Adını Güzel Söyle
Adını Güzel Söyle
Söylemişler gelenler bizden evvel, Kulak aşık olurmuş, gözden evvel.

Yorumlar20

  • Nasuh BİLEN 11 yıl önce Şikayet Et
    DÜNYA DA NEDİR Kİ ÇOCUK AVUNMAZ. Bir Allah var,ne acı ki kulluğumuz az.
    Cevapla
  • Nasuh BİLEN 11 yıl önce Şikayet Et
    NEDEN KIZILDENİZ. Firavun boğulmuş oh olsun.
    Cevapla
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Mahmut Erdoğan. Elbetteki feyezan ve ebu turab kardeşlerimiz bir köşede yazıyor olsalardı mutlaka severek okuyor olduk..onlar gibi yorumlarına değer verdiğimiz bu ara hiç göremediğimiz daha başka değerli arkadaşlarımızda var...ve okuyanlardan konuyu zenginleştirmek adına yada konuya/yazıya katılmama karşıt duruş olarak herkes samimi görüşlerini yazdığı için,gerek yazarın yazısı ve gerekse yorumcuların yorumları konuyu daha etraflı düşünmeye sevk etmektedir..ve bunlardan nasiblenen birisi de benim...çok faydasını görüyorum.Eğer siz burda yani bu kanalda bir süre takılır ve yazı ve yorumları okursanız buranın bir mektep olduğuna kanaat edebilirsiniz..ben bu kanalda tedrisat yapıyorum demiştim birilerine...bir fikriniz varsa yazarak bizleri fikrinizdan istifade etmeye layık görürseniz bizler için onurdur...başka fikirlerden istifade etmenin sizede bir şeyler kazandırdığını göreceksiniz.. baki selamlarımla.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • mahmut erdoğan 11 yıl önce Şikayet Et
    ebu turab ve feyezan adlı yorumculara. Arkadaşlar bir iki yazınıza baktım da baya kültürlü insanlarsınız,bir köşe yazsanız bence iyi reyting alır diye düşünüyorum.ben sizin kadar kelime hazinesine sahip değilim.ama burayı sohbet yeri gibi olmasa daha iyi olur diye düşünüyorum.Kızmıyorsunuz inşallah,hakkınızı helal edin kötü bi niyetim yok.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ebu Turab 11 yıl önce Şikayet Et
    Muhtereme. Birebir bana yazmadığınızı elbette biliyorum. Ve alınmadım da,alınsam zaten ayan ederdim hiç kuşkunuz olmasın. Sadece intibaha vesile oldunuz, tekrardan teşekkürü borç bilirim. Ayrıca cahil olduğunuza da katılmıyorum. İnsanın hafızası her vakit oyun oynayabilir. İş ki farkedince geri adım atmak, bu da her kişinin değil er kişinin (hakperest manasında) kârıdır. Siz devam edin ben ara ara takip ediyorum. Merak buyurmayın hatalardan dönüldükçe gözün gördüğünü kalb de inkar edemeyecektir. Tekrar baki selam ile...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ebu Turab 11 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN FEYEZAN. Dediğim gibi bu tür olaylar her vakit olabilir normaldir. Müteyakkız olanlarca sorun teşkil etmez. Lakin eğer böylesine hatalı bir bilgiyi beğenen de varsa geldiğimiz hale oturup ağlamamız lazım. Size de ayrıca teşekkür etmek sitiyorum. Allah'a namütenahi nimetleri adedince şükürler olsun ki vesilenizle yazarlara amigo olmaktan kurtulduk:) Şimdilik nadirattan da olsa üç beş kelam ile idare ediyoruz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ebu Turab 11 yıl önce Şikayet Et
    Aşk ve Firak. Bütün firaklardan gelen feryatlar, aşk-ı bekâdan gelen ağlamaların tercümanlarıdır. Sayın Feyezan, muhtereme bu kadar ah-u enin etmeye ne hacet. Hüzün yılının ne olduğunu en ami bir müslüman bile bilir ya da bilmesi gerekir. Sizin yorumunuzda ise bir klavye sürçmesi olduğu aşikar. Siz yazın biz anlıyoruz biiznillah. Baki Selam ile...
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    Hüzün Yılı Nedir. Hem peygamberimizin eşinin (hz.Hatice) hemde amcası (Ebutalibin)vefatı hemde uzun bir süre Hz.Cebrailin (as) gelmemesi vahyin kesilmesi..peygamberimiz bir üzüntüler zinciri yaşarken vahyinde kesilmesine oldukça üzülmüştür,yeniden vahiy gelinceye kadar ki döneme hüzün yılı denmiştir..rabbin seni unutmadı sana darılmadı da ayeti var ya duha3..zira bu arada müşrikler de onunla dalga geçmişti seni rabbin terketti diye..konu dahada açılabilir.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mirages 11 yıl önce Şikayet Et
    Ben şöyle biliyorum;. Peygamberimiz (S.A.V.) Hz. Hatice (R.A.) validemizin vefat ettiği yıl "hüzün yılı" olarak anmıştır. Hz. Aişe (R.A.) validemiz ise, efendimizden (S.A.V.) sonra Allah'ın rahmetine kavuşmuştur.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Nasuh BİLEN 11 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN FEZEYAN. Hüzün yılında vefat adının yazılışı değişik olmasın mı?Duyduğum farklı.
    Cevapla
  • noter tasdikli yorumcu 11 yıl önce Şikayet Et
    bugün tebrikler sema hanım. ama bizim yorumcular ne yapalım böyleler. işte...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    Sema Hanim cok güzel bir yazi - Tesekkürler. tamda beni kastediyor sanki. ben bir ferd olarak güzel laflardan cekinirim ve buda benim sahsi hatamdir. ya kendimle barisik degilim yada insanlar ile. bir soru, hangi sebebden böyle yazi yazdiniz ?? mutlaka bir özel sebebi vardir diye düsünüyorum.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • badem ismet 11 yıl önce Şikayet Et
    Öküzüm.... Çok izlenen bir dizide (aslında tam dizi de sayılmaz program diyelim) kadın nişanlısına öküzüm diye hitap ediyordu, insana garip geliyor ama TV sayesinde yakında birçok saçmalık gibi o da oturur popüler kültüre. Güzel bir yazı Allah razı olsun, buna da eleştirmek için bir kulp bulmazlar inşallah :)
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • efe 11 yıl önce Şikayet Et
    birisi bana benimle alakalı bir laf getirdiğinde. o söz aleyhimede olsa kesinlikle bir şey söylemem.hatta onun söylediğini savunduğumda olur.genelde söyleyen kişi benim hakkında böyle fikire sahipmiş der geçerim.ve söyleyen kişi biraz daha ileri gidip beni fitnelemeye çalışırsa sözünü keser onun aleyhine dönerim.kendim birisinin aleyhine konuşacağım zaman o kişi oradaymış gibi onun aleyhine konuşurum.kişinin kabul etmiyeceği bir şeyi açmam.ama görüşümüde savunurum.mesala birisine demiştimki;bu senin düşüncendir,hakkındır beni kesinlikle kesinlikle ilgilendirmez;fakat sende bana aynı hakkı tanı ben böyle şeyleri yanlış buluyorum der fikrimi kısa belirtirim.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Ahmet Ar 11 yıl önce Şikayet Et
    BİR SÖZ SÖYLE Kİ FAYDASI OLSUN.... Teşekkürler Sema Hanım. Her amelimizden olduğu gibi sözlerimizden de hesaba çekileceğiz. Hz. Peygamber Efendimiz "Ya hayır konuş ya sus!" buyurmuş. Bilhassa cemiyet üzerinde tesiri muhtemel olanlar sözlerine dikkat etmeliler. Yazarlar, TV ve radyo progamcıları, öğretmenler, vaizler...vs. Sema Hanım edebiyat parçalamıyor belki; ama herkesin istifade edebileceği yazılar yazıyor. Hesabı kolay, sevabı çok yazılar... Allah razı olsun. Onun yazı ve duruşundan "başkaları" da ders alır inşaallah.
    Cevapla Toplam 11 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat