlatmaya çalışacağız. 

"SURİYELİ ADAY ÇIKMASINI İSTERDİM"

Suriyeli kardeşimize en fazla ev sahipliği yapan şehir Şanlıurfa şehridir. Peygamberler şehri ünvanının yanına ensar şehri ünvanını da katmıştır. Suriye'den gelen mültecilerin çok azı Türkiye cumhuriyeti vatandaşlığına  geçmiş durumda. Bunlardan Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarına geçmiş olanlar ile alakalı partimiz bir değerlendirmeye girer mi girmez mi doğrusu bilmiyorum ama tabi totalde şimdi rakamlar ellerinde var. Bunların temsil edilmesi noktasında faydasını göreceğimize inanıyorum. 

TÜRKİYE'DEKİ İLK GÖÇ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Suriye'deki savaştan sonra en fazla akın Şanlıurfa yapıldı çünkü Şanlıurfa'daki insanlarla bu insanla akrabalar. Bu insanların akrabalarına gelmesi kadar doğal bir şey olamaz Şanlıurfa, başından beri her türlü hem sosyal yardımlar daha önce bunların barınmaları, şimdi çocukların eğitimi, entegre süreci, gençlik merkezimiz, eğitim merkezimiz, kadın aile destek merkezlerimizle entegre sürecine destek oldu. Aynı şekilde de biz Göç Şube Müdürlüğü'nü kurduk. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de başka bir şehirde yok. Şanlıurfa büyükşehir belediye Başkanlığı olarak bir müdürlük olarak bünyemizde teşkilatlandırıldı. göçler şube müdürlüğümüze bir bütçe tahsis ettik. hem yerel imkanlar hem devletimizin kamu imkanları yani AFAD üzerinden her türlü desteği veriyoruz. 

ZEYTİN DALI VE FIRAT KALKANI TURİZİMİ NASIL ETKİLEDİ?

Zeytindalı ve Fırat Kalkanı operasyonları terör örgütlerine karşı yapıldığı için bölgemizde çok olumlu bir hava estirdi. Olumlu havanın sebebi de şu şehrimizde terörizm riskini azalttı.

Şanlıurfa halkı olarak her zaman terörle kendi arasına mesafe koyan bir şehir. Bugün itibari ile tüm konaklama kapasitemiz tamamıyle dolmuş durumda. Peygamberler şehriyiz. Göbeklitepe gibi, Halfeti gibi önemli kültür alanlarına sahibiz. 12.000 yıllık geçmişe bir sahip bir şehir olduğumuz için kültür turizmi çok gelişmiş durumda. Şuan şehir çok canlı, çarşılarımız  tıklım tıklım dolu. Yani tabiri yerindeyse iğne atsanız yere değmez durumda. Bizlerde tabii ki organizasyonlar yapıyoruz. Bölgenin en büyük fuar merkezini 11 Nisan da açtık. Şu ana kadar iki fuar gerçekleştirdik. Artık Şanlıurfa'da 15 günde bir fuar yapılıyor. Şuan bölgede insanlar kendi yaşamından memnun. Gelen misafirlerimiz de huzur ortamı içerisinde gerekli olan maneviyatı buluyorlar. 

GÖBEKLİTEPE TÜRKİYE TURİZİMİNİ UÇURABİLİR

Geçtiğimiz günlerde Kültür Turizim Bakanımız Numan Kurtulmuş'u Şanlıurfa büyükşehir belediyesi olarak davet ettik. Bitmiş olan 4 tane projemiz vardı. Projelerin açılışını gerçekleştirdi. Göbeklitepe'de de Kültür bakanlığı ve Avrupa Birliği programı kapsamında yürütmüş olduğumuz bir proje var. Bizde belediye olarak projenin ortağıyız.

'Şanlıurfa yeniden canlanıyor projesi'

Bu projeyi bizim sayın bakanımızla istişare etme fırsatımız oldu. Aynı şekilde yaklaştık Göbeklitepe'nin tanıtılması sadece bir şehir tanıtımı konusu değildir. Türkiye'nin tanıtımı konusunda bir unsur olarak düşünülmesi gerektiği kanaatine vardık.

Göbeklitepe bugün 12.000 yıllık geçmişi ile, ilk yerleşim ilk tapınma yeri olması hasebiyle Önemli bir ziyaret merkezi haline  geldi. Bunu bakanlıkla birlikte ülke tanıtımında bir unsur olarak kullanmamız lazım. Bu yıl UNESCO  Dünya kültür mirası aday listesindeyiz. Haziran ayı içersinde bir değerlendirme yapılacak. Bunu da çok önemsiyoruz. Saatte bir Şanlıurfa merkezden Göbeklitepe'ye seferler düzenliyoruz. Gelen misafirlerimiz çok rahat bir şekilde Göbeklitepe'ye ulaşım sağlayabilirler.

ŞANLIURFA'YA BÜYÜK PROJELER

Büyükşehir belediyesi olarak çok önemli projeler yürütüyoruz. Bir ay içerisinde trambüsümüz devreye girmiş olacak. Üç buçuk milyon alan  Gap vadisi'ni yeşil alan olarak Şanlıurfa'nın hizmetine sunuyoruz. Şanlıurfa GAP'la birlikte Fırat suyuna kavuştu. Bizim için insan çok önemli, insanın iş ve aşk bulabilmesi için Teknoparkı kurduk. Ve bununla birlikte meslek edindirme çalışmalarını ticaret Sanayi odası Başkanlığı Ticaret Borsası, Esnaf Sanatkarlar Birliği Başkanlığıyla ile birlikte yürütüyoruz.

Ve bununla birlikte de marka üretmek istiyoruz. hedefimiz; Şanlıurfa tarım şehri, Şanlıurfa turizim şehri, Şanlıurfa bir medeniyet şehri ve Şanlıurfa Türkiye'nin en genç şehri. Bu dinamik hareketi bilgiyle donanımda birleştirip ondan sonra tarıma dayalı, sanayiye dayalı istihdam üretmek. Çünkü yerel yönetimler olarak bizim artık altyapı, yol, içme suyu, ulaşım gibi hizmetleri en iyi şekilde yapacağız. Ama insanın bizden beklentisi işsizliği çözmek istihdam alanları oluşturabilmek. Şanlıurfa'nın geleceği çok güzel olacak çünkü GAP'ın merkezi. Çünkü 12.000 yıllık şehir, çünkü Türkiye'nin en genç şehri. Çünkü Türkiye'nin en verimli topraklarına sahip bir şehir.

GÖREV VERİLİRSE ŞANLIURFA'YA TEKRAR TALİBİM

Tabi önümüzde bir 24 Haziran seçimleri var. 24 Haziran'a kadar kapı kapı mahalle mahalle ilçe ilçe dolaşacak bir çalışma programı içerisindeyiz. Parti programımız çıktı onaylandı ve Pazartesiden itibaren sahada olacağız. 30 Mart 2019 yerel seçimleri için tabii ki daha zaman var. Biz şehrimize hizmet ediyoruz. Bizim ilk dönemimiz. Halkımız bizden memnun olduğu sürece, partimiz bizden memnun olduğu sürece veya bize bir görev düştüğünde her zaman hazır olduğumuzu belirtmek isterim.

YORUMLAR 28
  • Şanlıurfali kürt 5 yıl önce Şikayet Et
    yahu ben bir akp li olarak belediye başkanlarının değişmesini istiyorum, fakkıbaba gitti gideli adam gibi Urfa'ya bakan yok , 4 yıl önce metro talebinde bulundum adamlar nüfus yetersiz dedi şimdi de her gün yeni minibüs otobüs şimdide metrobüs alınıyor e hani nüfus yetersizdi sayın Başkan.
    Cevapla
  • hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    inşallah güneydoğu birdaha terörle anılmaz hep böyle güzelliklerle anılır ve refah seviyesini yükseltir
    Cevapla
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    göbekli tepe vb ateistik tapınak yerleri bize para kazandırsa da inanç zaafı oluşturur ileri ki nesillerde.
    Cevapla
  • Erol 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka. Eski medeniyetler, düşünenler için ibrettir.
    Cevapla
  • Tabiat 5 yıl önce Şikayet Et
    Şahsen ,tatil için karadeniz bölgesini ve akdeniz bölgesini gezerim.Sırf tarihi mekan görmek için ş.urfa,mardin..vs .gitmem.Tabi bu durum zevk meselesidir.Bizim insanımız daha çok ormanlık,sulak ,yeşil olan bölgelere seyahat ediyorlar.Bu tur tarihi mekanlara daha çok yabnacılar ilgi duyuyor.Yerli turistlerin bu tur yerlere gelmesi çok nadırdır.Yerli turist çekmek istiyorlarsa doğayı yeşillendirsinler..Örnek insan karadeniz bölgesine gidip oradaki yeşillikleri ,şelaleleri görünce tekrar tekrar gitmek istiyor...
    Cevapla
  • Ramo 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet Turizm bacasız fabrika gibidir. Batılar iki yüzlülük yaparak bağnazca nedenlerle Türkiyedeki turizmin büyümesini engelliyor. Türkiye bütün Müslümanları Türkiye ye çekmek için büyük turizm projeleri geliştirmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi