Belediye sözleşmelilerine kadro verilecek mi?

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'a, belediye sözleşmelilerine kadro konusu soruldu. İşte Arınç'ın cevabı...

Belediye sözleşmelilerine kadro verilecek mi?
Belediye sözleşmelilerine kadro verilecek mi?
GİRİŞ 09.10.2012 09:05 GÜNCELLEME 09.10.2012 09:05
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlediği basın toplantısında, 13 yeni büyükşehir kurulmasına dair kanun tasarısında sözleşmeli personele kadro verilip verilmeyeceğinin sorulması üzerine, şunları söyledi:
"Tasarıda, belediyelerde çalışan sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin bir düzenleme yok. Çünkü o Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın yapacağı bir çalışmadır. Büyükşehir belediyelerinin kurulmasıyla ilgili tasarının içine böyle bir madde konulmadı; tamamen farklı bir konu. Sözleşmeli olarak çalışırken kadroya geçmeyi bekleyenlerle ilgili henüz kanun içine girmiş bir kabul de yok. Bunun dışında yapılmış, netleşmiş bir sonuç da yok"

KAYNAK: MEMURLAR.NET
YORUMLAR 8
  • mustafa akgedik 11 yıl önce Şikayet Et
    yorumları okuyunca güldüm. belediyelerde sözleşmeli çalışanların hepsi ve şirket elemanlarının hepside torpilli o işe girmek için bile milletvekilleri devreye giriyor.. yoksa şirkete bile giremiyorsun.. bende 3 yıl belediyede çalıştım 2 yıl öncede bıraktım .. her yıl şirket değişir tazminatın olmaz.. yarın gelme işe deseler garantin yok... meslek sahibi olupta şirketlerde çalışanlara üzülüyorum.. devlet bence bu insanlara iş garantisi veren bir sistem bulmalı..
    Cevapla
  • selimfirat 11 yıl önce Şikayet Et
    haksızlık yapıyorsunuz.. durumumu anlatayım. mevssimlik işçi konumunda iken 2007 'de 205 bin işçiyi kadroya geçirdiler. bize siz yüksek okul mezunusuz sizi işçi kadrosuna değil sözleşmeli kadrosuna geçirmek zorundayız dediler. peki olsun dedik. 2010'da devlet sözleşmeli memurları kadroya geçirdi belediyelerdeki arkadaşların konumu farklı onlar kalsın dediler. iki sefer dışlanmış olduk. bizim durumumuz net siyaseten geldik ve farklı bir siyasi zihniyet geldiğinde mevcut halde sözleşme yenilenmeyecek ve gideceğiz. ama unutulmasın ki bir çok belediyede sözleşmeli personel iş yükünü sırtlanmış durumdadır. torpil mevzuunda sureten haklısınız her başkan kendi ekibini kurmak ister biz böyle başladık hali hazırda böyle de gideceğiz. üzüleceğiz ama gocunmayacağız. sayın başbakan kadromu verse de vermese de onu desteklemeye devam edeceğim. fakat yüzbinlere kadro verirken gösterdiği hassasiyeti bize de göstermesini bekliyorum.
    Cevapla
  • ADEMOGLU 11 yıl önce Şikayet Et
    sözleşmelilere laf edenler -2-. sizin söylediğiniz gibi sözleşmeliler belediyelerde pek de rahat değiller, torpille giren var mıdır?vardır tabi ki ama çoğunlukla belediyelerde asıl yükü yüklenen sözleşmelilerdir. en ağır dosyalar önlerine gelir ve ister imzala istersen git diye alternatif sunulur. milletin hakkını savunabilmesi için sözleşmeliye güvence lazım, ben bu dosyayı imzalamam diyebilmesi lazım kardeşler. asıl mesele burada..
    Cevapla
  • ADEMOGLU 11 yıl önce Şikayet Et
    sözleşmelilere laf edenler.... hiçbir sözleşmeli tutup da bize kadro verin demedi, lşakin başbakan erdoğan belediye sözleşmelilerine kadro vereceğiz diyene kadar. hiç böyle bir beklenti oluşturmasaydı başbakan ve bu kadar tepki olmasaydı. oy alacağım diye seçimin 1 hafta öncesinde söz verir de yerine getirmezsen tepkiyi de göze alacaksın. buradan sözleşmelilere laf edenler söz verip de sözünü tutmayan idarecileri sorgulasın.
    Cevapla
  • METİN AKARSU 11 yıl önce Şikayet Et
    aman duymasınlar.... sözleşmeli dediğiniz personelin % 80'i zaten torpilli onun köylüsü bunun akrabası bunun dayısının kızı öyle şeyler görüyor duyuyoruz ki, onlara tek cümle söylüyoruz. kanuni sultan süleyman'a kalmıyan bu dünya sizede kalmaz merak etmeyin, kimin hakkını yediyseniz bu konularda onlarında hesabı sorulacaktır merak etmeyiniz. bu haberi duyan torpilliler ne yapıcak acaba kim bilir belkide chp'ye oy verir muhalefet olurlar :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi