''Kemal Kuşları geliyooooor!''
''Kemal Kuşları geliyooooor!''
Sabiha Gökçen “Canlı ne görürsek ateş etme emri almıştık. Asilerin gıdası olan keçileri dahi öldürüyorduk” diyor anılarında. Nesini tekzip edeceksiniz?

Yorumlar56

  • Mustafa Kemal 12 yıl önce Şikayet Et
    Ebu Süfyan ve Muaviyanın yöntemleri - I. İşlerinde aklı ölçü kıldığını söyleyen Muaviye, muhaliflerine karşı bilinçli ve sistemli bir yaklaşım sergileyerek onlara uzlaşmadan şiddete doğru giden tedricî metotlarla yaklaşmıştır. Para, mal, makam-mevki gibi türlü vaatleri kullanarak muhalifleriyle diyalog kurmayı veya onları ikna etmeyi öncelikle deneyen Muaviye, bunların işe yaramadığı yerde gözdağı, tehdit, sindirme, maaşlarını kesme gibi psikolojik, politik ve ekonomik baskı yöntemlerini devreye sokmuş, bunların da yetersiz kaldığı durumlarda muhalifleriyle savaşmak veya onları bir şekilde öldürmek suretiyle bertaraf etmeyi bilmiştir.
    Cevapla
  • mete bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    Muaviye Kuran inzal olduktan kaç yol sonra sahabeden sayıldı?. Ebuzerr sahabe değil miydi? Ki İslamın ilk yılalrından beri İslam yoluna baş koydu. ya Muaviye kaç sene direndi. sonar adına yalancı hadisler uydurduttukça uydurttu. Muaviye ye an ağır hitapları bir başka sahabe olan olan Ebuzerr yapmadı mı? Hz. Ali sizçe çok mu hoşnuttu Muaviyeden, Ve Muaviyenin takipçileri, mekkeye girişi yasaklanan bazı yandaşları, neden yüce peygamberin Hakka yürümesinden sonra, onlara izin verilmiştir. Zaten o izin verilenler ilerde fitne ateşini körükledikçe körüklediler. Muaviyekaç kere ebuzerr i ortadan kaldırmaya yeltendi deHz. osman müsade etmedi. en sonunda onu ve karısını çöllere sürdüttü. bu Muaviye mi çok muhterem olan şahıs.
    Cevapla
  • mfatihim 12 yıl önce Şikayet Et
    Yine nereden nereye gelinmiş.... Millet olarak bir türlü tartışma adabını öğrenemedik vesselam...
    Cevapla
  • metin yaman 12 yıl önce Şikayet Et
    Hz. Peygamberin huzuruna sağlam ve uydurma olmayan bilgilerle çıkacağım.. Biz Hz.Hasan'ı canımız ciğerimiz kadar seviyoruz Onu halife olarak kabul ediyoruz. Ancak sizin kaynaklarınız çoğu zaman uydurma olduğu için hak ile batılı birbirine karıştırıyorsunuz. Yezid'e lanet okuyorsunuz onu anladık ama sahabe olan Muaviye'yi Makyavel'e ne karın ağrısı ise ona benzetmek Kuran ve Sünneti tekzib etmektir ki onun nereye varacağını sonra hesaplarsın. Allahu Teala Kuranda; Sahabelerden razı olduğunu ve onların bütün günahlarını affettiğini onlar için altından ırmaklar akan Cennetler hazırladığını söylüyor, Hz.Muhammed ; Sahabeyi seveni ben de severim, boğzedeni ben de boğzederim, onlara eziyet eden bana eziyet etmiş sayılır, bana eziyet eden Allah'a eziyet vermeye çalışır ki Allah onları perişan eder. İşte, dinin temel taşı olan Kuran ve Hz. Muhammedin Sünneti ortada, senin saçma sapan iddiaların da ortada. İşine gelince Hz. Hasan'ın faziletini araştırıyorsun, ancak Dinin direkleri olan sahabeler aleyhine konuşmanın ne olduğu okusan AHİRETİN için daha iyi olur.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Mustafa Kemal 12 yıl önce Şikayet Et
    Metin Yaman. Hiç bir yazımda bölücü, ötekeleştirci ve ayrımcı olmadım. Cevap yazdığım her isimde ya ayrımcıdır ya da bölücü. Kardeşim bırakın insanların inançlarıyla oynamayı. İste alırsın ister almassın ben sana gerçekleri yazdım. Emevi hanedanı İslamı bölmüştür buyurun bu yoldan gidin. Biz Müslümanlar birleşin diyen, İnsanları sevin Resululahın izindeyiz...
    Cevapla
  • Mustafa Kemal 12 yıl önce Şikayet Et
    Metin Yaman - III Peygamberin huzuruna nasıl çıkacaksınız acaba.... "Hasan ve Hüseyin, benim dünyada kokladığım iki çiçeğimdir" (Ahmed b. Hanbel, Müsned, II, 288). Muaviye hilafetinin onuncu yılında, Hasan’ın varlığından iyice rahatsız olmuş ve Hasan’ı öldürme fikirlerine kapılmıştır, diğer yandan da hilafeti oğlu Yezid’e bırakmanın yollarını armaktadır ve gizliden oğlu için biat almaya başlamıştır. İslam tarihinde Makyavel’in bir karşılığı varsa o da Muaviye’dir ki, Muaviye bir yandan da, Hasan’ın karısı olan Eş’as bin Kays kızı Cude’ye, kocasını zehirlediği takdirde onu yakında halife olacak oğlu Yezid’le evlendireceğini söylemiş ve bu haberle birlikte yüz bin dirhem göndermiştir. Cude, babası Eşas’ın da kendisini yönlendirmesiyle, Hasan’ı zehirlemiştir. Hasan bu zehirlemenin karşısında kırk gün ağır bir şekilde hasta yattı. Hasan, hicretten elli yıl sonra sefer ayı’nda, kendisine verilen kuvvetli zehir karşısında ciğerleri parçalanmış ve şehit olmuştur.
    Cevapla
  • metin yaman 12 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Kemal beni dinle. O sarsılmaz tarihi bilgilerinizin kaynağını çok iyi bilenlerdenim. İşte sana Google.com'dan alıntı yaptığın kaynağını olduğu gibi yazıyorum. ''Hz. Ali'yi Muaviye Öldürtmüştür Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu yazı tamamen kendi şahsi fikirlerimi ve kişisel kanaatlerimi içeriyor. Yazımı herhangi bir şekilde kanıtlama ihtiyacı duymuyorum . Çünki bu tamamen öznel bir yazı. Zaten istesem de kanıtlayamam. Ortada kanıt mı bıraktılar sanki.'' Aslanım, dünyanın neresinde kanaatlerle veya şahsi fikirlerle tarih yazılmış , yazılsa da kabul görmüş ? Birileri Google'a kendi safsatalarını tarih diye sana yutturmuş veya hesabına öyle gelmiş sen de çok sağlam bir bilgiymiş gibi bize pazarlıyorsun, boş köftelere karnımız tok. Sana tavsiyem İslam tarihi ile ilgili yazılar için yorum yazacağına spor veya magazin ile ilgili haberlere yorum yazsan daha iyi olur.
    Cevapla
  • metin yaman 12 yıl önce Şikayet Et
    Anlat Mustafa Kemal anlat çok heyecanlı oluyor. Yeniden tarih yazıyorsun maşallah, elimizdeki geçerli olan tarih kitaplarıyla iktifa etsen daha iyi olmaz mı ? Kendi eceliyle vefat eden HZ. HASANı öldürülmüş göstermezsen olmaz mı ? Şehit göstersen yorumun daha mı çekici ve acıklı oluyor, yoksa yeniden tarih mi yazıyorsun ?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mustafa Kemal 12 yıl önce Şikayet Et
    Metin Yaman - II. Yezit babadan oğula geçen saltanat düzeni içinde tahta geçemeyecek ve Hasan ile Hüseyin öldürülmemiş olacaktı. Bugün bile devam eden mezhep kavgaları olmayacak; Irakta Suriyede ölen insan sayısı bu kadar olmayacaktı. Sivas, Çorum ve Maraş katliamlarında ölen insanlar bugünde yaşayacaklardı. Çünkü ne Hüseyin, ne de Ali davası olacaktı.Batı devletlerinin ilerlemelerinin temelinde sömürü,kan,vahşet vardır demek işi birazda basite almak demektir.Batılılar Rönesans'ın temellerini İslam ülkelerinden aldıkları bilgi , ilim sayesinde atmışlar ve bu sayede hamle yapabilmişlerdir. Bugün Mısır, Suriye, Libya ve Tunusun durumu ortadadır. Bu çağda insanları mesheplere bölmek kin kusmak ayrımcılık yapmak olsa olsa Ebu Süfyan zihniyetiyle anlatılabilir. Önemli olan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammedin ve Kuran ın gösterdiği yolda İnsanı Kamil olmaktır...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mehmet Bodur 12 yıl önce Şikayet Et
    KEÇİLERİN BİLE HAKKIN VEREMEYECEKLER. İnsanları varın siz hesap edin. Ben hayatta hiç kimsenin günahına ortak olmadım. Çünkü sazanlıktan başka bir şey değil. Hem olaya fiili bir katkım yok hem de yok yerden iyi yapmışlar diyerek onlarla aynı cezası çekeceğim Ahiret Yurdunda. Resmen sazanlık...
    Cevapla
  • Mustafa Kemal 12 yıl önce Şikayet Et
    İslam çağın ilerisinde - Müslümanlar çagın gerisinde...III. Batı devletlerinin ilerlemelerinin temelinde sömürü,kan,vahşet vardır demek işi birazda basite almak demektir.Batılılar Rönesans'ın temellerini İslam ülkelerinden aldıkları bilgi , ilim sayesinde atmışlar ve bu sayede hamle yapabilmişlerdir. Bugün Mısır, Suriye, Libya ve Tunusun durumu ortadadır. Bu çağda insanları mesheplere bölmek kin kusmak ayrımcılık yapmak olsa olsa Ebu Süfyan zihniyetiyle anlatılabilir. Önemli olan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammedin ve Kuran ın gösterdiği yolda İnsanı Kamil olmaktır...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Mustafa Kemal 12 yıl önce Şikayet Et
    İslam çağın ilerisinde - Müslümanlar çagın gerisinde...II. Ebu Süfyanın Oğlu Muaviye babasının otoritesini de kullanarak; Hz. Aliyi öldürmüş ve Şii / Sünni çatışmaları başlamıştır. Muaviye Müşrik olan babasının otoritesini kullanamayacak Osman ve Ali’nin öldürülmesi olayı olmayacaktı. Yezit babadan oğula geçen saltanat düzeni içinde tahta geçemeyecek ve Hasan ile Hüseyin öldürülmemiş olacaktı. Bugün bile devam eden mezhep kavgaları olmayacak; Irakta Suriyede ölen insan sayısı bu kadar olmayacaktı. Sivas, Çorum ve Maraş katliamlarında ölen insanlar bugünde yaşayacaklardı. Çünkü ne Hüseyin, ne de Ali davası olacaktı.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mustafa Kemal 12 yıl önce Şikayet Et
    İslam çağın ilerisinde - Müslümanlar çagın gerisinde...I. Eger Ebu Süfyan zamanında Müslüman olsaydı.Peygamberimizin Mekkeyi ve Arabistan yarımadasını kontrol altına alması ve İslam’ın temellerini sağlamlaştırdıktan sonra, bugünkü mezhep anlayışına yer vermemiş olması muhtemel olacaktı. Bu nedenle başta Hz. Hamza olmak üzere Uhud, Bedir ve diğer savaşlarda ölen insanlar ölmemiş olacaklardı. Halife seçimleri ve Peygamberimizden sonrası devir de yaşanan karmaşalar da; Araplar arasında ittifak sorunu olmadığı için yaşanmayacaktı.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mustafa Kemal 12 yıl önce Şikayet Et
    Metin Yam(b)an. Senin dinin benim dinim diyerek neyi iam etmeye çalışıyorsun bilmiyorum. Eğer sevgili Peygamberimizin İslamına inanıyorsan ben Müslümanım diyen insanlara bu gibi itafta bulumassın. Ancak kaynağını Ebu Süfyandan alıyorsan birşey diyemem.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • osmanmert 12 yıl önce Şikayet Et
    ellerine sağlık sabiha gökçen. tıpkı bugün kazan vadisinde fareleri inlerinde nasıl temizleniyorsa sen de o zaman kutsal görevini yapmışsın. Tebrikler.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat