BDP’li belediyeler için müfettiş görevlendirildi

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve diğer merkez ilçe belediyelerde inceleme yapmak için 2 müfettiş görevlendirdi.

BDP’li belediyeler için müfettiş görevlendirildi
BDP’li belediyeler için müfettiş görevlendirildi
GİRİŞ 05.10.2011 12:07 GÜNCELLEME 05.10.2011 12:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakanlığın müfettiş görevlendirmesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerdeki açıklamalarının ardından yapılması dikkat çekti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in emriyle görevlendirilen ve müfettişlerin, Doğu ve Güneydoğu’da büyük kısmı BDP’li olan belediyelerde inceleme yapmak üzere haftaya bölgeye geleceği öğrenildi.

Bakanlık, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır’ın merkez ilçelerinden Sur, Kayapınar, Bağlar ve Yenişehir belediyeleri için de 2 müfettiş görevlendirdi. Bakanlık müfettişlerinin görevlendirildiği ve belediyelerde inceleme yapacakları, gelir-gider ve hesap akışlarını inceleyecekleri resmi yazıyla belediyelere bildirildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, müfettişlerin görevlendirildiğini doğrularken, müfettişlerin henüz çalışmaya başlamadığını kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Makedonya dönüşü uçakta bazı Alman vakıflarının BDP'li belediyeler üzerinden PKK'ya para aktardığını dile getirmiş, BDP’li belediyelerin aktardıkları paraların da nereye gittiğinin sorulması gerektiğini ifade etmişti. Başbakan Erdoğan, bölgeye gönderilen paranın yatırıma dönüşmediğini, bir Alman vakfının belediyeler ile kredi sözleşmesi yaptığını belirterek, "Bu yolla resmen PKK'ya para gönderiyor o vakıflar." demişti.

Erdoğan, “Bu bölgeyi şöyle bir inceleyin. Buralarda belediyelerin ciddi yatırım yapmadığını göreceksiniz. Mesela Hakkâri’ye biz 17 milyon para göndermişiz. Ama Hakkâri’de tüm kanalizasyon dışarı akıyor. Şehircilik diye bir şey yok. Gidin Şırnak'a, aynı durumu görürsünüz. Batman'a gidin yine aynı durumu görürsünüz. Bir güzellik varsa o güzellik de bizim hizmetimiz sonucudur. Mülkiye müfettişlerinin çalışmaları var. Gelen ihbarlar var. E tabi bir de Diyarbakır ve diğer belediyelerde örgüt elemanlarının belediye kadrolarında yer aldığına dair istihbaratlar var. Geliyorlar eş başkan gibi buraları yönetiyorlar. Şirazesinden çıkmış olay. Böyle bir şeye siz müsaade ettiğiniz sürece orada hizmet veremezsiniz.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Sur, Yenişehir, Kayapınar ve Bağlar belediyelerine 2005 yılında da ‘ihalelerden terör örgütü PKK’ya pay verildiği’ ve ‘örgüt üyelerinin işe alındığı’, ‘çatışmalarda öldürülen teröristler için ambulans tahsis edildiği’ iddialarıyla ilgili soruşturma açılmış, bakanlık müfettişleri inceleme yapmıştı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • mesut çakıroğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    günaydın. şimdiye kadar gidilmiş olmaması garip ,adamlar çoktan kılıfınauydurmuşlardır bakar gelirsiniz oralardaki tüm belediye başkanı encümeni muhtarı vb hepsini araştırın temiz bulacağınız sayı elin parmaklarını geçmeyecektir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?