Bu film 'Kurtlar Vadisi' değil 'Of Vadisi'

Trabzon’un Of ilçesinde daha önce kamera karşısına geçmemiş olan esnaflar tarafından 110 dakikalık sıfır bütçeli bir film çekildi.

GİRİŞ 01.07.2014 11:51 GÜNCELLEME 01.07.2014 12:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Of ilçesinde 6 ay boyunca sadece Pazar günleri çekilen ‘61. Bölge İntikam’ adlı filmde oynayan oyuncuların hepsi sinema ve tiyatro eğitim almadan ilk defa kamera karşına geçti. Yönetmen dahil bütün oyuncular esnaflık yaparken, sıfır bütçeli çekilen film üç il ve bir yurt dışı çekimlerinden oluşuyor. Yaklaşık 110 dakika olan filmde 40 oyuncu bulunuyor. Bütün oyuncuların gerektiğinde mikrofon tuttuğu filmde kurgusundan, senaryoya, kameramanlıktan, yönetmenliğe kadar her şey bir kişi tarafından yapıldı. Sıfır bütçeli olarak çekilen film maddi yetersizlikten dolayı sinemalara gönderilebiliyor.
Maddi ve manevi her türlü desteği beklediklerini belirten filmin yönetmeni Cuma Uğurlu, filmin çok büyük emeklerle çekildiğini söyledi.

 Uğurlu, “Filmin konusu özel olarak yetiştirilen bir ajanın Karadeniz Bölgesi’nde bir görevi üstlenmesidir. Trabzon çevresinde görevini tamamlayarak Of bölgesine gönderilmesini anlatıyor. Bu bölgede ortalığı karıştırarak bölgeler arasından sorun çıkartan bir konuyu anlatıyor. Senaryo bir babanın intikamını da anlatıyor. Drama, aşk, aksiyon ve görsellik olarak insanlara çok keyifli bir film sunacağımızı düşünüyoruz. Film hakikaten çok büyük emeklerle çekildi. Filmin ana temasında bizim anlatmak istediğimiz bir Karadenizlinin sıfırdan neler yapabileceğini anlatmak istedik. Sanırım bizde bunu başardık. Fragmanımız çok iyi bir şekilde izlenmeye devam ediyor. İnanıyorum ki filmimizi sinemaya taşıyacağız. Tabii Ofluların ve Karadenizli halkının desteğiyle. Çekimdeki oyuncu arkadaşlarımız 15 kişiden oluşuyor. Ama daha sonra biz bunu 40 kişiye kadar çıkardık. Filmde teknik ekipman olarak çok zorlandık. Oyuncularımız aynı zamanda mikrofonda tuttular. Kameraman olarak ben görev yaptım. Yeri geldi malzemelerin taşınmasında görev payı yaptık. Bir ekip olarak bunu tamamladık” dedi.

 Filmi sıfır bütçe ile çektiklerini belirten Uğurlu, “Biz filmi çekerken Trabzon, Rize, Bayburt, Uzungöl ve Gürcistan gibi çok yerde çektik. Oyuncu arkadaşlarımız ilk defa kameranın karşısına geçmesine rağmen neler yapılabildiğini çok iyi gösterdiler. Ben hakikaten gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

 Filmin oyuncularından Reşat Hacıahmetoğlu ise, daha önce hiç kamera karşısına geçmediklerini kaydederek, “Filmi çekmeden önce Cuma abi ile oturup konuştuk. Böyle bir fikrinin olduğunu söyledi. Bizimde daha önceden hiç böyle bir deneyimimiz yoktu. Nasıl yaparız, ne ederiz diye düşündük. Sonra toplandık bir araya geldik. Kamera Pazar günü itibariyle start dedi. Pazar, Pazar Pazar birikti bir emek ortaya çıktı. Bizden fazlasını beklemesinler. Amatörüz ama amatöründe en iyi amatörüyüz. O şekilde düşünüyorum” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • AHMET 8 yıl önce Şikayet Et
    demek istendimi oluyor helal olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...