Diriliş 'Ertuğrul' yeni bölümüyle nefes kesiyor

Severek izlenen dizi yeni bölüm fragmanı ekranlardaki yerini aldı. Diriliş Ertuğrul 24. bölüm fragmanında büyük sefer hazırlığı damga vurdu.

GİRİŞ 02.06.2015 15:40 GÜNCELLEME 02.06.2015 15:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kurdoğlu’nun ölümünden sonra, Süleyman Şah ve oğulları, Alem i İslam’ın başına bunca fitne, fesat ve bela musallat eden bu iblis güruhunun halline karar vermiştir. Bu kez toyda itiraz eden, hainlik eden yoktur.

Ölümüne bir gönül birlikteliği vardır. Bu kararlılık ve şehit olma hususunda tavizsiz tavır obadaki birlik ve beraberlik ruhunu harekete geçirmiştir. Kadınlar, yaşlılar ve çocuklar dahil obada yaşayan herkes bu büyük karar için el ele verecek ve alplerin savaşmak için destekçisi olacaktır. Süleyman Şah ve oğulları ile alpler, eşleri, çocukları ve analarıyla vedalaşırlar. Kayılar, hiç yaşamadıkları tehlikeli bir tecrübeye doğru yola çıkarlar.

İŞTE DİRİLİŞ ERTUĞRUL'UN 24. BÖLÜM FRAGMANI:

Bozkırın yiğit savaşçıları ilk kez bir kaleye saldıracaklardır. Bu onlar için bir ölüm kalım savaşıdır. Ellerinde güvenebilecekleri imanlarından ve pusatlarından başka iki şey vardır; Biri İsodora’nın ölmeden evvel onlara getirip verdiği, kaleyle bağlantısı olan dehlizin krokisi, diğeri de, İbn Arabi’nin müridi olarak Ömer adını alan yiğit savaşçı... Ömer, kimliğini saklayarak içeriden onlara destek olacaktır. Tapınakçıların, keçi kokan çoban sürüsü olarak gördükleri Kayılar, kaleyi bir anda kuşatırlar. İslam dünyasına büyük iftiralar ve zulümler yapan haçlıların beyin takımı olan Tapınakçılar, kendi kalelerinde fare gibi kapana sıkışırlar.

Diriliş Ertuğrul 23. bölümde neler olmuştu

Diriliş Ertuğrul 23.Bölüm Özetini İzlemek İçin Tıklayınız!

Diriliş Vakti! Kurdoğlu, hainliklerinin ortaya çıkması ve yaptığı darbe yüzünden en ağır şekilde cezalandırılır. İçerideki hainler birer birer imha edilmiştir. Ne var ki, Süleyman Şah ve oğullarının obanın içindeki düşmanlarını yok etmesi, onların bu bereketli topraklarda huzurlu yaşamasını temin etmeyeceği çok açıktır. Burada yaşadıkları sürece Tapınakçıların onlara huzur vermeyeceği ortadadır.

Toyda iki seçenekleri olduğu ortaya çıkar; Ya bu cennet toprakları terk edeceklerdir ya da kalıp Tapınakçıların kalesini, başlarına yıkacaklardır. Süleyman ve oğullarıyla, birlik sağlanan obanın beylerinin kararı çok nettir... Alem-i İslam’ın başına bunca fitne, fesat ve bela musallat eden bu iblis güruhunun halline karar verilir. Bu kez toyda itiraz eden, hainlik eden yoktur. Ölümüne bir gönül birlikteliği vardır.

Bu kararlılık ve şehit olma hususunda tavizsiz tavır obadaki birlik ve beraberlik ruhunu harekete geçirmiştir. Kadınlar, yaşlılar ve çocuklar dahil obada yaşayan herkes bu büyük karar için el ele verecek ve alpların savaşmak için destekçisi olacaktır.

YORUMLAR 8
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    dızıyı seyrederken kendımden gecıyorum tebrık ederım emegınıze saglık
    Cevapla
  • Mirzalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkler, güçlü sahneler hazırlıyor. Dünya'da popüler olan bu sektörde içerik ve görsellik göz ve beyne hitap ediyor. Maşallah. BAŞLADIK. Artık gerisi gelmeli
    Cevapla
  • Gozcu 8 yıl önce Şikayet Et
    Hakikaten cok guzel bir film olmus..ekrandaki sacma sapan filmler nere dirilis nere..sonra Kurulus ve Yukselis zamanlarininda cekilmesi umidiyle
    Cevapla
  • sadettin 8 yıl önce Şikayet Et
    insanlar saçma sapan filmler izleyeceklerine böyle tarihimizi anlatan gerçekçi filmler izleseler bence zamanlarını boşa harcamış olmazlar ve güzel ülkemizin değerini daha iyi anlarlar selamlar...
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    gündogdu ölüyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde torpil: Başkan Yardımcısının eşi müdür oldu
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı