Atatürk ve diktatörlük
Atatürk ve diktatörlük
Can Dündar'ın; "Atatürk'ü gökten yere indirme", amacı ve "İnsan Atatürk"ü gençlere sevdirme amacını güttüğü ifade edilen, "Mustafa"sında; yabancı bir gazetenin düşüncesi olarak da, metne eklenen "diktatör" suçlaması, tartışmaya muhtaç bir olgudur.

Yorumlar11

  • salih güngör 15 yıl önce Şikayet Et
    Birakin Allah askina yahu. Dünyanin baska bir ülkesinde ki idareciyi degerlendirirken kriterleriniz farkli olacak,Atatürk ü degerlendirirken farkli. -Secim yolu ile mi gelmistir? (Hatta diger diktatörlerin hepsi adil yada degil secim yolu ile gelmislerdir-hitler,saddam,mussolini vs) -Kendinden baska bir siyasi partiye,lidere izin vermismidir? "Zamanin kosullari diye" cümleye baslarsaniz hitler inde,saddam inda egemenligi mesrulastirirsiniz.Sakin haaa,neyse o.
    Cevapla
  • salihkutlu 15 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef Diktatördü 3. Yapmış olduğu devrimler o çağa uygunmuydu yapılması gerçekten gerekirmiydi gerekirse hayırla yad edelim ama değiştirilen bazın devrimlerin bize zarar verdiği ile alakalı olarak konuşalım tartışalım ve Atatürk'ü önce bir insan olarak kabul edelim yanlış yapabileceğine inanalım ve başlayalım HARF inkılabı neden yapıldı tarihimizi neden başkalarından değil de kendimiz okuyamıyoruz bu kadar mı gerekliydi harf inkılabı yoksa amaçlanan başka birşeymiydi diye....
    Cevapla
  • salihkutlu 15 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef Diktatördü 2. O zaman biz neyi tartışıyoruz ki... Ama bana şunu söyleyebilirsiniz meclis vardı bütün kararlar mecliste alınıyordu gibi o mecliste kimler vardı CHF yani birbirinin aynı zihniyetteki insanlar aynı partinin mensubu iki insan aday gösterilir ikisinden biri seçilir yani seçme gibi bir özgürlüğünüz yoktur yine aynı zihniyetteki insanlar bir araya gelir ve bu orta oyununa siz demokrasi dersiniz ama ben demem bırakalım onu bunu da Atatürk diktatör olarak kabul edelim ama haksızlıkta etmeyelim yaptığı devrimlerin
    Cevapla
  • salihkutlu 15 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef Diktatördü 1. Siz kabul etseniz de etmeseniz de Atatürk diktatördü onun yaptığı uygulamaları o tarih içerisinde değerlendirmek lazım gibi yuvarlak cümleler onun yaptıklarını masum gösteremez ve dünyadaki bütün rejim değişiklikleri tepeden inme olarak yapılır. gücü eline geçiren bu gücün kullanımını kendisi belirlemek ister yapılan hangi devrim halka sorularak yapılmış ki o dönemlerde o çapta yapılan devrimler için halkın bunları isteyip istemediği halka sorulmuş mu HAYIR SORULMAMIŞ
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 15 yıl önce Şikayet Et
    YENİ KAVRAMLAR VE DEĞERLER ÜRETMEK. Liderleri yaşanılan dönemin değer ve kavramları ile değerlendirmek lazımmış. Hadi biz sıradan insanlar "uydum kalabalığa" diyerek mevcut değerlerin ve kavramların etkisiyle hareket ediyoruz. Onlar yeni kavram ve değerler üretemiyorlarsa, insanlara sahici bir medeniyet inşa edemiyorlarsa o zaman bizden ne farkları var?
    Cevapla
  • Mustafa B. 15 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada hiç diktatör olmadı o zaman. Toktamış ateşin saltanat ve hilafetin nasıl meclis iradesi hiçe sayılarak tehditle kaldırıldıgından haberi yok belli ve daha pek çok keyfi ve millete ragmen yapılan uygulamalardan da.
    Cevapla
  • ERDEM ESİN 15 yıl önce Şikayet Et
    KİM DİKTATÖR O ZAMAN?. Muhalefet yoksa orada diktatörlük vardır. Muhalefet olmadığına göre..? O zaman Saddama niye diktatör diyorsunuz tosunum benim?
    Cevapla
  • Abdulemin Balyoz 15 yıl önce Şikayet Et
    Atamız ömürboyu seçilmişti. Yüce Atatürk cumhurbaşkanlığına ömürboyu seçilmişti çünkü türk milleti ona hayrandı, büyük kurtarıcı olarak görmüştü vesselam.
    Cevapla
  • idris kartal 15 yıl önce Şikayet Et
    hangi atatürk?. bir çok atatürk var. hangisine inanacağız? bu konuda mustafa armağan'ın güzel tespitleri var. tavsiye ederim. bilenler bilir zaten. saygılar..
    Cevapla
  • Metin Yazar 15 yıl önce Şikayet Et
    Sadece merak ediyorum. Saltanat varken her şey müstebid padişahların iki dudağı arasındaydı, diyorlar.Atatürk'ün, devlet yönetiminde Abdülhamid veya Vahdettin'den daha mı az yetkisi vardı?
    Cevapla
  • Kemal Öztürk 15 yıl önce Şikayet Et
    Başka söze gerek var. Bence başka söze gerek var. Bu yazı beni ikna etmedi. Lafla peynir gemisi yürümez, icraatten bahset sen hoca.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat