Mustafa Sarıgül İstanbul'a aday olacak mı?

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmayacağını belirtip, gerekçesini ise "İstanbul aday arıyorsa ben yokum. Çünkü kazanırım" sözleriyle açıkladı.

Mustafa Sarıgül İstanbul'a aday olacak mı?
Mustafa Sarıgül İstanbul'a aday olacak mı?
GİRİŞ 29.11.2012 14:43 GÜNCELLEME 29.11.2012 14:49
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) geleneksel kahvaltı toplantılarının bu ayki konuğu Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül oldu.

Kahvaltıda yaptığı konuşmada, İstanbul'da 40 tane belediye olduğunu belirten Sarıgül, bunlar arasında bir tane bile kadın belediye başkanı olmadığına dikkat çekti. Sarıgül, "İktidar hırçınlaşmaya başladıysa gitme vakitleri gelmiştir. Ama onları gönderecek olan bir baba yiğide ihtiyaç var" şeklinde konuştu. Konuşmasında, CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştiren Sarıgül, şunları söyledi:

"Beni Baykal yolcu etti. Beni 4 defa ihraç etti. Allah canını almasın onun. Ben, 20 yıldır genel başkanlık yapan bir başarısı olmayan, 5 tane genel seçim, 4 tane yerel seçime girmiş, başarısı olmayan bir genel başkana karşı demokrasi mücadelesi verdim, başıma gelmeyen kalmadı. Beyefendi 3 defa mahkeme kararıyla dönmeme rağmen, 4 defa beni partiden ihraç etti. Ben ne yaptım? Dedim ki 'Efendim başarısızsınız, siz koltuğunuzu koruyorsunuz, ben Türkiye'yi koruyacağım, siz koltuğunuza bağlısınız, ben sosyal demokrasi geleneklerine bağlıyım' dedim. Türkiye'yi dolaştım, 120 ay mücadele verdim, 10 yıl mücadele verdim zalim Baykal'ın zulmünden demokrasiyi kurtaracağız diye. Biraz da dozajı yükselttik. 4 defa mahkeme kararıyla partiden ihraç etti. Peki, benim suçum neydi? Fatmagül'ün suçu neydi? Onun için demokrasi zor bir şey."

Sarıgül, Şişli'nin sınırlarının değiştirilmesinin tamamen demokrasi ve hukuk dışı bir olay olduğunu savunarak, "O, Sarıgül'ün gücünü kırmak için yapılan bir olaydır. Demokraside öyle bir şey yok. Demokrasi hepimize lazım, demokrasiyi korumamız lazım" dedi.

İktidarda yorgunluk ve enerji düşüklüğü başladığını savunan Sarıgül, "Dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir senaryo yazarına bir şey diyemez. Hiçbir demokratik ülkede bunların bir tanesi olmaz. Fransa'da böyle bir konuşma yapın o gün bile her şey değişir" ifadelerini kullandı.

Kadın girişimcilerin, seçimlerle ilgili sorularına da karşılık veren Sarıgül, "İstanbul seçimlerinin sonuçlarını yüzde oranıyla söyleyeceğim, notere götüreceksiniz ve seçim gecesi benim dediğim çıkmış olacak" dedi.

Sarıgül, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aday olacak mısınız?" sorusu üzerine de, "İstanbul aday arıyorsa ben yokum. Çünkü kazanırım" cevabını verdi.

YORUMLAR 9
  • Mustafa 11 yıl önce Şikayet Et
    chp istanbulda sadece 1 ilçe alır. chp bu seçim istanbulda sadece tuzu kuruları yeri kadıköy ilçesinde seçimi alır. sp sayesinde seçilen chp'li belediye başkanlarının tek yaptıkları icraat türkan saylan kültür merkezleri kurmak oldu.
    Cevapla
  • Hakan CANTÜRK 11 yıl önce Şikayet Et
    hangi akıl . buna oy verenlerin aklından zoru vardır kesin yüzünde nur bile yok
    Cevapla
  • sabri erdoğan 11 yıl önce Şikayet Et
    hodri meydan. sen ancak şişli'den kadıköy'den seçim kazanırsın. istanbulu sana vermeyiz. bunu sende çok iyi biliyorsun. kendine inanıyorsan büyükşehire adaylığını koy elmi yaman beymi yaman görelim ama sen chp zihniyetisin hep büyük konuşur ama hiç bişey yapamazsın. sende çok iyi biliyorsun büyükşehire adaylığını koyarsan seçilemezsin ve iyi kötü bir belediye başkanlığı koltuğun var onu kaybedersin. hodri meydan güveniyorsan kendine neden aday olmayasın?
    Cevapla
  • karib99 11 yıl önce Şikayet Et
    çok beklersin. chp virüsü kimde varsa onda hayır yok. sarıgül eğer kendini chp den farklı sayıyorsa(ki saymıyor) başka bir yol aramalıdır. aday olursa yüzde yüz kazanamaz el aleme maskara olur.. benden söylemesi
    Cevapla
  • mubinkoçal 11 yıl önce Şikayet Et
    istanbul . hatırlarsınız bir donem istanbul belediyesi sizin partiye verilmişti o donem istanbulun halini biliyormusunuz evlerde sular akmazken iski yolsuzluğunu hatırlayın sokaklar çöp yığınlarıyla kapanmışti onuda hatırlayın istanbul size teslim edilsin çok değil bir yıl sonra o doneme geri döner
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası