Çanakkale geçildi mi, geçilmedi mi?
Çanakkale geçildi mi, geçilmedi mi?
Çanakkale savaşı bir Ali Cengiz oyunudur beyler. Bir milletin tüm zinde güçlerinin yok edildiği, millete kendi mezarının kendi elleriyle kazıtıldığı ve bunun da kahramanlık diye yutturulduğu bir oyun!

Yorumlar51

  • Arfi Şenay 3 yıl önce Şikayet Et
    M. Ali Hocam, elinize, emeğinize sağlık; çok bilgilendirici, toparlayıcı bir özet olmuş. Slm.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ALİ PÜRER 3 yıl önce Şikayet Et
    Çanakkale tamamen yanlış anlatılıyor. Çanakkale harbini kazanan Yüzbaşı HAKKI beydir. Hasta hasta gece mayınları dökmeseydi harp gemileri İstanbul önüne gelirdi. Çanakkale kara savaşlarında M.K.lin fazla bir rolü yoktur. Bize bir kahraman lazımdı Al sana
    Cevapla
  • Bahri yücetürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu yazıya ve yorumculara katılmıyorum .Birçoğunun anası belli babası meçhul olurdu. Diğer taraftan Ayasofyanın cami olmasından bahsedilyor yandaki sultan Ahmet hangi vakitte doluyor ? Camilerimiz güzel azametli ama içi boş .Diğer taraftan kaybettiğimiz balkan ülkeleri cami dolu ama kimisi,kilise kimisi müze.Eğer çanakkale geçilseydi İstanbulda o zamanki camiler ya kilise ,ya müze yada yok olurdu şimdi meydan geniş konuşun. Atatürk,e direk laf edemeyen eserlerine dolaylı laf ediyor yazıklar olsun.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Hakki Bekar 14 yıl önce Şikayet Et
    Sizin Hatanız. Her şeyi olur olmaz yerde, uluorta konuşmanız. Her şey her yerde konuşulmaz. Ama mademki yaptınız bunu, konuştunuz, onuncu maddeyi ben yıllardır arkadaşlarıma özel sohbetlerimizde soruyorum. Buyurun onuncu maddeyi: 10- Biz İstanbulu hangi savaşla geri aldık?
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • mutlu 9 yıl önce Şikayet Et
    fetih 1453
  • Ekrem Erol 14 yıl önce Şikayet Et
    1908 ilk darbe. İttihatçı itlerden gazeteci Tevfik Rıza ilgiliz elçisine "...artık özgürlük getirdiklerini, Abdülhamidi tahtttan indirdiklerini ancak İngilizlerin yine de kendilerine soğuk davrandığından şikayet edince sefir "..biz sizden Abdülhamidi tahtattan indirmeyi değil, Hilafeti kaldırmanızı bekliyorduk" diye cevap verir. Varın gerisini siz düşünün! bu anekdot adı geçen itin kendi itiraflarındadır. İnanmayan araştırsın kaynak: Meşrutiyetten Cumhuriyeti Sultan II.Abdülhamidde Yanılanlar
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • yalçın eker 14 yıl önce Şikayet Et
    YALANCILAR DİYARI. Her savaşin yıldönümlerinde koca adamların yalanlarından bıktık.Aertık yalan dinleye dinleye bizde yalan konuşur hale geldik.Yahu artık isyan etme zamanı gelmedi mi? Bir ömür yalanla geçti.Belki bizden sonrakilerin ömrüde böyle geçecek.Dünyada yalanın bu kadar devlet politikası haline geldiği başka ülke varmıdır bilmiyorum.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Yusuf Osmanoğlu 14 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler M. Ali Bey. Duygularımıza tercüman oldunuz. Maalesef biz SAVAŞI CEPHEDE KAZANDIK, MASADA KAYBETTİK. LOZAN ANTLAŞMASInda ülkemiz adına kararlara imza atan İsmet İnönüydü ve onun müşaviri Mısırlı hahambaşı HAİM NAHUMdu. H. Nahumun bir doktirini vardı: Türk milletini aç bırakacaksın, işsiz bırakacaksın, borca esir edeceksin, dininden uzaklaştıracaksın ki yumuşak lokma haline getirip yutabilesin. Şimdi o uygulanmaya çalışılıyor. Ama onların bi hesabı varsa Allahın da bir hesabı var. O (cc) hesap bozanların en iyisidir.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • fahrettin aslan 14 yıl önce Şikayet Et
    bu işin başka bır nedeni 250 bin imanlı genç şehıt olmasaydı. sayın arkadaşlar 253 bin imanlı genç nufus ve içerlerınde subayından avukatına kadar savcısına kadar insan şavaş olmasaydı da şehıt olmasaydılar ne olurdu.yüz binlerce şehıt sag olsaydı sanıyorum bu ülkeye laiklık gelemezdı devrım ve ınkılaplar yapılamazdı yazı degıştırılemezdı ve dahası.çanakkale 253 bin insanın ortadan kaldırılması için ingiliz ve fransa ile yapılan danışıklı bir dövüştü kaç ingiliz ve fransız askerı ölmüştür neden anzaklıları getırmışlerdır bunu ben demiyorum şehitler söylüyor
    Cevapla
  • fahrettin aslan 14 yıl önce Şikayet Et
    çanakkale şavaştan sonra geçilmiştır. siz hiç tek başınıza gelibolu yarım adasına conk bayırı 57 alay şehıtlıgıne gıttınızmi gerçeklerı ögrenmek için arabanızla tek başınıza gidin 57 alay şehıtlıgınde abdest alın namazınızı kılın ve geçeyı arabanızın içinde geçırın ama arada dışarıya çıkın karşınızda bır insan varmış gıbı seslenın hatta ismini bildıgınız bir şehıde seslenın o yanınıza gelecektır korkmayın o sizi şefkatle karşılayacaktır ve oturun konuşun tüm gerçeklerı o size anlatsın onların amacı neydı şimdiki durum nedır kıyaslarsınız.
    Cevapla
  • Salih Sonar 14 yıl önce Şikayet Et
    gecilseydi. su an gordugumuz isgaller, kiyimlar cok daha erken baslayacak ve belki geri donulmez bicimde yerlesecekti. canakkalede burnu surtulup bizi bilfiil isgal edemeyen bati turk milletine gecici bir sureyle boyunduruk gecirdi ama simdi yine uyaniyoruz. eger gecselerdi, isgal altinda kalan arap devletleri gibi hicbir umit vaad etmeyen, yoz, Islami yanlis anlamis bir millet olacaktik. Ayrica, ben risalelerde hic radyo cinlerle iletirlir diye birsey gormedim, bu provakator arkadas nerde gormus bunu?
    Cevapla
  • Üsame-i Kurdi 14 yıl önce Şikayet Et
    hocam. Aynen öyledir.ingilizler dehşetli planıyla İttihat terakkili komutanlarlarla anlaşarak(ingilizler) kendi askerlerini bile bile öldürterek planlarını uygulattılar.bu planın özellikle baş aktörüde bir papadır.zahiren bu savaşı kazandık.ama işin aslı öyle değil.plan dini islam ölecek.eyer bu savaşı ingilizler ve müttefikleri kazansaydı NE olacaktı.Papanın aynen sözü şu TÜRKLER UYANACAK VE BU DİNİ tekrar YÜCELTECEKLER.onun için mutlak mağlup olmamız lazım diyordu.dediklerinide yaptılar adamlar
    Cevapla
  • damaroperasyonu 14 yıl önce Şikayet Et
    ÇANAKKALEDEKİ İNSANLAR LAİKLİK İÇİN Mİ ÖLDÜLER?. Laiklik için ölmediler Allahın dini için öldüler ise o zaman sistem neden Laik?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • akif ceylan 14 yıl önce Şikayet Et
    tebrik ediyorum.... Yıllarca zafer diye anlatılan çanakkale savaşı 1.Dünya savaşının içinde kazanılmış bir cephe savaşıdır.Cumhuriyet ideoljisinin yıllarca yücelttiği bu savaşın bizi ilgilendiren tek tarafı M.Kemal in bu savaşta görev almasıdır .Sonuçları itibarı ile bu savaş kaybedilmiş bir savaştır.Bu savaşı 5-1 kaybedilen bir maçın önde kapatılan ilk devresine benzetebiliriz.Neticesinde yenildik.Eskilerin futbol deyimi ile YENİLDİK AMA EZİLMEDİK diyebiliriz sadece.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Kenan Demir 14 yıl önce Şikayet Et
    çanakkale geçildi/geçilmedi?. doğrudur, çanakkale 1915 yılında geçilmedi. ama ingilizler (ve diğerleri) 13 kasım 1918 yılında istanbulu işgal ettiler. işgal için karadenizden değil, çanakkaleden geçtiler. bu nasıl ironidir? 3 (1915te) yıl önce geçirmedik diye bayram ediyoruz ama adamlar 3 yıl (1918te) sonra geçtiler çanakkaleyi. hem de savaş-çarpışma vb olmadan. 1915te geçselerdi ne olurdu? 1918te geçtiler ne oldu? şimdi neye sevinelim? çanakkaleyi önce geçirtmedik, sonra geçirttik. bayram bunun neresinde Allah aşkına?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ÖMER BOĞAZ 14 yıl önce Şikayet Et
    Yazının Mantığını Kaçırıyorsunuz. Bazı yorumcuların yazının mantığını kaçırdığını düşünüyorum. Yazar burada diyor ki, "Bu kadar acı bedellerle kazanılmış bir zaferden sonra yapılanlar, bu zaferin ruhuyla uyuşmamaktadır. Çanakkalede şehit olan 250 bin vatan evladı, neler olmasın diye canlarını verdilerse, onların torunları o uğruna ölünen değerlerden mahrum bırakılmaya çalışıldı, vs." Yazarın maksadı burada büyük zaferi gölgelemek ya da basitleştirmek değil, zaferin ruhuyla örtüşmeyen uygulamalara dikkat çekmektir.Ben bu yazıyı böyle okudum
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat