Ümraniye Belediyesi'ne iki ödül birden!

Ümraniye Belediyesi'nin yaptığı Fojnica Ümraniye Kültür Merkezi, Altın Karınca Belediyecilik ödülleri kapsamında 1.lik ve Ümraniye Mesire Alanı ise Altın Karınca Belediyecilik ödülleri 3.lük ödülünü aldı.

Ümraniye Belediyesi'ne iki ödül birden!
Ümraniye Belediyesi'ne iki ödül birden!
GİRİŞ 27.09.2012 12:42 GÜNCELLEME 27.09.2012 13:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Marmara Belediyeler Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye'nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olan 'Altın Karınca Belediyecilik ödülleri' İstanbul Taksim'de yapılan törenle sahiplerine verildi.

512 katılımın olduğu yarışmanın bilim kurulu başkanlığını Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu yaparken, jüri üyeleri de altı ayrı üniversitenin yerel yönetimler ve mahalli idareler uzmanından oluştu.

ALTI AYRI KATEGORİDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Marmara Bölgesi'ndeki belediyelerin yarıştığı ve Marmara'nın en iyi projelerinin seçildiği 'Altın Karınca Belediyecilik ödülleri Yarışması' her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Belediyelerin, toplam 512 başarılı projeleriyle yarıştığı organizasyon; 'Kurumsal Gelişim Projeleri', 'Çevre ve Altyapı Projeleri', 'Sosyo-ekonomik ve Kültürel Projeler', 'Yapı İşleri, Mimarî Projeler ve Ulaşım Hizmetleri', 'AB ve Uluslararası İlişkiler' ve de 'İletişim Yönetimi' çalışmaları olmak üzere altı ayrı kategoride düzenlendi.

BAŞKAN ALTEPE: TÜRKİYE'NİN EN PRESTİJLİ YEREL YÖNETİMLER ÖDÜLÜ

Yarışmayla ilgili açıklama yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "belediyecilikte özgün projelerin desteklenmesi ve yapılan çalışmaların, tüm belediyelere örnek olacak şekilde tanıtılarak yaygınlaştırılması amacıyla, yarışmaya büyük önem veriyoruz. Türkiye'nin yerel yönetimler alanında en seçkin ve konusunda uzman akademisyenlerinden oluşan bilim kurulumuzun tercihleriyle sonuçları belirlenen yarışmamız, bu özelliğiyle Türkiye'nin en saygın yerel yönetimler ödülü olarak kabul ediliyor." diye konuştu.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ'NE ALTIN KARINCA BELEDİYECİLİK ÖDÜLÜ

Ümraniye Belediyesi, Bosna Hersek'in Fojnica Kentine yaptırılan Fojnica Ümraniye Kültür Merkezi projesi ve Ümraniye Mesire Alanı projesi ile Altın Karınca Belediyecilik ödülüne değer bulundu.

Bosna Hersek'in Fojnica Kentine yaptırılan Fojnica Ümraniye Kültür Merkezi, "Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler" kategorisinde 1.lik ödülü alırken, Ümraniye Mesire Alanı ise "Çevre ve Altyapı" kategorisinde 3.lük ödülünü aldı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ödülü Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin elinden aldı.

BAŞKAN HASAN CAN: DOSTLUK BAĞIMIZIN ÖLÜMSÜZ İŞARETİ OLDU

Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can şunları söyledi: " Kültür Merkezini yaptığımız Fojnica kentinde, Fatih Sultan Mehmet'in Bosna Hersek'i fethinden sonra orada yaşayan gayri Müslimlerin can ve mal güvenliği için ferman ettiği bir Ahitname yer alıyor. Bu Ahitname 500 yıldır Fojnica'da yer alan manastırda korunuyor. Ecdadımızın bu mirasına sahip çıkarak bu manastırın karşısına adeta kol kola girmiş bir kültür merkezi, bir sembol inşa ettik. Kültür merkezi, Fojnica'da yaşayan Müslüman ve gayri Müslimler arasında bir barış köprüsü oldu. İşletmesini Yunus Emre Vakfı'na bıraktığımız bu kültür merkezinde, manastırda bulunan ve çürümeye yüz tutmuş Osmanlı yazılı eserlerini restore ettirerek bu kültür hazinesini korumaya almış olduk. Bu eser gerçekten amacına ulaşan bir hizmet oldu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • hüseyin 11 yıl önce Şikayet Et
    helaaal be köylüm. hasan ağabeyin çalışmalarını ilgi ve dikkatle,gururlanarak takip ediyorum.ALLAH muvaffak etsiiin.amiiiiiiin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı