Bir insan gerçekte nasıl boğulur?
Bir insan gerçekte nasıl boğulur?
Boğulan insanlara ait görüntüler dikkatle analiz edildiğinde çarpıcı gerçekle karşılaşıyoruz... Boğulma anı kesinlikle Hollywood’un bize yansıttığı gibi değil!

Yorumlar33

  • Yüzen hatun 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi yüzücü oldugum halde hiçbir zaman kıyıdan hiv uzaklaşmam denizdeyken. Genelde olimpik havuzda yüzmeyi tercih ederim. Samsunda 2 günde bir boğularak ölen insanlarin haberi çıkıyor. Hepsi de yüzme bilenler. Karadeniz affetmez fazla açılmayın
    Cevapla
  • arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Karadeniz soğuk sudur işin daha kötü tarafıda bu
  • Bahar 5 yıl önce Şikayet Et
    Onurcan neler çekmiştir kim bilir mekanı cennet olsun nurlar içinde uyu güzel adam #onurcanözan❤
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben denizde hiç yüzemem ve bir gün deniz yüzünden başıma bir şeyler geleceğinizde biliyorum.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • nefessizadamlar 4 yıl önce Şikayet Et
    ömer bey böyle düşünmeniz yanlış. fırsat bulduğunuzda iyi bir antrenörden kurs alıp yüzmeyi öğrenin sonrasında denizde de okyanusta da rahatça yüzebilirsiniz, yüzme bilmeyen biri için boyunu geçen her yer deniz gibidir zaten.yüzmeyi bilmiyen birinin korkması normaldir. ama suda yetenek kazandığınızda özgüven kazanımı ile birlikte korkunuz geçecek başarıda gelecektir.saygılar
    Toplam 1 beğeni
  • İsmail Tetik 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım 3gün önce boğuldu 10 dkya yakın suyun altında kaldığı düşünülüyor doktorlar 10 uyutup uyandırcaklarını söylüyorlar bu durum hakkında bilgi sahibi olan varsa beni bilgilendirsin lütfen 10 gün sonra bizi nasıl haberler bekliyor olabilir.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • İsmail Tetik 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım 3gün önce boğuldu 10 dkya yakın suyun altında kaldığı düşünülüyor doktorlar 10 uyutup uyandırcaklarını söylüyorlar bu durum hakkında bilgi sahibi olan varsa beni aydınlatsın lütfen 10 gün sonra bizi nasıl haberler bekliyor olabilir
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Sevum 6 yıl önce Şikayet Et
    Korkunç bir şey deniz.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Rüzgar 4 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle Karadeniz
  • yeter 6 yıl önce Şikayet Et
    babam 3 ay önce mersinde denizde bogularak öldü cok aci ve ben cok agliyorum babamin gözleri iyi görmüyordu dalgayla galiba uzaklara gitmis.cok aci cekiyorum.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc rahmet etsin
  • yucell 5 yıl önce Şikayet Et
    çok üzüldüm ya yorumu görünce içim acıdı ... umarım ruhu huzurludur. sende takma kafana, hayat pamuk ipliğine bağlı.
    Toplam 2 beğeni
  • Zeynep 6 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi biraz daha iyi misin ?
    Toplam 3 beğeni
  • Yılmaz Uygur 8 yıl önce Şikayet Et
    Bilmediqiniz ,derinliqini kestiremediqiniz suya qirmeyin arkadaşlar. Hele yüzme bilmiyorsanız ayaklarınızı bile sokmayın Su Aman dinlemez ..
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • orhan 6 yıl önce Şikayet Et
    sığ sular daha tehlikelidir.özellikle tatlı su göllerinde.
    Toplam 3 beğeni
  • asdsa dsadas 9 yıl önce Şikayet Et
    Ege denizi. babamla birlikte denizde yüzüyorduk ikimizde doğru düzgün yüzmeyi bilmiyorduk uzak mesafelere kadar boyu geçmediğini test etmiştik ama birden babam bana bağırmaya başladı kıyıya doğru yüzdüğünü gördüm ne oldu diye ayağa kalkmaya çalışırken ayaklarımın yere değmediğini fark ettim dehşet içinde kıyıya ulaşmaya çalıştık birbirimizi görmüyor seslenerek hayatta olup olmadığını test ediyorduk tam bir ölüm kalım savaşıydı sonunda ayaklarımı yere değdirebildiğimde arkamı dönüp babama baktım yüzmekten yorulan babam hafif hafif suya batmaya başladığını gördüm sonra baba ben burdayım diye bağırdım sesimi duyup son bir çabayla yanıma geldi o an tamam ben boğuluyorum demiş ve kendini bırakıyormuş neyse meğer denizin içinde çukurlar varmış size tavsiyem bilmediğiniz sulardan uzak durun ve herkesin yüzdüğü yerlerde yüzün
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • Sabit Kal 12 yıl önce Şikayet Et
    Bogularak ölmek, sehid olmanin bir baska sekli. ama acaba bogulunca sehid olabilmek icin yüzme biliyor olma sarti varmi? Cocugunu bogulma aninda son anda farkedip havuzdan cekip cikaran bir baba olarak olayin üzerinden yillar gectigi halde hala cocugum ihmalim yüzünden sanki sahiden bogulmus gibi korkunc hayaller görüyorum. Suyun dibine batmis ve o an bir balik gibi yüzüyor gözüken 7 yasindaki oglumun böyle bir marifetinin olmadigini bilisim beni süphelendirip harekete gecirdi, yoksa simdi o an yüzlerce kisinin yüzdügü bir havuzda oglu bogulan bir baba olarak ne acilar cekecegimi hayal etmemeye calisiyorum, cünkü hayali bile tüylerimi diken diken ediyor. Lütfen dikkatli olalim!
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • Ejder Ejderha 12 yıl önce Şikayet Et
    Devlet nüfusu 5.000 den fazla her yere kapalı yüzme salonu açsın. Bu salonlar dönüşümlü olarak okullara konulacak yüzme derslerinde faal olarak kullanılsın. Hafta sonları ve akşamları ise halkın kullanımına açık olsun. Yüzme bilmemek bir insan için çok büyük eksikliktir. Hadisle bile emredilmiştir.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • noter tasdikli yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. her aklı başında ebeveynin, çocuğunun yüzme öğrenmesini sağlaması gerekir.çok iyi yüzme bilmeyeni bazen deniz çeker ; farkında olmadan kıyıdan uzaklaşabilirsin. babamın kurtarma hikayeleri vardır. der ki arkadan yaklaşıp kurtaracaksın.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • pdr_68 12 yıl önce Şikayet Et
    yüzme ilkokulda zorunlu ders olarak konulmalı diyenlere. yüzmeyi zorunlu ders olarak konulmalı diyorsunuz da okulların çoğunda yüzme havuzu mu var veya da okulların hepsi deniz kenarında mı? bu konuda ugulamalı eğitim olmalı. o da ancak suyun olduğu yerde olacağından, zorunlu ders olara konulan yüzme dersinde verilenler ancak düz anlatımdan öteye geçemez.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • darkness pen 12 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle yüzme ilkokulda zorunlu ders olmalı.benim teyzelerim kuzenlerim. almanyada büyüdü ve hepsi de süper yüzüyorlar,okulda ders almışlar. Biz de kazara bi suyun içine düşsek canımızı kurtaracak bilgiden yoksunuz. Boğularak ölmek dünyanın en feci ölümlerinin başında geliyor, yazara teşekkürler boğulmanın sessiz sedasız ama boğulan için ne dehşet verici olduğunu öğrettiği için. boğulma o kadar ilginç ki diz kapağınıza kadar gelen suda bile boğulabilirsiniz, bir arkadaşımın 18 yaşındaki oğlu yüz üstü düştüğü yarım metrelik sudan kalkamadığı için oracıkta boğuldu(refleks olarak nefes alınca ciğerlere anında su gitti sanırım ve bu da kalkacak kuvveti ondan aldı), başka bir arkadaşım da bi kaşık suda boğulmak ne demekmiş yaşayarak öğrendim diyerek benzer bir tecrübeyi anlatmıştı. Allahtan yanındakiler durumu farketmişte boğulduğu azıcık suyun içinden çıkarmışlar onu. mutlaka yüzme öğrenin diye tavsiyede bulunduğum öğrencilerimden bir tanesi boğulurken acısız,yumuşak bi şekilde ölmüyo muyuz ki, boğulmanın nesi korkunç demişti, bu konuda çok cahiliz.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • mevlan 12 yıl önce Şikayet Et
    YÜZME EĞİTİMİ ZORUNLU DERS OLMALI. Bu denli boğulma vakalarının yaşandığı ülkemizde milli eğitim bakanlığının,ilköğretim düzeyinde yüzme dersini zorunlu koyması gerekir diye düşünüyorum.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat