STV'deki 'Karanlık Kurul'un senaristi o mu?

Sabah gazetesi, olay STV dizilerinin ve 'Karanlık Kurul'un senaristinin kim olduğunu yazdı.

STV'deki 'Karanlık Kurul'un senaristi o mu?
STV'deki 'Karanlık Kurul'un senaristi o mu?
GİRİŞ 07.07.2015 09:52 GÜNCELLEME 07.07.2015 10:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Tahşiye kumpası soruşturmasında evinde kasetler bulunan Emniyet Müdürü Bayram Özbek'in STV'deki 'Tek Türkiye' dizisinin diyalog yazarı olduğu iddia edildi. Haberde, Tahşiye isimli gruba kumpas kurulduğu gerekçesiyle başlatılan ve önceki gün 3. dalgası gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan Emniyet Müdürü Bayram Özbek hakkında çarpıcı iddia yer aldı.

BAYRAM ÖZBEK Mİ?

Sabah gazetesinden Nazif Karaman'ın haberine göre, Özbek'in Samanyolu Televizyonu'ndaki Tek Türkiye ve Kollama dizilerinin diyalog yazarı olduğu öne sürüldü. 4. Sınıf emniyet müdürü olan Özbek Emniyet Teşkilatı'nın Terörle Mücadele gibi önemli birimlerinde görev yaptı. Bir dönem Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Özbek'in son olarak bir polis okulunda görevli olduğu öğrenildi.

DİYALOG YAZARI

Özbek'in söz konusu dizilerdeki tartışma konusu olan diyalogları kaleme alan isim olduğu söyleniyor. Tek Türkiye dizisinin diyalog yazarı olan Bayram Özbek'in bu dizide yer alan "Karanlık Kurul" sahnesinin de diyaloglarını kaleme aldığı iddia edildi. Savcılığın uzun süredir takibinde olan ve ilişkileri çözülmeye çalışılan Bayram Özbek'in evine yapılan baskında da çok sayıda dinleme kaydı ele geçirildiği öne sürüldü. Bu kasetlerin kimlere ait olduğu araştırılıyor. Öte yandan 'Hopdedik' filminin de senaristliğini yapan Özbek'in senarist yönü medya dünyasında iyi biliniyor.

Bayram Özbek'in 17-25 Aralık öncesinde söz konusu dizilerle olan ilişkisini gizlemediği başta Zaman gazetesi olmak üzere birçok yayın organına bu dizilerin diyalog yazarı ve senaristi olduğuna ilişkin beyanatlar verdiği belirlendi.

HEDEF GÖSTERDİ İDDİASI

Bilindiği gibi Savcılık soruşturması kapsamında 6 Nisan 2009'da Fetullah Gülen'in herkul.org adresli internet sitesinde Tahşiyeciler isimli grubu hedef göstermesi sonrasında Zaman ve Bugün gazetelerinde grup ile ilgili çeşitli haberler yer almış Samanyolu TV'deki Tek Türkiye dizinde Tahşiyecileri hedef alan diyaloglar yayımlanmıştı.

Grup, Tek Türkiye'deki "Karanlık Kurul" sahnesinde "karanlık örgüt" diye lanse edilmişti. Bu diyalogların ardından açılan soruşturma sonrasında 22 Ocak 2010'da 122 kişi gözaltına alındı. Tahşiyeden tutuklananlar yaklaşık 17 ay hapis yatmışlardı. Tahşiyeciler grubunun Rahle isimli yayın evi bünyesinde Fetullah Gülen'in fikirlerini reddiye yönünde yayımlar yaptıkları gerekçesiyle hedef seçildikleri iddia edilmişti.

YORUMLAR 4
  • zaza 8 yıl önce Şikayet Et
    eyyyy pensilvanya duy sesimizi
    Cevapla
  • dadaşşşşş 8 yıl önce Şikayet Et
    milletimiz paralel yapıyı gönlünden söküp attı.İFLAS ettiler hem dünyada hem de ahirette
    Cevapla
  • Sedat 8 yıl önce Şikayet Et
    stv'yi televizyondan söküp attım.. kim izliyor ki?? kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.. onlarda böyle avunuyor demek ki
    Cevapla
  • m.h.ömeroğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Her yer karanlık buralarda, aydınlığı amerikada mı arasak ne(???):
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Yerel seçim; Panorama; Son durum