Yozgat

Hami-Yet Projesi

12:32 02 Eylül 2015
Hami-Yet Projesi

Proje kapsamında desteklenen eşlerini kaybetmiş kadınlar kış aylarında tüketilen kurutulmuş gıda ürünler yapacak

 Yozgat Valiliği tarafından hayata geçirilen Koruyucu Yetim Destek (Hami-Yet) Projesi kapsamında, Boğazlıyan ilçesindeki eşlerini kaybetmiş kadınlar kurutulmuş gıda üretecek. 

Boğazlıyan Kaymakam Vekili İhsan Erdurucan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasını veya annesini kaybetmiş kimsesiz çocuklara sahip çıkmanın ve sevindirmenin, yapılabilecek yardımların en hayırlısı ve en anlamlısı olduğunu vurguladı.

Erdurucan, Hami-Yet Projesi'nin son derece önemli bir proje olduğunu ifade ederek, "Proje kapsamında eşlerini kaybetmiş kadınlar kış aylarında tüketilmek üzere kurutulmuş gıda üretecek. Hazırlanan ürünlerin masrafları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca karşılanacak. Hami-Yet annelerinin de gönüllü desteği ile hazırlanan ve özellikle kış aylarında tüketilen kurutulmuş gıda ürünlerinin satışından elde edilecek gelir, yine yetim ve öksüz çocuklarımızın ihtiyaçları için kullanılacak" dedi.

Hami-yet projesinin devam edeceğini söyleyen Erdurucan, yetim ve öksüzlerin her zaman yanlarında olacaklarını sözlerine ekledi.

Proje kapsamında desteklenen kadınlar ise Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı başta olmak üzere Kaymakam İhsan Erdurucan'a teşekkür etti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.