Bölücü siyaset, birleştirici halk
Bölücü siyaset, birleştirici halk
Siyasette bölünmüşlük, toplumun sorunlarına çözüm önerilerinin ve üretken fikirlerin çeşitliliği anlamında, aslında, kötü değildir.

Yorumlar12

  • yusuf kaya 13 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum... Siyasiler rant kavgasındayken milletin psikolojisi hallac pamuğu gibi bir oraya bir buraya..
    Cevapla
  • İsmetlim 13 yıl önce Şikayet Et
    Esas hüner. "Kuru ideoloji ve tepkisellik bir diğeride etnik ayrıştırma siyaseti" Bu iki politik tavrın olumsuz yansımalarını Türkiye geçmişte çok acı yaşadı ve hala da gündemde tutulmaya çalışılmaktadır.Artık ideoloji düzeyindeki eski tarafgirlik yerini bu gün ulusal söylemlerle "derin" birlikteliklere bırakmıştır.Ama bu arada bazı gerçekler de gün yüzüne çıkarak halkın genel bakış açısı ve değerlendirmeleri de buna paralel gelişme gösteriyor.Bir seçim arefesinde bu gerçekleri artık yakinen idrak ederek , oyunları bozma ferasetini topyekun ortaya koyabilmektedir esas hüner .
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • İbrahim Dursun 13 yıl önce Şikayet Et
    SİYASET SADECE PARTİLERDEN İBARET DEĞİLDİR-1. Siyaset sadece mevcut partilerden ibaret değildir.Aslında bugünki partilere siyasetci değil, POLİTİKACI demek daha doğrudur..Çünki,Siyaset;düşünüp araştırıp,istişare yaptıktan sonra enn doğru yolu tutup,onun üzerinde kararlılıkla gitmektir.Halbuki,mevcut partiler hep kendi menfaatini düşünüp bölücü duruma düşüyorlar.Aslında doğru siyasetin temelinde TEVHİD ve birlik vardır.Bölünmüşlük doğru değildir.Zaten partilerde,günübirlik politika yaparak,yol izlemektedirler.Diğer yönden mevcut zemin dosdoğru SİYASET yapmaya fırsat vermemektedir.TKP ye izin veren yasalar,-İslam- adı geçen bir partiye müsade etmemektedirler.Peki!Avrupa neden -hıristiyan partilere-müsade ediyor?Demek ki,MEMLEKETTE doğru siyaset için alınacak çok yol var daha..VesSELAM
    Cevapla
  • Serdar Hasan 13 yıl önce Şikayet Et
    Güneydoğu. Bu yarayı daha da kaşıyacaklar. Bölgenin belli kesimlerinin geri kalmışlığını, bazı hakların yeterli olmadığını vs. kullanıp oyunlar oynayacaklar bu belli. İnsallah oradaki kardeşlerimiz, daha geniş bir perspektiften bakıp bu tip oyunlara gelmez ve tabi insallah devlet de o bölgeye çok daha fazla sahip çıkıp bizim aslında bir ve bütün olduğumuzu herkese hissettirir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • İsmetlim 13 yıl önce Şikayet Et
    Esas hüner. "Kuru ideoloji ve tepkisellik bir diğeride etnik ayrıştırma siyaseti" Bu iki politik tavrın olumsuz yansımalarını Türkiye geçmişte çok acı yaşadı ve hala da gündemde tutulmaya çalışılmaktadır.Artık ideoloji düzeyindeki eski tarafgirlik yerini bu gün ulusal söylemlerle "derin" birlikteliklere bırakmıştır.Ama bu arada bazı gerçekler de gün yüzüne çıkarak halkın genel bakış açısı ve değerlendirmeleri de buna paralel gelişme gösteriyor.Bir seçim arefesinde bu gerçekleri artık yakinen idrak ederek , oyunları bozma ferasetini topyekun ortaya kayabilmektedir hüner .
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • kenan elli 13 yıl önce Şikayet Et
    pozitif düşünce... farklılığın zenginlik olarak algılanması, farklı hatta aykırı görüşlerden rahmen çıkabilecek oluşu. istişarenin tavsiye edilişi. yazıda bu temel gerçeklerden hareketle bir yaklaşım ortaya konularak, olumlu bir bakış açısı sergilenmiştir. yol gösterici, işaret edici, pozitif bir yazı. yazarı, toplumun düşünce olgunluğuna ulaşmasına olan katkısından dolayı kutluyorum.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • kenan elli 13 yıl önce Şikayet Et
    mesaj... 12 haziran seçimler öncesinde, akılıı siyasetçiler için yol gösterici, tiyo verici bir yazı.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ahmet gençaslan 13 yıl önce Şikayet Et
    HOCAM TEŞEKKÜRLER.. Almanya'da halklar "biz tek halkız" demeyi başararak Berlin Duvarı'nı yıkmayı ve kaderde kederde mutlulukta tek yürek olmayı, aynı zamanda başarının ancak birlik ve beraberlikle kazanılabilineceğini gördüler. Türkiye'de ise, etnik kökeni ön plana çıkaran yabancı güçler "böl, parçala, yönet" taktiğini uygulamaya kalkıştılar. Bunda başarılı da oldular. Nitekim 30 yılı aşkın süredir kardeşi kardeşe kırdırarak, hem ekonomik yönden, hem de siyasi yönden ülkenin parçalanması için var güçleri ile çalıştılar.
    Cevapla
  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    KALPLERDE BİRLİK OLMAZSA NE HALKLAR, NE SİYASET BİRLEŞTİREBİLİR. İslam dünyanın tek çimento görevi gören inanç sistemidir. Allah birlik olun diyor çünkü. Kim olursan ol birlik ol.
    Cevapla
  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    KALPLERDE BİRLİK OLMAZSA NE HALKLAR, NE SİYASET BİRLEŞTİREBİLİR. İslam dünyanın tek çimento görevi gören inanç sistemidir. Allah birlik olun diyor çünkü. Kim olursan ol birlik ol.
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 13 yıl önce Şikayet Et
    SİYASET SADECE PARTİLERDEN İBARET DEĞİLDİR-2. Politika kelimesi aslında yabancı..Poli, çok anlamında.Tika ise yüz..(Alınmayın fakat)Toplanınca politika=çok yüzlü/çok yönlü davranan yada fıldır fıldır dönenler anlamına da geliyor..Dosdoğru bakınca, SİYASET ile taban tabana zıt gibide görünüyor.Bu bağlamda, politikacının bölücü olması normal de karşılanmalı.Zira meslekleri gereği..Beğenmeyenler de SİYASET YAPSINLAR!VesSELAM
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 13 yıl önce Şikayet Et
    SİYASET SADECE PARTİLERDEN İBARET DEĞİLDİR-1. Siyaset sadece mevcut partilerden ibaret değildir.Aslında bugünki partilere siyasetci değil, POLİTİKACI demek daha doğrudur..Çünki,Siyaset;düşünüp araştırıp,istişare yaptıktan sonra enn doğru yolu tutup,onun üzerinde kararlılıkla gitmektir.Halbuki,mevcut partiler hep kendi menfaatini düşünüp bölücü duruma düşüyorlar.Aslında doğru siyasetin temelinde TEVHİD ve birlik vardır.Bölünmüşlük doğru değildir.Zaten partilerde,günübirlik politika yaparak,yol izlemektedirler.Diğer yönden mevcut zemin dosdoğru SİYASET yapmaya fırsat vermemektedir.TKP ye izin veren yasalar,-İslam- adı geçen bir partiye müsade etmemektedirler.Peki!Avrupa neden -hıritiyan partilere-müsade ediyor?Demek ki,MEMLEKETTE doğru siyaset için alınacak çok yol var daha..VesSELAM
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat