PKK emretti, Van Belediyesi yaptı

Van'daki KCK yapılanmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, Van Belediyesi'ne ilişkin ortaya çıkan detaylar, dikkat çekiyor.

PKK emretti, Van Belediyesi yaptı
PKK emretti, Van Belediyesi yaptı
GİRİŞ 03.12.2012 08:27 GÜNCELLEME 03.12.2012 10:03
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Van'daki KCK yapılanmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, sanık eski Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın, PKK yöneticilerinin selamı ile örgüt mensuplarının ailelerine belediye imkânları ile yardım ettiği, bu kapsamda malzeme, gıda ve nakit para ödemesi yaptığı belirtiliyor.

Kaya, sözde KCK Botan Saha Komutanı'nın selamı üzerine 2 çocuğu PKK'nın dağ kadrosunda olan Vesile Atasak adlı kadına 2 bin 500 TL yardımda bulunmuş.

Atasak'ın Kaya'ya hitaben yazdığı dilekçe yapılan aramalarda ele geçirildi. Atasak dilekçesinde, “Sayın Bekir Kaya; Ben iki gerillanın annesiyim. Botan Bölge Komutanı Doğan Van'ın size selamları var” diyerek belediyeden para istiyor.

İddianamedeki bilgilere göre savcılar, Van Belediyesi'ne dilekçeyi yazan Vesile Atasak'a herhangi bir yardım yapılıp yapılmadığı sormuş. Belediye tarafından verilen cevapta, Vesile Atasak'a  2 bin 500 TL yardım yapıldığı belirtilmiş.

Yeni Akit

YORUMLAR 13
  • serhat karatay 11 yıl önce Şikayet Et
    tahir akkuş'a.... bu ülke türk'ü kürt'ü arabı göçmeni ve bilmediğim diğerleri ile çok ulustan oluşuyor.herkes kendini yönettikten sonra devlet demenin bir anlamı yok.sanki masum bir istekmiş gibi duygu sömürme.hep birlikte ya varız ya yokuz.hak aramak başka şey dediğin başka.senin dediğin vatanı satmaktır.
    Cevapla
  • ard dra 11 yıl önce Şikayet Et
    pkk emretti, van belediyesi yaptı. peki hukumet ne yapti!! hangi ulkede teroru acikca destekleyene dokunulmuyor, ager abd de bu olay olsaydi o belediyenin binasini tek bombayla yerle bir ederlerdi
    Cevapla
  • Bir dost 11 yıl önce Şikayet Et
    belediye başkanları da valiler gibi yönetim tarafından atanmalı..... yoksa bu pislikler bitmeyecek... ayrıca 2. bir seçim masrafı da milletin sırtından kalkmış olur... tahir akkuş sana gelince... şöyle bir baktım... hani mevlananın dediği gibi, ne lafın lafa benziyor, ne de sen adama benziyorsun... o yüzden ALLAHa havale ettim....
    Cevapla
  • deli 11 yıl önce Şikayet Et
    "mustafa"yateşekkür.... "mustafa" isimli yorum yazan yorumcu kardeşe binlerce teşekkür ....dost yüreğine ve eline sağlık çok güzel özetlemişin...bunlar alışmışlar gıtellik yap devletten para al, vatandaşı korkut harç al velhasıl dediğin gibi yatalım bizi birileri beslesin bu kadar yüzsüz sülük ve sünepeler....anlının teriyle rızkını kazananı tenzih ederim...ALLAH bu ülkeyi ve milletimizi korusun...hainleri ya ıslah etsin yada bildiği gibi yapsın...
    Cevapla
  • Mustafa 11 yıl önce Şikayet Et
    tahir akkuş rumuzlu kürt vatandaşa. sen bu ülkede okudun da sana okumamı dedik. iş yeri açtın da açma mı? dedik. yaşadığın yeri terk edip geldin, büyükşehirlerde olmadık yerlere gecekondular yaptınız ona bile sesimizi çıkarmadık. bizimle beraber bazı savaşlara katılmış olabilirsiniz ama bu durum bu ülkenin türk yurdu olduğu gerçeğini değiştirmez. şimdi önünüzde 3 seçenek var: 1- kuzey ırak'a gidip orada kendi kendini yönetebilirsiniz. ister kürtçe konuşursunuz, ister ingilizce. ister müslüman olursunuz, ister zerdüşt. tabi israil ve abd-ingilter izin verirse 2- bu vatanı istiyorsanız türk ordusunun karşısına çıkar alırsınız, alabiliyorsanız. gücünüz ve cesaretiniz varsa. 3- ya da insan gibi yaşamaya devam edersiniz. ama siz alışmışsınız beleş yaşamaya. zannediyorsunuz ki, kendi kendimizi yönetirsek çalışmak yok, her şey beleş, ye-iç-yat öyle mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor