Mehmet Akif, Atatürk'e niçin hayır dedi
Mehmet Akif, Atatürk'e niçin hayır dedi
Mehmet Akif, yazdığı meali, yüklü para teklif ve tüm ısrarlara rağmen vermeyince, çalınması bile düşünülmüş. Ancak bu düşünce hayata geçirilememiş.

Yorumlar30

  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Akif Ersoy istiklal marşını kendi kitabına almayarak milletimindir demesi Hz Ömerin devlet malıyla kendi malını karıştırmaması gibidir.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Akifin korktuğu bu dönemlerde başımıza geliyor Allah'ım bizi korusun
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ameller niyetlere göre değer kazanır. Nurlar içinde uyusun mehmet Akif Ersoy, hazreti Hamza ra gibi şehadetleri bizilerin yüreğini parçalayan ve benzer islama hizmet eden aslan yiğitlerin tarihimizde sayıları çoktur en büyük tesellimiz cennetlerde sonsuz ikram ve harikulade saraylar içerisinde sonsuza kadar zevk ü sefa yapacak olmalarıdır İNŞALLAH bizlerde onlara komşu olama şerefine nail oluruz amin.
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • Berke 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin❤
  • deniz 6 yıl önce Şikayet Et
    Sorunun cevabini alamadim Mehmet A.ersoy neden meal yazmayı bırakmış?
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Enver Miral 1 yıl önce Şikayet Et
    "Benim mealimi Kur'an yerine okutacaklar" diye endişe ediyor o yüzden bırakmış olmalı.
  • Kübra 5 yıl önce Şikayet Et
    Dikkatli okumalisin neden bırakmış çünkü o dönemde Latin alfabesine geçildiği için her sey turkcelesmisti ve Akif de yazdığı Kur'an'ın Türkçe ibadet için kullanılacağından korktu değerli kardeşim.
    Toplam 4 beğeni
  • Cafer UÇA 12 yıl önce Şikayet Et
    LOZANDA ne OLDUDA ANADOLU HALKINA VERİLEN SÖZLERDEN NEDEN VAZGEÇİLDİ -3. SONUÇDA: Atatürkün vefatında cenaze namazını laiklik gerekçesi kıldırtmayanlar ( saray muhafız komutanının zorlası ile ancak Saray bahçesinde 8-10 kişi ile Türkçe namazla yetinildi). Atatürk ün naaşı mumyalanarak, kurşun tabut içersin de ETNOĞRAFYA MÜZESİNE GEÇİCİ KABİRDE KONDU. ONBEŞ SENE SONRA ŞİMDİKİ ANITKABİRE O ŞEKİLDE GÖMÜLDÜ. SONRADA ANITKABİR BİR KUTSAL MEKÂN HALİNE GETİRİLDİ ve ÜLKE HEYKELLERLE DONATILDI. Resmi ve gayri resmi her durumda Anıtkabire veya heykellerin karşısında törenler ve bağlılık yeminleri yapılıyor. Müslümanlığı batıl, hurafe inananlara da yobaz diye yaygara yapanlar. Anıtkabiri kutsal alan haline getirerek, GERÇEK HURAFE ve BİAT KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURDULAR. Bütün bu yapılanları da Müslüman inancına uygundur deniliyor. Üstelik bunu Muhafazakâr olduğunu iddia eden siyasi partimiz de bunun öncülüğünü yapıyor. Dün dini inkâr edenler neden bugün baş başka konuşuyorlar. Şeb-i Arus töreninde İŞTE MEVLANA İŞTE İSLAM DİYEREK RİYAKARLIK YAPILIYOR.
    Cevapla Toplam 28 beğeni
  • Orhan yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin aklın İslam dinini anlamaya yetmez. Yalan sözler yazma . Atatürkü ağzına alma. Senin ağzın kirli. Salya akıyor. Rezil mahluk.
  • Durmuş tokbaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüreğine sağlık kardeşim gerçek leri bir bir yazmışsın
  • AYHAN KOCAK 3 yıl önce Şikayet Et
    Kutsal demek manen değerli demektir. Kutsallık da hem.ahiri hem dünyevi olabilir. Ama kimse Anıtkabir'e mum adak mendil bağlayıp dilek dilemiyo istekte bulunmuyo. Orası sahiden kutsaldır çünkü elhamdülillah Müslümanım dememnize sebep olan bir dünya liderinin mekanıdır oraya yapıların ziyaretler de minnettir saygıdır sevgidir. Esas türbelere mezarlara adak adayan köhne bağnaz zihniyeti sorgula bence..
  • Cafer UÇA 12 yıl önce Şikayet Et
    LOZANDA ne OLDUDA ANADOLU HALKINA VERİLEN SÖZLERDEN NEDEN VAZGEÇİLDİ -1. Milli mücadele devam ederken 12 Mart 1921 de tamamen milli ve dini duygulara hitap eden İstiklal marşı kabul edildi. 30 Ağustos 1922 Dumlupınar zaferi kazanıldı. 24 Temmuz 1923 de Lozan anlaşması zaferimizle bitmiştiki. İki ay sonra işgal güçleri sorun çıkartmadan, 6 Ekim 1923 de İstanbulu terk ettiler. HÂLBUKİ İSTANBULU ALABİLMEK İÇİN, ÇANAKKALE de ONLARCA GEMİLERİ BATTI, BİNLERCE ÖLÜ VERDİLER. Bu güçler Sömürgeci ve işgal ettikleri ülkelerde değerli her şeyi gasp eden ve ülkelerine taşıyan soyguncu devletlerdir. Saraylarımızı ve tarihi eserlerimizi hiç dokunmadan nasıl ayrıldılar veya sahtelerine bize mi bırakmışlardı. LOZAN KONFERANSINDA NE OLMUŞTUDA SORUNSUZ BIRAKIP GİTTİLER. Kesin olan Anadolu da kurulacak olan devletin Müslüman devlet olmasına kesin olarak karşı olmalarıdır. 29 Ekim 1923 de Cumhuriyet ilan edildi ama arkasından da birinci meclis dağıtıldı. Devletin kurucu kadroları, Müslümanlığı batıl, biat kültürü ve yobaz insanların oluşturduğu din olarak görmeye başlamışlardı.
    Cevapla Toplam 14 beğeni
  • Vatandaş. 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu yazılanların çoğunun kaynağı uyduruk. zaten buraya bakanlar çoğu taraflı. O dönemde yaşamadık o dönemde neler oldu bilmiyoruz. millet bişeyleri kötüleyip sevap işliyo kahraman oluyo. Koskoca imparatorluğu fatih yavuz kanuni ve bayezidden sonra son 250 senedeki haline getirenler ve onların şakşakçıları utansızn ve versin öbür sünyada hesabı.
    Toplam 2 beğeni
  • Cafer UÇA 12 yıl önce Şikayet Et
    LOZANDA ne OLDUDA ANADOLU HALKINA VERİLEN SÖZLERDEN NEDEN VAZGEÇİLDİ -2. Anti Müslüman yeni millet meclisi oluşturul du. Fransız laikliğini ve Avrupa-i yaşam (medeniyet) ve kültürü benimsetildi. Petrol bölgesi Musul ve Kerkük İngilizlere (Kıbrıs gibi) kiralandı. Haziran 1926 Atatürke suikast iddiası ile yeni kurulmakta olan anti Müslüman rejime karşı ilk muhalefet yapanlar yok edildi. Kasım 1928 de yazımız değiştirildi yeni nesilin geçmişle dini ve kültürel yazılı bağları kesildi, tarihimiz belirlenen şekilde yeniden yazıldı. Aralık 1930 da Menemen ilçesinde Kubilay olayı (ne kadar gerçektir tartışılır) ile Türkiye çapında bütün din adamları başta olmak üzere muhalefet yapabileceği düşünülen insanlar neredeyse imha edildiler. Temmuz 1932 de genelge ile EZAN Türkçeleştirildi. Dini ve kültürel asimilasyon başlatıldı, AMAÇ HIRİSTİYANLARDA OLDUĞU GİBİ DİNDE REFORM veya YOK ETME İDİ. Avrupa-i yaşam tarzına göre toplumu yeniden şekillendirilecekti. MİLLİ MÜCADELE DE HALKA VERİLEN SÖZLERE TAMAMEN AYKIRI ŞEKİLDE anti Müslüman sistemin kadrolaştırılması başlatıldı.
    Cevapla Toplam 14 beğeni
  • Tankal 5 yıl önce Şikayet Et
    Bos adamsin
    Toplam 5 beğeni
  • tankoy oytun 12 yıl önce Şikayet Et
    bu memleketin sahibi müslümanlar değilmidir.... ve yine kuranı kerimi biz indirdik kuruyacak da yine biziz buyurmuyormu... ayrı meal istemiyorsa bir şerh koyardı hiç bir sorumluluğu kalmazdı. sonuçta ilmi bir çalışma. herkesin hata riski var allah o riski bile ecirle ödüllendiriyor...allahın affı diye birşey olmasa dünyaya gelmek bile stabil olmazdı...
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    yanılgı. vahiy arapça inmemiştir.Vahyin dili Allah ça,kuranın dili ise arapçadır.kuran bir araba,arapça konuşan bir topluma inmesi hasebiyle arapça olmuştur oysa vahyin dili yoktur,evrenseldir! mushaf ile vahyi birbirine karıştırmamak gerekir.ha bu arada işe vakıf olmayanlar işkembeden saldırıya geçmesin lütfen,kötü bişey söylemedim:)
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • DursunA 12 yıl önce Şikayet Et
    Digital Safahat. Mobil uygulama olarak Elma bilgisayar tarafından hazırlanmış Iphone,Ipad ve Ipod da çalışan 19 saatlik bir seslendirmeye sahip mükemmel bir uygulama var. Safahati hem okumak, hem de dinlemek isteyenlere şiddetle tavsiye edilir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Sultan-ı Yegah 12 yıl önce Şikayet Et
    Neden Yaktırdı?. Metinde geçen "Kur'an yerine okunacağı" kısmı eksik.. "Namazda Kur'an yerine okutulacağı" şeklinde olması gerekiyor.. 1933'te ezanın Türkçeleştirilmesi sonrasında pilot olarak seçilen bir bölgede namazlar da Türkçe kıldırılıyor.. 60larda da sanırım şiirsel bir meal okutmayı deniyorlar.. Ama bunların hepsi 1926'da planlandığı için, Akif de bunu farkediyor ve kendi mealini yaktırtıyor..
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • DursunA 12 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen biraz araştıralım.. Sayın Murat Sabur. Saçmalık dediğiniz şey Peygamber(asm) bir ömür boyu ibadet ettiği tarzdır. Dolayısı ile saçmalı demeden önce "acaba benim bilmediğim" veya "aklımın ermediği" bir şey mi var? diye araştırma yapmalıyız. Sıkıntımız az okumak..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • akif ceylan 12 yıl önce Şikayet Et
    türkçe ibadetçilere. Türkçe ibadet ettinizde engelmi olundu sizlere.Mezhebinizin kurucusu türkçe ibadet olur demiyor kardeşim.Fatihasız namaz olmayacağını bilen ve arapçadan ezberleyemeyen bir yaşlı kadına -şahsa mahsus-kendi bildiğin gibi kılabileceği fetvasını veriyorlar.noktayı dağ yapıp insanları bulandırmayın.Mezhep imamınıza uyup bildiğiniz ve inandığınız gibi ibadet edin.sizi tutan yok.tabii fatiha suresini ezberleyemeyecek kadar eksik akıllı iseniz.
    Cevapla
  • ali ateş 12 yıl önce Şikayet Et
    islam. sadece arapların ibadet etmesi için mi tebliğ edilmiş.Bilmiyordum sayenizde onuda öğrendim.arapça öğrenemeyen müslüman olamıyormu?ibadet etme hakkı olmuyormu?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 12 yıl önce Şikayet Et
    EMSİLE KARDEŞİME SELAMLA. Hayata hayat olan imanı,Türkün özünden söküp almak isteyenler,aslında İslamla birlikte;ona 1000 yıl sancaktarlık yapan Türklükten de hıncını bu şekilde alıyordu.Heyhat ki birçokları bu hayasız oyuna alkış tutuyordu.Kiminin de sonradan aklı başına geliyordu.Rıza Tevfik gibi.Buyrun kendi dizelerinden okuyalım:Milliyet dâvâsı fıska büründü, Ridâ-yı diyânet yerde süründü, Türkün ruhu zorla âsi göründü, Hem peygamberine, hem Allâh'ına...Emsile kardeşim tespitiniz çok yerinde.Teşekkür ederim.Allaha emanet olun
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat