Kimin halife olacağına TBMM karar verir!
Kimin halife olacağına TBMM karar verir!
El-Kaide, Amerika’nın, bağımsız ülkelerin iç işlerine karışmak için yarattığı bir gulyabani. Tamamen kendisinin tasarlayıp büyüttüğü bu terör örgütünü Amerika, İslamcılık yakıştırmasıyla bir frankeştayna dönüştürdü ve onu bir yafta olarak Müslümanların boynuna astı.

Yorumlar11

  • Selma 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel ve kapsamlı bir yazı.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Abdürrahim Çokgüngör 9 yıl önce Şikayet Et
    Hem Hilafet hem de hüllesi ilga oldu, yeni yol lazım,. Evet Hilafet-i Osmaniye harici düşmanların hedefi idi ve bitirdiler. Boyun eğen iradenin bulduğu formül ise “Hilafet Meclisin manevi sahsında mündemiç” oldu. Hülle nikahı gibi bir formül için. Ama sonra o formül de 1928’de Din-i İslam maddesini anayasadan çıkınca müflis tüccarın parasını kaybetmesi gibi o siyasetin hilafeti de gitti. İhbar-ı Peygamberi bunun böyle olacağını kendinden sonraki 5. devreye işaretle buyurmuştu. Bunun yerine yani halifetül Resullulah yerine Halifetullah olan Mehdiyet devrini müjdelemişti. Meseleye bu açıdan bakmak lazım. Mehdiyet hilafetin ilgası ile başlar. Bir manevi hidayet cereyanıdır. Değil ülkesini ve bölgesini bütün dünyaya şamil olacak tevhid dini ile bir dünya hakimiyetinin başlangıcıdır. İşte burada din-i mübin battığı yerden ayağa kalkacaktır ki, bu da bayraktar olan ve 1000 yıldır kahramanca İslam’a hizmet eden Türkler’in vazifesidir. Nasıl mı?
    Cevapla
  • Abdürrahim Çokgüngör 9 yıl önce Şikayet Et
    Halife ama şurası olan bir halife. Bediüzzaman 20 asırda artık fertlerin değil cemiyetlerin, cereyanların yani şahs-ı manevilerin etkili olduğunu belirterek, 1918’de devlet idaresinde özellikle hilafette teceddüt teklif eder. Saltanatla hilafeti birbirinden ayrılamayan “müttehid-i bizzat” olarak niteler. Ancak farklı yönlerini izhar eder. Padişah hem sultan, hem halife ve alem-i İslam’ın dayanağı olduğunu söyler. Sultan olarak Osmanlı’ya, halife olarak ise bütün Müslümanları temsil ve başvuru makamı ve bayraktarı olduğuna dikkat çeker. Saltanatı sadaretin, hilafeti ise meşihatın temsil ettiğini belirten Bediüzzaman, hilafetin artan mesele ve ihtiyaçlar sebebiyle Meşihatı Şeyhülislam’ın omuzuna yüklemek yerine İslam’ın meselelerine çözüm bulacak ve içtihad karmaşasına son verecek en iyi yolun alimlerden müteşekkil bir şuraya devrini teklif eder. Ve bunun zamanın inkişafına ve ihtiyaçlarına cevap vereceğini söyler.
    Cevapla
  • Abdürrahim Çokgüngör 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya Yinon Planı, ya da İttihad-ı İslam yani hilafet. Cumhuriyetten sonra hilafetin ilgası ile devletimiz ehl-i İslam’ın medetkârı olmaktan çıkar. Din işleri ise diyanete güya bırakıldı ve idari işlere başbakanlık bakıyor. Şimdi Halife-Hilafeti nasıl geri getirilir? İttihad-ı İslam’la. İslam devletlerinin bir çatıda ittifakı hilafetin ilk aşamasıdır. O makam siyasi gücü temsil ederken, bir şurayla da meşihat yani din işleri temsille ihtiyaçları karşılar. Türkiye’nin Menderes’ten beri İslam dünyasına dönme teşebbüsleri 4 kez dış ve iç müdahale ile barbarca önlendi. Ama günümüz şartları bunu zorluyor. Formülü bölgeye barış da getirecek olan ittihaddır. İslam coğrafyasında siyasi, iktisadi, dini, kültürel birlikteliği sağlamaktır. 5-6 yıllık bir çalışmayı gerektirecek. Bölgedeki kavganın sebebi de bu. Ya İsrail’in Yinon Planı, ya da ittihad-ı İslam projesi hayata geçecek. Bugün 17 Eylül, ilk ittihad-ı İslam rehberi Menderes’in şehadet günü.
    Cevapla
  • Ebu Yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    Siz ciddi misiniz?. "Kimin halife olacağına TBMM karar verir! " Şaka mı bu?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Asagidaki yazinin devami. Bakalim bu KAYSER isminden ne bulacaksiniz, umarim Amerikalilar veya Avrupalilar bulamadan sayin Davutoglu akrabasini bulur,
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Alttaki yazinin devami.... Bu kisilerin Anadoludaki dag yörük aile cocuklarinin olmasi, birisi konya biriside Antalya birisi Cavusoglu biriside Davutoglu ama asil bas Süleyman, peki bu bas nerde bu ismi ic anadoluda ve akdeniz bölgensinde aramak gerek, isim Basoglu veya kabilenin ismi basogullari, size yol haritasinida cizerim ama burada verilen imkan yetmiyor, bu isimler, yasadiklari yerler ve asil önemli noktada, bu sahislarin Horasan kökenli, yörük Türk olmasi, bu ben Kur-an ve Tarihe baktigimda bir resmi ortaya cikariyor, bu resim puzzellardan olusmus, hani o beklenen sahis varya, benim tahminim, oda oradan o bölgeden cikicak, horasan kökenli bu vatandas, asiretinin ismide oglu ile bitiyor, unutulmus varos bir sehirden cikma ilginctirki onun kökenide dasglarda yasamis, en ilginc yanida, oguldan gelen kelimede gizli, lakin bu isim ne hikmetse kaybolmus, birde su isme cok dikkat edin, KAYSER, okadar aldatici bir kelime ki, icinde bir hazine yatiyor......
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Hocam!!. Güzel bir yazi olmakla beraber, katilmadigim bazi yönler var ve eski bir iki yazinizada atfen bende eklemede bulunmak istedim. Öncelikle Halifeninde, Meh-Di nin de kim olucagina Allah karar verir, ki, suan ki olaylara bakilirsa gelen Allahtan, bize düsen Kur-an ilmini anlayip ona göre yorumlamak gerekir, Kur-an da isimlerin anlam ve önemine deginir, serden hayir cikar hayirdan ser, bir cok birseyi yadirmamamk gerekir, yadirgiyor isek, bu nefsimize agir geldigi icindir, evet talut ve davut döneminden baslamissiniz, oguz soyundandan, benim kanaatimce Talut dönemi bitmedi birtmedi, dahada pekismeye basladi, davut dönemi onun oglu olan süleymanla en yüksek seviyesine ciktigi icindirki süleyman dnyaya hakim oldu. Talutla baslayan davutla devam eden Ahlak sanati, Süleymanla dünyaya dagildi. Simdi oguz soyu dediniz, evet dogru Horasan yarenleri, kavimleri, bunlari Allah korudu ve koruyor, isimlere bakin suan Türkiyeyi ve Kibrisi Ismi oglu ile biten kisiler yönetiyor, isin ilgin yanida...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • hakan aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    el kaide'yi ABD mi kurdu?. Klasik komplo teorisidir herşeyi ABD'nin yaptığını iddia etmek. Peki o zaman 20.000 ABD askerini kim öldürdü. Bu yazar hayatında hiç ABD askeri öldürmeyi aklından geçirdi mi? eminim düşüncesi bile korkutur bunu. ABD'yi ilahlaştırıp Allah'ın gücünü zayıf görmenin yani imani eksikliğin sonucudur bu düşünce. Çünkü bunlara göre Dünya'da ne olmuşsa ABD'nin eliyle olmuştur. zaten imani noktada çok problemli fikirleri olan bu yazara allah hidayet nasip etsin diyorum.
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    BASKANLIK sistemi. ilk önce bunu yapalimda. basarili olursa halifeligi sonradan ilan ederiz. ama bunun icin cooook calismak lazim.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    sonuc nasil olur ? - iyi arastirmak lazim !!. faydasi zararindan daha cok olursa gelmesin. islam ve müslümanlar kötü görünürse gelmesin. biz müslümanlar buna hazirmiyiz ? herseyden önce buna bakma lazim degilmi ?! cok kolay kafa kesebilen genc nesillerimiz yetismiste haberimiz yokmus. biz daha adaleti bile getirememisiz halifeligi nasil getirecegiz ?! yol vermek ve almak icin bile insan öldürüyoruz. halifeligi nasil temsil edebilecegiz ?! karmakarisik durumlar varken küresel karmasasina karsi nasil izah edebilecegiz herseyi ??! ilan etmek kolay. islam ADALETiNi savunmak kolay degil !!
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat