Rıza Zelyut ile 'Belauzzaman' buluşması
Rıza Zelyut ile 'Belauzzaman' buluşması
Ünlü Alevi yazar Rıza Zelyut'un, 51. ölüm yıldümünde anılırken ünlü İslam alimi Bediüzzüman Said Nursi için kullandığı Belaüzzaman nitelemesi büyük tartışma doğurdu. Haber 7 yapılması gerekeni yaptı:

Yorumlar54

  • alicengiz41 13 yıl önce Şikayet Et
    HEYHAT Kİ HEYHAT. Bakıyorum da Bediuzzaman hakkında yazılanlarada ,İşte islam aleminin çımaz sokakları.Demekki İki müslüman gurup nasıl tartışabilir nasıl kavga edebilir en güzel örnekleri burada. Bediuzzamanı eleştirenler gerçekten onun ne kitabını ne de hayatını okumuş kimselerdir.Başatan sortadan ve sonda alıntılarla ortaya çıkıp allame kesiliyorlar. Yahu Allah aşkınıza onu bir okuyun anlayın ondan sonra eleştiri oklarını fırlatın. Bir inançsızı,bri inkarcıyı,bir ateisti,bir zındığı bu kadar eleştirmemişsinizdir.
    Cevapla
  • damaroperasyonu 13 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ölçümüz çoğunluk değil Vahiydir. Sen insanların çoğuna uyarsan elbette seni dosdoğru yoldan saptırırlar. Koyun ve sürü psikolojisi ile hareket ettiniz yıllarca güdüldünüz. Nurlu Sülo Demirel yıllarca sizi koyun gibi güttü.Bir insanda imanın feraseti olmayınca gerçekleri böyle göremez gider masonları destekler. Dünyada hristiyanların nufusu daha fazla bence hristiyan olun milyonlar nasıl yanılabilir ki?
    Cevapla
  • damaroperasyonu 14 yıl önce Şikayet Et
    Karaya bir soru. Enam 121. Kara, Arıların balı kesilmediğine göre sait nursi arı mıdır? Arılara inen vahiyin içeriği ile Hz Muhammede inen vahyin içeriği aynı mıdır? Enam suresi 121. ayette şeytanların da dostlarına vahyettikleri bildiriliyor. Şimdi arılara Allah vahyediyor ayetle sabit. Sait nursiye Allahın vahyetmeyeceği kesin olduğuna göre şeytandan başka kim vahyedebilir? Arılar Allahtan din adına mı bilgi alıyorlar yoksa çiçek yapma sanatı üzerine mi bilgi alıyorlar? Sait nursi Din adına bilgi almıyorsa ne adına alıyor?
    Cevapla
  • damaroperasyonu 14 yıl önce Şikayet Et
    Karaya bir soru. Kara, Arıların balı kesilmediğine göre sait nursi arı mıdır? Arılara inen vahiyin içeriği ile Hz Muhammede inen vahyin içeriği aynı mıdır? Enam suresi 12. ayette şeytanların da dostlarına vahyettikleri bildiriliyor. Şimdi arılara Allah vahyediyor ayetle sabit. Sait nursiye Allahın vahyetmeyeceği kesin olduğuna göre şeytandan başka kim vahyedebilir? Arılar Allahtan din adına mı bilgi alıyorlar yoksa çiçek yapma sanatı üzerine mi bilgi alıyorlar? Sait nursi Din adına bilgi almıyorsa ne adına alıyor?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Enes kara 14 yıl önce Şikayet Et
    Damara bir soru. Damar, Peygamberimize Kurandan hariç vahyedilmişmidir? Bir de vahiy kesildi diyorsun Arıların balı kesildi mi?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • damaroperasyonu 14 yıl önce Şikayet Et
    Din adına Allahtan BİLGİ aldığını iddia edeni takip ediyorsunuz. Bal Arısına vahyedilmesi çok normaldir. Ayetle sabittir :) Din adına Allahtan BİLGİ aldığını iddia ediyor sait nursi. Spordan müzikten bahsetmiyor ya :D İster buna vahiy desin ister ilham desin hiçbir şey değişmez. Din ile ilgili konularda Allahtan gelen BİLGİ tamamen kesilmiştir Allah dinini İSLAM seçmiştir ve dinini tamamlamıştır. HAKARETİ bırakın HİDAYETE bakın.
    Cevapla
  • Enes kara 14 yıl önce Şikayet Et
    Damara (3). Farzedilim, Külliyatta sikke-i tasdik diye bir eser yok, ne olur, külliyat kıymetini kaybeder mi? anlayan için elbette kaybetmez. Risaleler tamamen ilham değildir. ilham olan yerleri özellikle üstad vurgulamıştır. iman etmek şart değildir. Üstadla, risaleyle ilgili ayetlerden delil getirilen hususlar ahir zamanının küfranı zamanında talebelerinin manevi kuvvetini takviye için uydurma değil gerçek olan işari manalardan çıkmış yorumlardır. belli bir zamanana hastır. inanmak şart değildir. ilişme yater.
    Cevapla
  • Enes kara 14 yıl önce Şikayet Et
    Damar a ( 2 ). Kehf suresinde geçen musa (a.s) ile Hz. hızır, yada salih bir kul ile olan macerayı bilirsin, işte o hadise eğer kuran da değilde hadis olarak geçseydi ne yapardın, vicdanına bir danış, hemen ne derdin mevzu hadis, uydurma hadis. Değil mi şirksavar damar. Kuran hani ayetlerini Muhkem, Meteşabih olarak ayırırya kalbi bozuk olanlar muhkemler dururken, müteşabihlere bakar ya, İşte senin gibi kalbi bozuklar risalelerde böyle yerleri bulur onlara takılırlar, onların izahları var kısaca şunu söyleyeyim.
    Cevapla
  • Enes kara 14 yıl önce Şikayet Et
    Damar a (1). Damar, bir arı dese bana vahyediliyor ne dersin ona, bu yazdırıldı meselesini eğer arattırırsan internette çok cevaplar var ama bir kere takıntın var, sanra bediüzzamana densiz diyecek kadar çukur bir herif olduğun için sana laf anlatmak zor tabi Daha kurandan habersiz milleti şirkle ittiham ediyorsun, sizin gibileri biliriz Kelamullahın kısımlarını bilirmisin damar. istesen Allahın kullarıyla konuşm tarzıyla ilgili kuranı bir tara belki görürsün...
    Cevapla
  • damaroperasyonu 14 yıl önce Şikayet Et
    Nefesimiz mi kesilecek :D Yaw güldürmeyin ya adamı.. Sait nursi kim de benim nefesimi kesecek? Sizin inancını kitabınız ne ki bize burda barbar diye hakaret ediyorsunuz? Şirk hurafe ve bidat dolu risaleye iman etmişsiniz kalkıp ta bize burda müslümanlık taslamayın. Adam açık ve net bir şekilde hiçkimseden çekinmeden bu kitap bana YAZDIRILDI diyor, Kuranın falanca ayeti beni ve risaleyi işaret ediyor diyor. Hangi islam alimi böyle bir densizliği yapmıştır. İmam ebu hanife ya da imam şafi hangisi demiş Kuran beni işaret ediyor diye
    Cevapla
  • Üsame-i Kurdi 14 yıl önce Şikayet Et
    üsdat(hz)lerinin ismi anıldığı zaman nefesi kesilenler. Kalkmış bana sikke-i Tasdik-i Gaybiden bahsediyor.Acaba izanı kıtlar üsdatın hangi sözlerini edille-i şer-iyeye göre mihenk yaptılar.üsdat hazretlerinin bahsettiği o gizli komite görevini çok iyi yapmış.üsdatın bazı mücmel sözlerini işte böyle yanlış manalar vererek.ümmeti yoldan çıkarır.örnek bu cümleden siz ne anlarsınız. &8220medenilere galebe çalmak ikna iledir. Söz anlamayan vahşi barbarlar gibi icbar ile değildir&8221.üsdatın bu sözünü yanlış tevil ettikleri gibi.benden bu kadar
    Cevapla
  • damaroperasyonu 14 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Sikke-i Tasdik-i Gaybi kitabını okuyun. Sait Nursi Hz Aliye ait olduğu öne sürülen Celcelutiye kasidesinde de Risaleyi ve kendisini müjdelediğini iddia ediyor.Bilerek kaynak vermiyorum kendi kitabınızdan bihaberler sizi :D Sikke-i Tasdik-i Gaybi de de Kuranın ayetlerinin kendisini, ve kendisine yazdırıldığı kitabı işaret ettiğini iddia ediyor. Şimdi hakaretler küfürler gelecek tabi okumadın diyecekler Allahın huzuruna çıkınca kimin delili var kimin yok görüşeceğiz alayınızla.
    Cevapla
  • seyhan 14 yıl önce Şikayet Et
    Hocam Allah razı olsun!. Çok güzel bir yazı. Nasibi olan anlar ne diyelim...
    Cevapla
  • Üsame-i Kurdi 14 yıl önce Şikayet Et
    senin vahiyden ne kadar beslendiğin belli. risale-i nur&8217un ana temeli.6 Erkânı imaniyeyi 5 Esasatı islamiyeyi tarif eder. Ana hatlarını ispat eder. Risale-i nur namazı tarif etmiyor, Namazın mucubiyetini aklen ve delilen ispat eder. Haşir meydanındaki suallerin şeklini anlatmıyor. Haşri ispat ediyor. Şekli kur-an&8217a havale ediyor, ispat metodudur.üsdatın zamanında bunlar inkar ediliyordu.damar efendi.insanda enaniyet hissi firavunluk derecesine çıktımı vahiydende beslenemez.
    Cevapla
  • Üsame-i Kurdi 14 yıl önce Şikayet Et
    DAMAROPERASYONUNA. Kardaş senin rıza zelyuttan hiç bir farkın yok.Doğrudur bazı cemaatler kendi başlarındaki zatı peygamber kadar büyük görüyor ve gösteriyor. Bazı cemaatler var ki, on kere Peygamber diyorsa, yüz kere "Bizim Büyüğümüz" diyor.Bu bir aşırılıktır, bir sınırı aşmaktır.demişsinki kuranın falanca ayeti benden şahsımdan bahsediyor.bu nerede yazıyor söylermisin.bu kadar buhtan olurmu.enaniyetten bahsetmişsin hiç ene risalesini okudunmu.sizin gibilerin böyle saçmalaması beni kahrediyor.rızalar cesareti sizden
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat