Yıllık ücretli izin süresi nasıl hesaplanır?
Yıllık ücretli izin süresi nasıl hesaplanır?
Yıllık izin ve izne ilişkin uygulamalarda zaman zaman tereddütler yaşanabiliyor. İş Kanununa göre bir çalışanın yıllık ücretli izni hak edebilmesi için gerekli şartların oluşması gerekiyor. İzin süresi kullanım şartları şöyle:

Yorumlar6

  • FatheR 13 yıl önce Şikayet Et
    SSK BİR ÇOK FİRMADA ASGARİ ÜCRETTEN YATIYOR DEVLET HİÇBİRŞEY YAPMIYOR.... İzini geçtik SSK primleri birçok firmada alınan maaş üzerinden değil asgari ücret üzerinden yatıyor. Devletin denetleme mekanizması çalışmıyor malesef tanıdığım insanlar var 10-12 yıldır çalıştıkları firmada maaşlar asgari ücretten yatıyor. Devlet bunu bilmiyormu bilmemesi imkansız insanların böyle çalıştırıldığını herkes biliyor denetçiler gitsinler çalışanlara maaşlarını sorsunlar sonrasında ssk primlerini incelesinler tesbit çok basit denetçiler paralarını haketmeli. İncelemelerini düzgün yapmalılar.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • lami ozey 13 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de işler başka. Türkiye de özel sektörde çalışan işçiler veya büro elemanları birçok işletmelerde kanunda öngörülen haftalık çalışma saatinden fazla çalıştırılıyor.Yıllık ücretli izinlerde de kısıtlama olabiliyor.Çalışma hayatı ne yazık ki, çalışanın aleyhine işliyor.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • varol arslan 13 yıl önce Şikayet Et
    fazla. bu kadar tatil fazla, sanki çok çalışkan bir toplumuz, bide üstüne üstlük bu kadar tatil yapıyoruz. yıllık izinlerin sırası ile 10 - 15 - 20 güne indirilmesi gerektiği kanatindeyim
    Cevapla
  • oşman aktaş 13 yıl önce Şikayet Et
    kazın ayağı öyle değil. ben afyonda çalışıyorum özel şirkette çalışanların büyük çoğunluğunun mesayi fazlası senelik izinleri tazminatları yada karşiılık para değerleri yok bunu da herkes biliyor yalanmı şöyleymiş böyleymiş hakkını ara kardeşim kanun seni koruyor palavrası atmasın hükümet gelsin iş bulsun adam çıkarmak çok kolay işbulmak ev geçindirmek o kadar zor emeklilik gittikçe zorlaşıyor kim çalıştırır yaşlı eleman allah belanızı versin herkes kendini yetiştirsin öylemi 40 milyon çalışanın taamamı yetiştirecek imkanı zamanı
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Halis Aydın 13 yıl önce Şikayet Et
    Kim Takıyor Bu Kanunları. Ben Haftada 91 Saat Bir işyerinde Çalışan İşçiyim.Ne Haftasonu Tatili Var Nede Yıllık İzin. Insafı Kurumuş Patronlar Bu Yasal Hakkı Bize Teslim Edecek. Diyelimki Patrona Yasal Hakkımız Dedik Bi Şekilde Zor Şer Kabul Ettirdik Sonunda Nolacak Yılanın Başını Küçükken Ezeceksin Diyip İlk Fırsatta Seni Kapıya Koymaya Bakacak Veya İşyerinde Sana Yapmadığını Bırakmayacak.Devlette Bunu Denetleyemediğine Göre Yapacak Bişey Yok. Ezilmeye Devam.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • falcon66 13 yıl önce Şikayet Et
    belge. 40 kişinin çalıştığı bir işyerinde personelin yıllık izininde sadece yıllık izin defteri tutsak kullandığı yılında karşısına imza attırsak, sadece bu işlem geçerli olur mu?
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat