Rum yenildi amma...
Rum yenildi amma...
“Elif Lam Mim. Ğulibeti'r-Rûm. Fi ednel erdi ve hum min ba'di ğalebihim se yağlibûn. Fi bid'i sinin lillahil emru min kablu ve mim ba'd ve yevmeiziy yefrahul mu'minûn."

Yorumlar22

  • ibrahim alpaydın 5 yıl önce Şikayet Et
    bahsedilen savaş ölüdeniz kenarında olmuştu. (ednel ardi) yeryüzünün en alçak yeri anlamındadır. ölü deniz bölgesi deniz seviyesinden 400 metre aşağıdadır ve dünyanın en alçak bölgesidir.
    Cevapla
  • derya çağlıyaner 10 yıl önce Şikayet Et
    şükür.... Hocam sizden son zamanlarda gelen en güzel yazıydı bu..yazdıklarınızı okudukça ümitsizliğe kapılıyordum ve korkuyordum.inşaallah dediğiniz gibi olur ..ben sizin düşüncelerinizin kıymetli olduğuna can-ı gönülden inanıyorum..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    Rum mağlubiyeti Mehdiyet kılıncıyla bayrama dönüşecek (1) . Asr-ı Saadet’teki bir harbe matuf ihbar-ı ilahi’nin günümüze iş’ari cihetinin yorumlanması tam isabet. Hz. Peygamber’in son varisinin devrinde de benzerinin yaşanmasının sebebi ve ne mana taşıdığı iyi okunmalı. Ortadoğu’daki savaşlar Büyük Deccal İsrail adına vekaletin icra ediliyor. ABD-Avrupa eksenini kullanılarak (şimdi Moskova da müdahil) İslam ülkelerinde yürütülen 3. Dünya Savaşı’nın baş muharriki, bu savaşın sonunda tarihten silinecek. Gadab-ı İlahiye’ye müstahak fitne üstüne fitne çıkarıyor. Mehdi’nin kılıncı, Hz Mesih’in desteğiyle İsrail’in başına inecek. Türkiye’nin kimyasal silah uzlaşmasıyla politikasının akim kaldığı yüzde 50 doğru. Ama ikinci devre var. ‘Bidasinin’, ahir zamanın takarrubu zamanında 1 veya 4 de olabilir. Bölgede barış girişimi 2006’da İsrail’in Gazze fitnesiyle bozulmuş, Türkiye-Suriye yakınlaşması dinamitlenmiş ve dengeler bozulmuştu..
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    Celcelutiye Duası’nda, 4 müjde daha var (2). Bu başarısızlık sonrası da PKK sorunu hortlatıldı. Türkiye’nin eksen değiştirmesi, Mehdi-Mesih ittifakına aykırıdır. Armageddon Savaşı ani bir kriz sonucu olacaktır. İttihad-ı İslam’ın alternatifi Şangay Beşlisi değildir. Deccaliyetin ürünü Yahudi-Hıristiyan medeniyeti yıkılacak, yerine İslam-Hıristiyan ittifakı alacak. İki tarafın hasım olması halinde bu imkansızlaşacak. Zaten batıda İsrail-ABD şer ekseni yüzünden bölünme yaşanıyor. Sonra ABD panik içinde ağırlığı Pasifik’e kaydırıyor. Hadiselere küresel gözle bakılmalı. İnsanlığın kurtuluş reçetesi olan Anadolu’nun savaş meydanına çevrilmesi İsrail’in Yasef’in çocuklarından ezeli korkusunun ürünüdür. Celcelutiye Duası’ndan örnek verdiğiniz. 40. beytten sonraki beyitler hem 1. Risale-i Nur’a baktığı ve baktırdığı gibi, hem 2 .fitne ve 3. düşmanlık ateşinin söndürülmesi, hem de 4. İslam’ın mamuriyet müjdeleri de var.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • kamil hisarlı 10 yıl önce Şikayet Et
    Batıyı ve doğuyu dalalete atan İslamofobidir. islamdan korktuğu için eseti destekliyorlar. Eset ben gidersem İslamcılar gelir dedi, dünyayı İslam ile korkutanlar bu sözü Moskovada, Pekinde, Londrada, Pariste, CNNde, N.Y.Times'da tekrar etti. Batıyı ve doğuyu İslamın korkulacak bir şey olmadığına ,ikna etmek ve bunu göstermek gerekiyor. Zillete düşmeden ama kırıp dökmeden bunu yapmak gerekiyor.
    Cevapla Toplam 12 beğeni
  • adnanaygul 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. Olmasını canu gönülden istediklerimizi yazıp duygularımıza tercüman oldunuz. Dua kabul edip içten amin diyorum
    Cevapla Toplam 16 beğeni
  • erdal islam 10 yıl önce Şikayet Et
    türkiye tereddütlerle sadece zaman kaybediyor amaaa. onun kaderde belirlenmiş üstleneceği olaydır bu eninde sonunda böyle olacak ölümden nasıl kaçılamayacaksa bu işte böyledir memelekete bakın ne kadar etnik dinsel ve mezhepsel bir yapıya sahip belkide dünyanın en kozmik bölgesi birşey olmuyor ve olmayacakta olacak birşey varsada yine şuanki duruma dönmeye mecburdur inşallah çünkü belirlenmiş bir görevi var ve bu olacak daha fazla yıpransada kayıplar versede sadece bu algının oluşması yeter ve inşallah zamanı gelince dünya mazlumlarının kurtuluşu ve duası olacak.
    Cevapla Toplam 14 beğeni
  • ali celik 10 yıl önce Şikayet Et
    Şangay beşlisi nerden çıktı İslam birliği lazım. Çin rusya iran hepsi sünni müslümanların düşmanı amerikadan kaçıp bunlara mı tutunacağız.Ama 3 ama 5 ülkeden olsun bize islam birliği lazım.Hem şangay beşlisinin içine gireceğimize natoda kalalım daha iyi.Onlarda hiç din iman yok.Çin doğu türkistanı aynen esed gibi ezip geçiyor her sene yada 6 ayda bir.Rusya desen geçmişi belli çeçenistanda yaptıkları belli.İranın ne olduğu suriyede ortaya çıktı sünnilerin katledilmesinden gayet memnun.Hattta esede yardımcı asker ve mühimmat gönderiyor.Küfür daim olur zulüm daim olmaz inşallah esed zalimi gidecek Ama nasıl ALLAH bilir.
    Cevapla Toplam 25 beğeni
  • Barışık hayat 10 yıl önce Şikayet Et
    Mekke döneminde 615 M. yılında Bizans’la İran arasında çıkan bir savaşta, . Bizans yenilince Mekke müşrikleri sevinmiş, çünkü o gün için müşrik sayılan İranlılar gibi kendilerinin de Müslümanları yenerek yok edeceklerini söylemişlerdi. Ancak bu sırada inen Rûm sûresinin ilk âyetlerinde, yakın bir gelecekte, Bizans’ın İran’ı yeneceği bildirilmiş, gerçekten birkaç yıl sonra çıkan savaşta ehl-i kitap sayılan Bizanslılar üstün gelmiş ve müslümanlar sevinmişti. Hatta bu konuda ortaya 100 deve koyarak, bir müşrikle bahse giren Ebû Bekir (r.a) bahsi kazanmıştı. (bk. Rûm, 30/1-5; Kurtubî, Câmi’, Beyrut, ty., XIV, 10 vd.)
    Cevapla Toplam 13 beğeni
  • mert (önceki) 10 yıl önce Şikayet Et
    evet abd düsmanimizda. onun icinmi gitti senin disisleri bakanin hemen kerry cagirdiginda ?! hem böyle konusacaksiniz hemde her dediklerini emir olarak algilayip yerine getireceksiniz ?! tuhafsiniz vesselam !
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • veysi kocakelci 10 yıl önce Şikayet Et
    tam isabet. elinize yüreğinize kaleminize saglık hocam. Allah ümmeti Muhammed'in(S:A:V) şerefini bir daha böyle kör kuyulara attırmasın
    Cevapla Toplam 18 beğeni
  • Muhammedi 10 yıl önce Şikayet Et
    kılavuzumuz karga(abd). bu yüzdendir başımıza gelenler. boşuna acıyı azaltmak için hikayeler üretmeyin. gerçeği kabullenip ders almalıyız. ihvan bile dedi ki bizim tek hatamız abd ye güvenmek oldu...
    Cevapla Toplam 23 beğeni
  • mehmet peki 10 yıl önce Şikayet Et
    esas sorun bumu?. Esas sorun türkiyede eğitimin(ana sınıfından üniversteye kadar) reform edilmesi ve montaj sanayinden kurtulup milli sanayicilerimizin yüksek teknolojili ürünler üretmesi.Bunu başarırsak dünyada büyük bir devlet oluruz yoksa bu eğitim sistemi nasıl insanlar yetiştirdiği besbelli ayrıca dünyada firmalar birbirleriyle teknoloji yarışına girmişken bizim büyük şirketler daha yerli oto dahi yapmıyor yapmak istemiyor.bunun için milletine sadık ve dinini seven iş adamlarının teknolojik ürünler üretmesi lazım.yoksa herşey hayal ürünü olur.
    Cevapla Toplam 16 beğeni
  • Küskün yorumcu 10 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakarsa M Ali hoca dogruyu yakalamış. Yoksa millet bu kadar yaygara kopartmazdı. Elinize sağlık hocam...
    Cevapla Toplam 19 beğeni
  • adam turk 10 yıl önce Şikayet Et
    GÜÇLÜ DEVLETLER YANLIŞ YAPIYOR. insanlık terzisinde türkiye diğer devletlerle Tartıldı, barış gibi kutsal gayeye tutundu, güçlü devletler kimyasal silahları kendileri sattılar, silah atıldığında, dumanının koyuluğundan , dağılışından, yükselişinden bile ne silahı olduğu anlaşılırken dünyayı oyalayıp insanlığı kandırdıla abd li ve rus vatandaşları liderlerinin yanlış yaptını söylüyor. dış kanallarını izlerken yüzlerce muhabir savaş görüntülerini an be an yayın yaptığı gibi atma atma emri esede dışardan geld. silahın etkilerini de ofislerinden zevkle seyretmişlerdir, yani üsame denilen adamın operasyonunu seyredildiği gibi. EVET MÜSLÜMANLIĞIMIZ DİĞER MÜSLÜMAN OLMAYANLARI yok etmemizi EMRETMİYOR. dinler allahtan geldi, kullarda allahın kulu, allah isterse istediğini yükseltir istedini düşürür. herkesin huzur içinde yaşadığı HEP BANA olmayan bir dünyay istiyoruz. insanlara hizmetin götürüldüğü.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat