30 asker 2 teröristten neden kaçar?
30 asker 2 teröristten neden kaçar?
Ve bu hale geldik: Başlarında rütbeli –yani mesleği askerlik olan- komutanları da bulunduğu halde 30 askerimiz iki terörist karşısında dağılabiliyor.

Yorumlar29

  • kaan 12 yıl önce Şikayet Et
    genelleme yapmak yanlış... ışık paşa orada sadece bir kaç olayı örnek vererek anlatıyorki bu demek değildirki bütün ordu korkak..bir elin beş parmağı aynı değil..orada mücadele edenlerin içindede erinden subayına kadar korkanıda olur cesaretin tepesinde gezende..yeri gelir bir er tüm timi kuratrı yeri gelir bir rutbeli tüm timi..yani 20 kişiden biri bile bi hata yapsa tüm timi tehlikeye atar..sonuç olarak ordu nun ciddi reforma ihtiyacı olduğu kesin ve bunu yapacak hükümettir.mecburi askerlikle verilen mücadelerde tarihte her zaman yüksek oranlarda zaiyat verilmiştir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Zafer ÇAĞRI 12 yıl önce Şikayet Et
    gözü kara veya küçük ne farkeder. İmanlı sb-astsb lar TSK bünyesinden tasfiye edildi edileli , irtifa kaybeden ,darbe planlamaktan , asıl işi olan harp sanatını öğrenmek ve öğretmek olan rütbeli Sb - Astsb lar ın terfileri için ölçü , eşinin kıyafeti , bikini giyip giymediği ,içki içip içmediği olursa kim ölüme gidecek.Terörüstü görür ama çatışmaz , günlerce emrindeki rütbesiz askeri sırtında çanta ile gezdirir ve otların arasında , görüş mesafesinin nerede ise sıfır olduğu yerde ,deve kuşu misali ben onları görmüyorsam onlarda beni görmüyorlar diyerek uyutursa , tek bir kişi gelir el bombasını atar ve kalanlarıda oturduğu yerden tek tek avlar.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • necmettin 12 yıl önce Şikayet Et
    her onune geleni askere alirsan. malisef rutbeli askerlerin 100 de 99 tabansiz adamlar.askeri okullara ogrenci secerken cok yanlislar yapiliyor.kosanerin de belirtigi gibi gozu karalari alacaksin.gozu kucuk olan insanlar cesaretli olurlar,korkusuz olurlar.sen askerini gozu kucuklerden secersen her kavgadan galip ayrilirsin.yoksa cesaret imana bagli deildir.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • egemen doğan 12 yıl önce Şikayet Et
    bırakın mehmedi. Asıl saçmalayan yazara saçmalıyor diyenlerdir.bırakın askerim güçlüdür edebiyatlarını sende 2008 in ilkbahar-yaz operasyonları benim mehmedime en az 20kg'lik sırt çantasını sırtlayıp dağda terörist avına çıkıyor sonuçmu?2 gün 3 gün dolanıyorlar teröristleri gördükleri halde meydana gelecek zayiatı bildiği için komutan gruba karışmıyor...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • noter tasdikli yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    pkk kürtlerin içinden çıktıysa hrant dink i de bir türk öldürdü. oğlumun en yakın arkadaşlarıı iki kürt kardeş.diyarbk. dan geldiklerinde hiç ayrılmazlar anneleriyle de tanıştım haberleşiyoruz çok iyi bir aile. her partide her yerde kürt var. ama ön yargılıyız. eski kiracımızla güya başörtü parti memleket kardeşliğimiz vardıönce çok güvendik hiç anlaşamadık türlü oldu bittiler yaptı. devredeceği kiracı kürt olunca tüm yakınlarım dur dedi hiç birini dinlemedim sırf kürt diye niye güvenmeyecektim ki. başı açık kürt siyasi görüşünü bilmem ama dürüst bizim memleketli her gün bir müşteri geliyor diye onu kandırmış, verdiği anormal devir parasından pişman biz yeni kiracıyla öyle iyi dost olduk ki halledemeyeceğimiz sorun olmuyor. buyrun sosyal yaşamdan türk kürt kardeşliği.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • SELÇUK SÜREN 12 yıl önce Şikayet Et
    Olmaz öyle şey.... Güneydoğuda görev yapan varsa,bunun ne kadar komik bir şey olduğunu bilir.Komik,gülüp geçmek lazım...Başkan yanıltılmış derim...
    Cevapla
  • Nurbaki BEYDOĞAN 12 yıl önce Şikayet Et
    hakiki vatanseverler. birde şu ergenekon, balyoz vb darbe davalarından içeri alınan, kendi ses kayıtlarında "güneydoğuya bizim adamlarımızı göndermeyin, kemalistte olsa sünnileri gönderin, onlar ölsünler" diyen, darbe yapmak için cami bombalamayı planlayan, biçoğunun damadı yahudi olup yine bazılarının kafalarında kipalarıyla ağlama duvarında resmi olan, çatışma anında şehit haberi gelirken golf oynamaya devam eden, bazı komutanların ifadeleriyle genel kurmayın emrine rağmen güneydoğuda ordusunun başına gitmemek için ellerinden gelen alavere dalavereleri sonuna kadar çeviren paşalar ve subaylar için "vatanseverler içeri atılıyor, ordunun morali bozuluyor" diyorlar ya, deliriyorum, nasıl bir pişkinliktir, bunları onaylayanlarındaki, kalben destekleyenlerinki nasıl bir saflıktır.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • meryem 12 yıl önce Şikayet Et
    ???. Bu nasıl bir değerlendirme..sonuçta o mehmetçik can taşıyor..her canlı da olduğu gibi onlarda da kendini koruma hayatta kalma güdüsü var...Öyle masada oturup yazması kolay kalem tutmak dağda silah tutmaya benzemez...cesur olun gidin siz savaşın o kadar cesur olsaydınız şu an bunları yazıyor değil orada silah tutuyor olurdunuz..Sırf bir ideolojiyi doğru bulmadığınız için tüm canlılarda olduğu gibi insanda da var olan hayatta kalma güdüsünü yok sayamazsınız...yarın ipler sizin gibi düşünen inanların eline geçtiğinde yine olur ya otuz askeriniz mücadeleden kaçar ise bunun açıklamasını yapamaz ve kendi sisteminizin doğruluğunu savunamazsınız...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • ENES MİRZA 12 yıl önce Şikayet Et
    2-BİRDE ŞU YÖNDEN BAKALIM!!!!. Evet ülkenin kaymağını yemek için ise kendilerini koruyacak anayasa bile yapmişlardır. TSK harcamalarının denetleme dışı tutulması bunun bir örneğidir. vatan evladı Şehit olurken bol yızdızlı bazı k.nsızların golf oynamaya gidecek kadar cesaretli oluşu bunun bir örneğidir. Sayıştayı kralıkları olan fenerbahçe ordu evine koymamaları bunun bir ispatıdır.işte bu yüzden bu k.nsızlardan iktidar hevesi güden omurgasIz siyasetçiler bunların hep maşası olmuştur.aynı onlar gibi vatan evladının kanından siyasi rant için PKK nın bitmemesini istemişlerdir. İste chp ergenekonun avukatı kesilmiştir. Askerler çoğu şeyi kabul ettiği halde onlar etmemiştir. işte mhp şehit cenazeleri geldikçe milliyetçilik naraları atıp hükümete kin kusmakta ama hurşit tolon şener eruygur veli küçük gibi kişilerin tsk ile bağlantısını görünce sus pus olmak şöle dursun onlardan aday göstermek için talimat bile almışlardır. Sonuç olarak içimizde ki kandil bitmeden dışımızda ki kandil bitmez. Kurt gövdenin çinde!!!!!!!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Teomete Hansarayli 12 yıl önce Şikayet Et
    o kaçan namert rütbeli kripto oldugu kadar, tezgahın.... ...farkında oldugu için , askeriyedeki düşman hainlerin mehmetciğimize pusu kurdugunu, bile bile ölüme attıgını, pkk ile işbirliği içinde oldugunu bildiği ya da hissettiği için de silahı bırakıp kaçıyor olabilir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ENES MİRZA 12 yıl önce Şikayet Et
    1-BİRDE ŞU YÖNDEN BAKALIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Genelkurmey o askerlerin başına seçtiği komutanı askeri okullara alırken bu ülkenin maddi-manevi-dini-kültürel değerlerine en uzak olanı seçmek için kılı kırk yaran Bir ideoloji ğütmektedir.Nedeni? Genelkurmay daki bazı üst rütbeli kansızlar o subayı yerine göre milletinin alyehine şahsi menfaatler için çok ama çok kolay kullanabilsin.(ama ne kadar öyle yapsalarda Rab Hz Musa gibi fravunun kendi evinde dostlarını yetiştirmekte). İspatı mı? Heronlarla vatan evladı şehit edilirken yardım göndermeyen kansızlar,döşediği mayınla kendi askerini öldüren k.nsızlar. darbe dönemlerinde kendi halkına etmedik zülmü bırakmayan k.nsızlar? yaş kararlarıyla dindarları ordudan atma girşimine giren kansızlar.işte Bu K.nsızlar ülkede iktidar olamasalarda hep muktedir olmak için PKK yı hep ayakta tutmuşlar iktidarları bu sayede aciz bırakmaya çalışmışlar milletin milliyetçilik duygularını yanlış yönlendirerek istediklerini iktidar yapıp , Ülkenin kaymağını hep yemişlerdir.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ahmet Kır 12 yıl önce Şikayet Et
    Neden kaçar?!.... 30 sözümona aydın, 2 züppeden niye kaçıyorsa ondan! İnanmak , M. Ali beyefendi. Önce Aydınları(!) ve öğretmenleri, sonra Askerleri konuşalım bence..Aydınlarımız zaafiyet içinde olursa, yani lambanız kendini aydınlatamıyorsa, insanlar önünü göremez, yürüyemez. Aydınlarımızın ihanetini veya cehaletini, Allahın(C.C) ve Peygamberin(S.A.V.) emir ve yasaklarına bakarak görmeli, anlamalı ve anlatmalıyız. Kendisi anlamamış olanların bir şey anlatması mümkün değildir. Yazdıklarınıza o nedenle ehemmiyet vermiyor ve okumuyorum artık. Belki de faydalı şeyler de vardır, Ancak, Terörist Eşkiyaların affedilmesi zulmünü savunduğun için Yazının Başlığında özür dilediğini, bu milletten, şehidlerden ve Allahtan, evet özür dilediğini görmeliyim ki... Yoksa, insan öldürenlerin affını isteyenlerin de aynı acıyı tatmasını(Allah muhafaza) istemekten de Allah korusun, Ama Allahın sevdiklerine dost, düşmanlarına da düşman gözüyle bakma idrakine bizleri de eriştirsin inşallah.
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Alıştıra,alıştıra.Sindire sindire.. Aynen dediğin gibi. Elin ABD'lisi,Alman'ı,Ermeni'si,İran'lısı,İsrailli'si bunların beynini önce Kürtçü Irkçı ideoloji ile yıkıyor ve yıkatıyorlar, daha sonra da ellerine bıcak(keleş) vererek "Al bu bıçakla (keleş) kendi payını ayır.Yoksa Türkler senin payını yemeye devam edecekler" diyor. Beyni Büyük Kürdistan fikriyle yıkanmış olan o Zavallı da eline tutuşturulan o bıçağı hem Türkiye'ye hem de Türklere saplıyor. Bu saatten sonra dağa çıkanların ve zorla çıkarılanların mazlumluk,mağdurluk,ezilmişlik edebiyatlarına kimse inanmaz. Kimisi zorla dağa kaldırılıyor,kimisi Kürtçü parti tarafından ikna odalarında ikna edilerek dağa gönderiliyor,kimisi para teklifi karşılığında dağa çıkıyor,kimisi macera olsun diye çıkıyor.Ama en çoğu da Kürt Irkçılığının Kürtler arasında bir kanser gibi yayılmasının etkisiyle dağa çıkıyorlar. Amaç kültürel hak değil( bunun için insan öldürülür mü) Birleşik Büyük Kürdistan hedefidir.Asla vazgeçmeyecekler. Özerklik ilk adımdır
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Çapulcuya çapulcu dememden rahatsız olmana hiç şaşırmadım.. Zaten ne zaman sütü bozuk hainlere bir şey diyecek olsam, dayanamıyor Hızır gibi imdatlarına yetişiyorsun.Ulusalcılar Etöcüleri nasıl savunuyorlarsa,sen de PKK'lıları aynı hararetle ama fazla çaktırmadan savunuyorsun.Bir de o acemice savunuların üzerine "Yanlış anlama haaaa,bak ben de Türküm" diyerek hem tezlerini güçlendirmeye çalışıyor,hem ne kadar zeki olduğunu kendine ispatlamaya çalışıyorsun.Ben de inanıyorum:) Ne kadar çırpınırsan çırpın senin gibilerin dışında hiç kimseyi " çapulcu dediğin o çocuklar neler çekiyor,kendilerine göre haklılar " edebiyatıyla kandıramazsın. Avukatlığına soyunduğun ve haklı ve şirin göstermeye çalıştığın çapulcuların hepsi kandırılmış eli kanlı teşerondan başka bir şey değiller. Hiç bir Kürt gencinin artık dağa çıkmak ve TÜRK KANI İÇMEK için tek bir sebebi bile kalmadı.Kürtler hiç de ezilmiş falan değiller. Ezilenler varsa onlar da Milanolu, Bodrumlu, Şatolu Kürtlerin altında kaldıkları için ezilenlerdir.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ahmet okutan 12 yıl önce Şikayet Et
    YEDİ DÜVELE SOR KİM KAÇAR,KİM KOVALAR. Türk ordusunu karalamak için her kozu değerlendiriyorsunuz.gün gelirse kim kaçar,kim kovalar bu millet gösterir.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat