Çok yemek yemenin psikolojik nedenleri
Çok yemek yemenin psikolojik nedenleri
Kendisini stresli hissettiğinde eline çikolata kavanozunu alıp, kaşık kaşık mideyi indirmeyen kişi kaldı mı?

Yorumlar11

  • gulsan 7 yıl önce Şikayet Et
    cok doru cunku bande ola olyorum
    Cevapla
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın anarşist sen biraz daha tıbba yakın ol zira tıbba uzak değilsin fakat içindede değilsin. itirazın hangi ifadeye bilmiyorum lakin yazdıklarım doğru.en azından turgut böyle demişti de bir köşede dursun,zira fazla geçmeden abimsin diyeceğinden eminim..hani filmde varya "abimsin ver elini öpem abi" gerçi şaban filmindeydi ama olsun,maksadı ifade ediyor.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • backbone 10 yıl önce Şikayet Et
    cocukluga gitmeye gerek yok.. . her sorun için bir cocukluga inmek de moda oldu son zamanlar.. kilo fazlalıkları için inmeyelim derim. hayat sartlarımıza ve bize sunulan mutfağa dayatılan beslenme koşullarına bize pasa pasa yedililen mısır şuruplarına bir cok kimyasal gıdalara baksak daha mı isabetli olur. simdi bu yazıya cok itimad edecek olsak butun kilolu insanların annelerine içten ice "yahu neden yeteri kadar sevmedin bu cocugu bak sevgi açlığından karnı doymuyor" mu diyeceğiz. haksızlık olacağı kesin. ozet ile hayat kolaylaştıkça nefs okşandıkça olan bedene ve ruha oluyor. az yemeyi az konuşmayı ve az uyumayı tavsiye eden bir inançdır sahip çıkmamız gereken..aksamınız hayrolsun..
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Sahra- 10 yıl önce Şikayet Et
    stresli olduğunda yemek ... bu insanları hiç anlamıyorum..insan canı sıkkınken nasıl yemek yiyerek mutlu olabilir..?stresli olduğum zaman benim lokmalar ağzımda büyüyor, fazla yemenin tersine günlük yemem gereken miktarı bile yiyemiyorum mümkün olsa mutfağın önünden bile geçmiyorum ama öyle bir lüksüm de olmuyor..millete bakıyorum stresli olunca kendini yemeye veriyormuş bazen şu hayatta kendimi uzaylı gibi hissediyorum..
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • anarşist 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın turgut1. üstad,yahu alayını çöpe atmadık lakin bazı iddialı sözlerinizin hakikatte izi yok, hani tıbba uzak olmayan biri olarak diyorum :) muhabbetle
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • siyahnur 10 yıl önce Şikayet Et
    Sünneti seniyye ve tıbb-ı nebevi. Allah Rasulu (SAV) midenin üçte birini hava üçte birini su üçte birini yemek ile doldurmayı tavsiye eder. Günümüz fast food tarzı yemekler ayaküstü yendiğinden veya evde de olsa ayaküstü atıştırmalar alışkanlık olduğundan midede doyma hissi geç devreye girer ve patlayıncaya kadar yer. Zamanla genişleyen mide kolay kolay doymaz hale gelir. Ve obezite ortaya çıkar. Oysa Sünnet-i Seniyye'de oturarak ve sağ ayağı karına çekerek oturmak vardır. Bu vesile ile mide daralacağından tokluk hissi daha erken hissedilip fazla yemek önlenir. Ayrıca insanda tokluk hissi yedikten 15-20 dakika sonra hasıl olur. Dolayısıyla yine Rasulullah'ın (S.A.V) açken sofradan kalkmasının hikmeti daha iyi anlaşılabilir. Halbuki aç iken kalkılsa bile aslında doyulmuş olunur fakat beyin bunu 15-20 dk sonra anlayabilir. Aslında asrımızdaki bu tür arızaların kahiri ekserisi sünneti seniyyeyi terketmemizen kaynaklanıyor.
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın anarşist malesef gerçek. ::::::://////::::::::::::::::;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;***********
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • darkness pen 10 yıl önce Şikayet Et
    anneler fizikleri bozulmasın diye uğraşıyor zira. kocalarının gözleri çıtırlara kaymasın diye. anneleri bencilliğe sürükleyenler de maalesef o bebeklerin babaları. geçenlerde haber 7 de bir haber vardı adam karısına "şişmansın bana yakışmıyorsun" demiş. gerçekten onur kırıcı bir söz. bebek sahibi olmak illaki kadın bebenini bozacaktır, demek ki o zaman erkekler bencil olmayacak ve kendisini baba yapan kadının bozulan fiziğindeki bi takım kusurları görmezden geleceklerdir. onlar da anne kadar bebeklerini düşüneceklerdir. güzel bir yazı mehtap hanım kalemize sağlık
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • anarşist 10 yıl önce Şikayet Et
    turgut bey.... tıbbi bir fantezi yapmışsınız,kulağa kafiyeli gelse de hakikate nisbeti tebessüm ettirici :)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    obez çocukların veya erişkinlerin gastroloji veya hematolojide muayenelerine tarafım. bir çok obez çocuk çips ve kola alışkanlığından dolayı mutfak yemeklerine yakın olmuyor ve obezite ortaya çıkıyor..veya çok yeme isteği diyabete (şeker hastalığına) bağlı olabiliyor ve dahiliye,hematoloji veya gastroloji bu hususta erken tanıyla çocukların hayatını kolaylaştıracak tedbirlerini alıyor...yeme isteğinin psikolojik olduğuna hekimler karar vermeli,bir takım kan testleri yapılmalı....önemli hususlardan biri de bilinçsizce diyet yapmak, immün yetmezliğe sebeb olmakta ve kişi başka tıbbi hastalıklara yakalanmaktadır...bu ise hem iş kaybına hem tedavi faturası kabarıklığına sebeb olarak milli ekonomiye tekme atmaktadır....vardır çok yemek,vardır altında metabolik bir hastalık...
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    alarm merkezi susuzluğunuz alrm edince suya gidersiniz. insanın yediği içtiği bir takım yiyecekler mutluluk yada mutsuzluk gibi faktörleri tetikler..mutsuz olan canı sıkılan bir kişi çikolataya koşuyor ise,çikolatanın stres azaltıcı,kendini mutlu hissettirme faktörleri ile açıklanabilir...kemik kırığı olanlarlar yada osteoporoz olanlar yoğurdu sevirler niye?? çünkü vücut alarm merkezi o kırığı onaracak yiyeceği kişiye alrm eder...mehtap hanım yeme olgusu sadece pisboğazlık anlamında düşünülmemeli,başka unsurlar aranmalı.. kişinin midesi büyük ise tokluk hissini standart lokmalar ile verdirmiyor ise mideye yönelik operasyonlar düşünülmeli..hadi pisboğaz sende denilip geçiştirilmemeli..gastrolojinin ilgi alanında olan bu konu,basit bir konu değildir..
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat